Способи ведення сімейного бюджету

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ми вже аргументували необхідність введення практики обліку витрат / доходів сім'ї. сьогодні автор HotMamLIFE Крістіна Рижикова перераховує конкретні методи домашньої бухгалтерії.

Існує багато способів ведення сімейного бюджету. Кожна сім'я вибирає той, що їй підходить.

1. «Половина - половина». Найпростіший і не найефективніший метод ведення сімейного бюджету. Підходить тим, кому ліньки рахувати. При отриманні доходу необхідно відразу відкласти половину коштів в конверт, банк або різні банки, на депозити. І намагатися прожити на половину, що залишилася доходу. Якщо сума закінчилася, то з решти грошей можна взяти тільки половину. І так далі.

Ми вже   аргументували необхідність введення практики обліку витрат / доходів сім'ї

2. «Чотири конверта »(автор Макс Крайнов 4konverta.com/). Вся сума доходу ділиться на чотири конверта, тобто на чотири тижні. Це буде ліміт витрат на тиждень. Але перед усім цим необхідно від грошей, які надійшли відняти обов'язкові платежі. А якщо за тиждень витратили менше, ніж в конверті, то залишком скористайтеся, як вам завгодно.

3. «До увшіни». Необхідно взяти шість конвертів. На кожному написати цілі, на які будуть в подальшому витрачені гроші.

10% - на фінансову свободу;
55% - на харчування, проїзд, одяг, тобто всі поточні витрати;
10% - освітній рахунок;
10% - резервний фонд;
10% - на розваги;
5% - для подарунків.

4. Р учной. Найдавніший і поширений спосіб. Необхідна зошит або амбарний книга, і, звичайно ж, калькулятор. Записуються всі доходи і витрати, а в кінці місяця вважають баланс. Основний плюс - ви не прив'язані до комп'ютера і інтернету, але в той же час пропадає швидкість в аналізі та веденні самого обліку.

5. Електронні таблиці - Microsoft Excel, Google- документи та інші. Одного разу склавши або закачавши з Інтернету готову таблицю, ви спрощуєте внесення змін і аналіз на всі майбутні місяці.

6. Спеціалізовані програми для обліку на комп'ютері. «Домашня економіка», «MoneyTracker - домашня бухгалтерія», Family, Visual Money, Ace Money. Недоліком цього методу є те, що такі програми найчастіше платні.

7. Онлайн- сервіси. При цьому методі відпадає необхідність в комп'ютері з програмним забезпеченням. Управляти можна з комп'ютера, телефону або планшета з доступом до Інтернету.

8. Баланс трьох областей засобів. Автори книги «Все ваш добробут вважають, що дохід треба ділити на три сфери:

50% - необхідні речі (продукти, транспорт, основна одяг і т.п.);
30% - бажані речі (прикраси, ресторани, книги, хобі тощо);
20% - заощадження (якщо є борги, то спочатку погасіть борги, потім відкладайте).

Ви одночасно збираєте велику суму, попутно рятуючи від боргів, і живете в своє задоволення.

9. Метод 60%. Автор методу, Річард Дженкінс пропонує дохід поділити на п'ять частин.

60% - поточні витрати;
10% - пенсійні накопичення;
10% - довгострокові покупки і виплати;
10% - нерегулярні витрати;
10% - розваги.

Вести детальний облік витрат немає необхідності. Головне вкладеться в 60%.

10. трехшаговий схема. Ендрю Тобіас, автор книги «Єдине керівництво по інвестуванню, яке коли-небудь вам може знадобиться», пропонує:

- позбутися від боргів і всіх кредитів, що у вас є;
- інвестувати або відкладати на особистий рахунок 20% свого доходу (НЗ);
- жити в своє задоволення на решту 80%.

11. Методу Івана Захарова, експерта в галузі управління особистими фінансами. Він радить записувати свої доходи і витрати кожен день перед тим, як лягти спати. Перше правило ведення сімейного бюджету - це дисципліна. Без урахування особистих витрат і доходів неможливо планувати. Через деякий час виробиться звичка. Створіть список доходів і надходжень, витрати поділіть на категорії - постійні, разові, періодичні і т.д.

Постійні Витрати з якоюсь періодичністю Список разових витрат - це ті витрати, на які ви витрачаєтеся не кожен місяць Квартплата Кафе, бар, ресторан Податки Побутова хімія Фітнес, басейн, спортзал Ремонт, меблі Зміст авто Подарунки Відпустка Проїзд на громадському транспорті Кіно, виставки , театр Побутова техніка Інтернет Навчання, лікування, хобі Страхування Мобільний телефон Відпочинок, кишенькові витрати Одяг Продукти Догляд за собою Книги, музика, фільми Домашні тварини

Правильний розподіл сімейного бюджету - справа відповідальна, воно залежить від того, наскільки мудро підійде сім'я до цього питання. Якщо ставити на перше місце інтереси сім'ї, а не особисті інтереси членів сім'ї, то про фінансову стабільність цієї сім'ї годі й беспокоіться.І правда, дисципліна - одна з головних складових грамотного розпорядження сімейним доходом. Слідкуйте за витратами по кредитних картах, за відсотками і термінами погашення боргів, записуйте ситуацію по депозитних рахунках та інвестицій. Щотижня або щомісяця плановані доходи і витрати корегуйте, враховуючи поточну ситуацію. Таким чином, вимальовується бюджет і ви наближаєтеся до спокою у фінансовій сфері життя.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online