Як написати клопотання про виклик свідка

  1. Клопотання про виклик свідків у цивільній справі
  2. Клопотання про виклик свідків в адміністративній справі
  3. Клопотання про виклик свідків у кримінальній справі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Клопотання про виклик свідків - це письмове звернення до суду учасників судового процесу про притягнення свідка, для дачі свідчень у суді, з метою всебічного і правильного розгляду справи Клопотання про виклик свідків - це письмове звернення до суду учасників судового процесу про притягнення свідка, для дачі свідчень у суді, з метою всебічного і правильного розгляду справи. Свідок - це особа володіє обставинами або інформацією, яку може підтвердити джерелом своєї обізнаності у даній справі.

Ви можете самостійно написати клопотання про виклик свідка скачавши зразок розміщений внизу сторінки, або звернутися за складанням даного документа до наших фахівців.

Існує три способи подачі клопотання:

  • Поштою: рекомендованим листом, з описом вкладення документів;
  • Через канцелярію суду, до початку судового засідання, за кілька днів, з проставленням штампа та підпису прийняв на другому екземплярі про отримання документа;
  • Безпосередньо на судовому засіданні, після оголошення судді про заяву клопотань від учасників у справі. В даному випадку непогано буде зробити ту кількість копій, яке буде відповідати кількості людей беруть участь в процесі.

У клопотанні в обов'язковому порядку викладаються обставини, значення і яку роль може зіграти в процесі свідок у даній справі, так само вказується прізвище, ім'я, по батькові та адреса проживання свідка, для направлення судом повістки свідкові.

Перед подачею клопотання слід врахувати, що є особи, які мають свідків імунітетом, дані особи перераховані в ч. 4 ст. 69 ЦПК РФ, але свідки можуть не скористатися даними імунітетом і дати свідчення в суді, але примушувати їх свідчити не можуть, так само законом передбаченої ч. 3 ст. 69 ЦПК РФ забороняється залучати осіб в якості свідків.

Якщо свідок, який знаходиться в іншому місті прибув на судове засідання, він може зажадати відшкодування витрат на проїзд і грошову компенсацію за витрачений час, дані обставини необхідно передбачити в клопотанні про виклик свідка, вказавши на кого покласти обов'язок щодо відшкодування витрат.

Бувають випадки, коли свідок не може з'явитися на судове засідання в призначений час і місце, перебуваючи в іншому місті і за станом здоров'я (хвороба, старість, має інвалідність), в цьому випадку можна клопотати про отримання від свідка показань, в суді за місцем перебуваючи дистанційно, скориставшись інформаційними технологіями (Skype) в залі суду.

Клопотання про виклик свідків у цивільній справі

Клопотання є заява позивача з метою викликати свідка для дачі показань і можливості всебічного розгляду цивільної справи, а так само прийняття правильного рішення.

Клопотання подається в судовий ділянку або суд в письмовій формі. Заява повинна містити обставини, факти, що стосуються справи, що розглядається, які може підтвердити необхідний свідок. Обов'язково вказуйте інформацію про свідка, його П.І.Б. і місцезнаходження.

Клопотання подається особисто або надсилається поштою. Якщо ви відправляєте поштою, то це необхідно робити рекомендованим листом з описом вкладення, щоб підтвердити своє звернення. У разі подання особисто до суду, необхідно 2 примірники. Перший забирає канцелярія, на іншому ставлять дату, штамп і підпис і воно залишається у вас.

Зразок клопотання про виклик свідка у цивільній справі

Зразок клопотання про виклик свідка у цивільній справі

Клопотання про виклик свідків в адміністративній справі

Судовий адміністративний процес складна процедура. Щоб домогтися істини, іноді потрібно викликати і допитати свідків. Іноді допит свідків може прояснити багато обставин справи. Для виклику свідка, необхідно подати письмове клопотання про виклик свідків в адміністративній справі.

При написанні клопотання слід вказати суд, який розглядає справу, сторони судового процесу: дані позивача, відповідача, третіх осіб, номери справи, хто є сторонами справи, обставини справи, які може підтвердити викликаний свідок.

Прописати, яких свідків необхідно викликати, вказати їх повні дані. В кінці, заяву слід підписати судді. Після того як ваше клопотання задовольнять, вам слід забезпечити явку заявлених свідків у процес. Нижче представлений зразок заповнення.

У виробництві мирового суду знаходиться адміністративна справа відносно заявника. Обставини, зазначені заявником в письмових поясненнях для суду, можуть бути підтверджені показаннями свідків. Заявник просить викликати в суд і допитати в якості свідка по адміністративній справі громадянина.

Зразок клопотання про виклик свідка по адміністративній справі

Клопотання про виклик свідків у кримінальній справі

Клопотання про виклик і допит свідків. На розгляді суду знаходиться кримінальна справа, за обвинуваченням громадянина у вчиненні злочину.

В ході розглядів було залучено свідки, які не змогли спростувати або підтвердити причастя підсудного до злочину. Дані обставини вплинули на визначення кваліфікації скоєного.

До судового засідання ні притягнутий свідок захисту. У зв'язку з цим, адвокат підсудного клопотав про допит цього свідка, бо вважав його свідчення вагомими для визначення кваліфікації скоєного.

Зразок клопотання про виклик свідка у кримінальній справі

Зразок клопотання про виклик свідка у кримінальній справі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online