Моторні човни Росії і СРСР

  1. Моторні човни в СРСР
  2. Виробництво моторних човнів в Росії
  3. Мотори для катерів і моторних човнів в Росії
  4. Човнові станції Росії
  5. Каталог моторних човнів Росії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Моторні човни Росії в даний час представлені досить широким асортиментом. Тому сприяє широка мережа великих і малих річок нашої країни. Катери і моторні човни в Росії використовуються здебільшого для риболовлі, проте спостерігається впевнене зростання попиту на човни для водного туризму. Активне зростання автопарку в країні також веде в популярності водномоторного спорту. З одного боку стає все більш доступною транспортування судів до водойм, з іншого - через велику кількість наземного транспорту, збільшується щільність зосередження відпочиваючих в місцях, куди можна доїхати на автомобілі, що також змушує частина населення шукати інші способи пересування до більш «диким» місцях відпочинку.

Моторні човни в СРСР

Планова економіка СРСР впливала і на виробництво моторних човнів і катерів для народного господарства і особистого користування. Випускалася досить обмежена лінійка моторних човнів , Частина з них модернізується і випускається до теперішнього часу.
Планова економіка СРСР впливала і на виробництво моторних човнів і катерів для народного господарства і особистого користування
На водоймах Росії до цих пір присутня значна кількість мотолодок, вироблених в СРСР. Одні піддаються тюнингу і використовуються в господарстві, інші реставруються і використовуються в якості ретро-човнів.
Серед човнів і катерів СРСР найбільш популярними виявилися такі моделі як «Прогрес» , «Казанка» , «Об» і інші човни.
У 1981 році під приводом охорони водойм відбулося значне підвищення ціни на човни, човнові мотори і бензин. Це негативно позначилося на галузі і привело її в певний занепад.

Виробництво моторних човнів в Росії

Після припинення існування СРСР галузь маломірного суднобудування Росії також зазнала значного спаду через економічні причин. Однак, із зростанням матеріального добробуту росіян, попит на водний транспорт набирає обертів. В даний час на території Росії випускається безліч моделей моторних човнів. Твердокорпусние човна випускаються переважно в склопластикових корпусах і в корпусах з алюмінію. Виробництво човнів в Росії з фанери і дерева сильно скоротилося, в першу чергу через низькі експлуатаційних характеристик таких моделей.
В окрему нішу варто виділити надувні човни . Їх незаперечна переваги - зручність зберігання і можливість доставки без причепа і спуску на воду без сліпа. Організованих місць спуску човнів на воду на причепах в Росії як і раніше не багато, а берега не завжди дозволяють з'їхати по природному рельєфу.
Значну частину вироблених в РФ моторних човнів становлять моделі, запозичені в іноземних виробників, однак і власних розробок цілком достатньо.

Мотори для катерів і моторних човнів в Росії

Підвісні човнові мотори в Росії випускаються, але все ж в недостатній кількості. Вітчизняних розробок бракує легкості і надійності в порівнянні з зарубіжними конкурентами, хоч вони і продовжують лідирувати за ціною. Крім того, широкий діапазон потужностей іноземних моторів в даний час не може бути перекрито вітчизняними виробниками.

Човнові станції Росії

Підвищення попиту на моторні човни сприяє попиту на місця їх зберігання. В даний час розвивається мережа човнових станцій і яхт-клубів від економ класу до преміального сегмента з розвиненою інфраструктурою. Деякою проблемою залишається заправка човнів на воді. Низька конкуренція сприяє високими цінами на бензин, який продається з води. Човнові станції Росії представлені в нашому каталозі яхт-клубів .
Підвищення попиту на моторні човни сприяє попиту на місця їх зберігання

Каталог моторних човнів Росії

У представленому нижче каталозі моторних човнів Росії представлені моделі, вироблені на території СРСР і сучасної Росії. Довідник постійно оновлюється і доповнюється.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online