- Рецепт м'яса по-французьки з грибами
- Інгредієнти для м'яса по-французьки з грибами (розраховані на невелике гуляння з 7-10 чоловік):
- М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
- Інгредієнти для приготування страви з розрахунком на 5 порцій:
- М'ясо по-французьки в мультиварці
- Інгредієнти для приготування м'яса по-французьки на 4 персони:
- М'ясо по-французьки на сковорідці - як зробити смачне і ситне блюдо
- Інгредієнти:
- М'ясо по-французьки з ананасом
- Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:
- М'ясо по-французьки з фаршу
- Інгредієнти:
- Поради з приготування м'яса по-французьки від досвідчених господинь
- М'яса по-французьки з грибами
- М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
- М'ясо по-французьки в мультиварці
- М'ясо по-французьки на сковорідці
- М'ясо по-французьки з ананасом
- М'ясо по-французьки з фаршу
- Зефір на кефірі
- Домашній зефір з малини і вершків
- Поради з приготування
- 1 кг свинини
- 1 кг печериць
- 2 цибулини ріпчастої цибулі
- 100 грам твердого сиру
- 100 грам адигейського сиру
- 2 помідори
- Гірчиця, сіль, перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
- 500 грам свинячої вирізки - м'ясо бажано не повинно бути заморожено.
- 500 грам картоплі
- 150 грам твердого сиру середньої жирності - повинен добре плавитися
- 3-4 помідора
- 2 цибулини ріпчастої цибулі
- 100-200 грам майонезу, можна магазинного або ж домашнього
- 2-3 зубчики часнику
- Соняшникова олія - 1 чайна ложка
- Сіль, перець, спеції і зелень - за смаком
- 200 грам свинини
- 1 цибулина ріпчастої цибулі
- 400 грам картоплі
- 50 грам печериць
- 50 грам помідорів
- 50 грам сиру
- 1 столова ложка майонезу
- 3 столові ложки рослинної олії
- Сіль і перець за смаком
- 1 кг м'яса - можна використовувати курку, телятину, свинину і яловичину.
- 300 грам твердого сиру
- 250 грам сметани або майонезу середньої жирності
- 2 цибулини ріпчастої цибулі середніх розмірів
- Сіль, перець, спеції за смаком
- 500 грам м'яса - в ідеалі, візьміть в міру жирний свинячий антрекот.
- 150 грам твердого сиру
- 1 цибулина ріпчастої цибулі
- 4 кільця консервованого ананаса
- 2 столові ложки майонезу
- 100 грам твердого сиру
- 4 штуки черевішні
- Сіль, перець - за смаком
- 600 грам фаршу з свинини і яловичини, але можна використовувати і курячий
- 3 картоплі
- 1 цибулина ріпчастої цибулі
- 200 грам твердого сиру
- 150 грам майонезу
- Перець, сіль, трави, приправи - за смаком
- Не варто купувати занадто жирне м'ясо, так як блюдо може вийде надто поживним і важким для засвоєння.
- Купуйте свіже м'ясо в перевірених магазинах. Найкраще використовувати те, що не було заморожено.
- Якщо ви стежите за калоріями - майонез у всіх рецептах сміливо можна замінити на сметану або вершки. Також підійде грецький йогурт.
- Якщо ви готуєте м'ясо по-французьки з картоплею - кладіть його під м'ясо, тобто він повинен бути нижнім шаром.
- Скибочки м'яса і картоплі повинні бути приблизно однієї товщини, тоді вони приготуються одночасно.
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua
М'ясо по-французьки - це просте в приготуванні і надзвичайно смачна страва, яке користується великою популярністю серед всіх жителів пострадянського простору. Блюдо підходить в якості основного для повсякденного сімейного раціону, а також відмінно поєднується зі святковим столом на Новий рік, День народження або будь-яке інше свято.
Цікаво, але м'ясо по-французьки не має нічого спільного з Францією і її кухнею в цілому. Але воно надзвичайно полюбилося всім господиням за його простоту, смак і оперативність приготування в разі візиту незапланованих гостей.
Дане блюдо стало на піку популярності в 80 рр за часів СРСР. Його готували скрізь - удома, на свята, в їдальнях і закладах громадського харчування. Причиною такого успіху стало широке використання майонезу практично у всіх стравах - навіть в печиво. Так сталося тому, що з полиць продуктових магазинів стали зникати поступово потрібні в господарстві продукти, а майонез - залишився. Саме в цей час згадали про простому рецепті м'яса по-французьки, де майонез був дуже доречним.
Рецепт м'яса по-французьки з грибами
М'ясо по-французьки - дуже смачне і ситне блюдо, яке відмінно підійде, якщо гості нагрянули раптово. Приготування займе не більше 15 хвилин вашого часу, а на випікання - від 20 до 40 хвилин, в залежності від виду м'яса і самого рецепта.
Інгредієнти для м'яса по-французьки з грибами (розраховані на невелике гуляння з 7-10 чоловік):
Покрокова інструкція по приготуванню м'яса по-французьки з грибами:
Крок 1. Гриби помийте, очистіть (якщо потрібно), поріжте невеликими шматочками і підсмажте на соняшниковій олії.
Крок 2. Поки гриби будуть смажитися, поріжте дрібно цибулю і пропассеруйте разом з грибами до готовності обох інгредієнтів.
Крок 3. Два види сиру - твердий і адигейський - натріть на крупній тертці і викладіть в миску.
Крок 4. М'ясо помийте і поріжте тонкими плоскими шматочками, які повинні бути схожі на заготовки для битків.
Крок 5. Отбейте кожен шматочок, використовуючи харчову плівку (так воно не летить в різні боки).
Крок 6. Увімкніть духовку. Вона повинна попередньо нагрітися. В цей час візьміть деко і вистеліть його папером для випікання.
Крок 7. На неї викладіть м'ясо так, щоб шматочки не налягали один на одного - так воно краще прожарітся. Змастіть свинину гірчицею, посоліть і поперчіть.
Крок 8. На кожен шматочок м'яса викладіть гриби з цибулею. Зверху слід покласти порізані помідори.
Крок 9. Зверху на м'ясо з грибами і овочами потрібно покласти тертий сир. Спочатку адигейський, потім твердим.
Крок 10. Поставте блюдо в духовку і випікайте 35 хвилин при температурі 200 градусів.
Смачного!
М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
Представляємо вашій увазі простий рецепт приготування м'яса по-французьки, якому особливої пікантності додають помідори і картопля. Все це запікається з сиром в духовці і радує близьких, друзів і гостей будь-якого будинку.
Інгредієнти для приготування страви з розрахунком на 5 порцій:
Приготування проходить в кілька простих етапів:
Крок 1. Починаємо з самого складного - м'яса. Свинячу вирізку наріжте невеликими плоскими шматками і легенько відбийте. М'ясо повинно вийти як для битків. Відразу ж посоліть і поперчіть.
Крок 2. Тепер соус: змішайте майонез, пропущені через чеснокодавку зубчики часнику і дрібно порізану зелень. Суміш також можна поперчити і трохи посолити.
Крок 3. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружальцями, аналогічно слід нарізати і помідори. Ріпчасту цибулю слід також порізати кільцями.
Крок 4. Картоплю слід помістити в ємність, полити олією, посолити, поперчити і додати спеції. Перемішати.
Крок 5. Візьміть форму для запікання, змастіть її маслом, викладіть шар картоплі і зверху покрийте соусом.
Крок 6. Далі, покладіть цибулю, м'ясо і знову соус.
Крок 7. Зверху на м'ясо покладіть другу частину картоплі і змастіть соусом. Далі, цибулю і помідори.
Крок 8. Перед випіканням посипте все блюдо дрібно нарізаною зеленню.
Крок 9. Розігрійте попередньо духовку до 200 градусів і поставте в неї наше майбутнє м'ясо по-французьки на 30-40 хвилин.
Крок 10. На великій тертці натріть сир, дістаньте з духовки деко, рівномірно розподіліть сир на блюді і поверніть в піч на 10-15 хвилин.
М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами готове.
Смачного!
М'ясо по-французьки в мультиварці
Блюдо, приготоване в мультиварці, візуально нічим не відрізняється від м'яса в духовці - таке ж смачне, соковите і ароматне. Єдина відмінність - готується в два рази швидше, ніж в класичній духовий печі.
Щоб блюдо вийшло ситним і корисним, ми додамо крім м'яса гриби, помідори і картопля. Класичний рецепт містить пармезан і соус бешамель, але все це можна замінити на звичайний твердий сир і майонез.
Як готувати м'ясо по-французьки в мультиварці?
Інгредієнти для приготування м'яса по-французьки на 4 персони:
Хід приготування:
Крок 1. За класикою, починаємо приготування з м'яса. Свинину наріжте тонкими медальйонами поперек волокон.
Крок 2. Отбейте кожен шматочок за допомогою молоточка для відбивних. Так м'ясо стане ще більш тонше і ніжніше.
Крок 3. Приправте м'ясо сіллю, перцем та іншими спеціями. Залиште на деякий час маринуватися.
Крок 4. Поки м'ясо просочується ароматними спеціями, займемося овочами. Печериці помийте і поріжте тонкими скибочками. Лук - тонкими півкільцями.
Крок 5. Помідори помийте і за допомогою гострого ножа наріжте кружальцями. Також, візьміть твердий сир і натріть його на крупній тертці.
Крок 6. Тепер картопля. Його слід помити, почистити і нарізати тонкими пластинами.
Крок 7. Рослинна олія в кількості 3 столових ложок налийте в чашу мультиварки і покладіть на дно м'ясо.
Крок 8. Змастіть свинину тонким шаром майонезу. Робити це слід дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не подряпати антипригарне покриття мультиварки.
Крок 9. За м'ясом йде шар ріпчастої цибулі і майонезу, далі - гриби, картопля і знову майонез.
Крок 10. Потім, на картоплю покладіть по скибочці помідора і гірці тертого сиру.
Крок 11. На мультиварці встановіть режим «випічка» і залиште наше м'ясо по-французьки готуватися 40 хвилин.
Крок 12. Діставати блюдо слід за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки. За бажанням, його можна прикрасити зеленню і овочами. М'ясо по-французьки можна подавати як окрему страву, так як воно містить в собі і овочі, і гарнір у вигляді картоплі.
Смачного!
М'ясо по-французьки на сковорідці - як зробити смачне і ситне блюдо
Буває, що в сучасних невеликих смарт-квартирах просто не залишається місця в кузні для духовки. Якщо так сталося - не біда. На сковороді можна готувати страви, які не відрізнятимуться за своїми смаковими і поживними якостями від їх «духовочние» аналогів.
Нижче представляємо вашій увазі простий рецепт приготування м'яса по-французьки на сковороді.
Інгредієнти:
Хід приготування - покрокові поради:
Крок 1. Лук поріжте кільцями і поставте смажитися на рослинному маслі.
Крок 2. М'ясо поперек волокон наріжте на стейки. Покладіть їх зверху на цибулю, щоб стейки не перекривали один одного. Знову посоліть і поперчіть, але не перестарайтеся.
Крок 3. Соус зі сметани або майонезу розведіть 2-3 ложками води, розмішайте і доторкніться горішнього їм м'ясо.
Крок 4. Зверху все це рівномірно покрийте сиром - його можна потерти на крупній тертці або покласти шматочками.
Крок 5. Сковорідку накрийте кришкою і дайте страві згасити протягом 1.5-2 годин на тихому вогні.
Крок 6. Вигляд у страви вийде не найспокусливіший, але від запаху ніхто не зможе встояти на ногах - він чудовий!
Подавати м'ясо по-французьки, приготоване на сковороді, можна з гарніром або без нього. Смачного!
М'ясо по-французьки з ананасом
Якщо гості вже на порозі, а ви не знаєте, що приготувати швидко і нехитро - пропонуємо зупинити свій вибір на м'ясі по-французьки з ананасом.
Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:
Хід приготування смачного і простого м'яса по-французьки з ананасами:
Крок 1. Антрекоти помийте і промокніть від зайвої вологи паперовими серветками. Викладіть м'ясо на деко, попередньо застелений пекарської папером. Посоліть і поперчіть антрекоти з двох сторін.
Крок 2. Змастіть м'ясо домашнім або покупними майонезом середньої жирності. Шар повинен бути не більше пів сантиметра, так як блюдо може вийде жирним.
Крок 3. Ріпчасту цибулю почистіть і поріжте тонкими півкільцями, викладіть його зверху на м'ясо.
Крок 4. Зверху на цибулю покладіть по 2 кільця консервованих ананасів, а в серединку по черешні або черевішне для декору, присипте натертим на тертці твердим сиром.
Крок 5. Деко з нашим м'ясом по-французьки поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 6. Коли сир зарум'яниться, а м'ясо стане м'яким - страва готова! Подавати на стіл можна негайно. Також, його можна розігрівати на сковороді або в мікрохвильовій печі.
Приємний апетиту!
М'ясо по-французьки з фаршу
Дане блюдо можна готувати не тільки з цільних шматків м'яса, схожих на відбивні, але і з фаршу. Його зручно готувати, якщо в холодильнику залишився фарш від котлет або невеликі обрізки м'яса.
Інгредієнти:
Хід приготування м'яса по-французьки з фаршу:
Крок 1. Лук слід почистити, дрібно порізати і підсмажити на сковороді з рослинним маслом. Він повинен трохи підрум'янитися.
Крок 2. У фарш додайте спеції, сіль і перець.
Крок 3. До цибулі додайте м'ясний фарш і продовжуйте смажити на сильному вогні. Весь процес займе не більше 5 хвилин - фарш повинен придбати білий колір і увібрати в себе сік від цибулі.
Крок 4. Візьміть форму для запікання з антипригарним покриттям, покладіть в неї фарш, розподіліть рівномірно по всій поверхні.
Крок 5. Поріжте картоплю шматочками товщиною не більше 1 см. Покладіть зверху на м'ясо. Присипте все тертим на крупній тертці сиром.
Крок 6. Зверху можна змастити майонезом або полити невеликою кількістю вершків або сметани.
Крок 7. Поставте блюдо в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів. Викладати на тарілки готове м'ясо по-французьки з фаршу коштує за допомогою дерев'яної лопатки.
Смачного!
Поради з приготування м'яса по-французьки від досвідчених господинь
Вам можуть сподобається і інші рецепти на нашому сайті:
Свинячі відбивні з печерицями та моцарелою
М'ясні рулетики з копченостями
Качка запечена в духовці
Джерела фото:
https://cont.ws/@grand/479910