На IV Міжнародному кінофестивалі імені Андрія Тарковського "Дзеркало" в Іваново пройшов Круглий стіл «Духовні пошуки в кінематографі XXI століття»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На що відкрився в Іваново IV Міжнародному кінофестивалі імені Андрія Тарковського "Дзеркало" пройшов Круглий стіл «Духовні пошуки в кінематографі XXI століття».

Зустріч пройшла в конференц-залі єпархіального управління Іваново-Вознесенської і Кінешемской Єпархії. Учасники обговорили проблеми духовності в кінематографі.

Павло Лунгін - кінорежисер, сценарист, народний артист Росії, Президент Міжнародного кінофестивалю «Дзеркало» імені А. Тарковського, висловив свою точку зору на проблеми пошуку жанрової духовності в сучасній кіноіндустрії:
«Мені здається, створення так званого ідеологічного міністерства, яке буде вирішувати що православно в кіно, що ні православно, тенденція дуже небезпечна. Ми знову впадаємо в традицію комуністичної партії, яка, я так вважаю, зросла з Івана Грозного.
Найбільша небезпека для духовного кіно зараз в тому, що воно може стати кампанійщиною. Як надходять бездарні режисери? Вони дивляться, хто їм дасть грошей, наприклад, дали міліціонери, значить, давай в кіно вихваляти міліцію. Точно так же підуть люди, як на відхожі промисел, в «православне» кіно, компрометуючи собою цей тонкий і великий жанр. Ніколи Андрій Тарковський не говорив «Дай мені грошей і я Бога буду вихваляти». Він сам мучився, в собі переживав, боровся, стратив себе. Він не був самовдоволеним типом, який ще й годується від свого творіння.
Православних фільмів сьогодні дуже багато. Величезні серії сентиментальних, позбавлених внутрішньої муки фільмів. Ми повинні зрозуміти, що тільки лише щире приватне каяття режисера, робить фільм духовним ».

У Круглому столі взяли участь студенти іванівських вузів, кінематографісти, кінознавці, представники місцевої єпархії та гості кінофестивалю. Вів Круглий стіл Шмиров В'ячеслав.

Серед учасників - письменник-мемуарист, автор книг "Про Тарковського", "Осколки дзеркала" Марина Тарковська, письменниця, перекладачка, режисер Лейла Александер-Гаррет, кінорежисери Олександр Гордон і В'ячеслав Амирханян, депутат Обласної Думи Петелін Олександр Володимирович.

Кінофестиваль був заснований в 2007 році, в рік 75-річчя кінорежисера А. Тарковського, урядом Іванівській області. Голова оргкомітету фестивалю - глава регіону Михайло Мень.

Голова оргкомітету фестивалю - глава регіону Михайло Мень

Як надходять бездарні режисери?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online