Скільки роблять закордонний паспорт нового зразка через держпослуги?

  1. Час виготовлення паспорта
  2. особливі випадки
  3. Відео - Як оформити закордонний паспорт нового зразка
  4. Порівняння термінів оформлення паспортів
  5. Відео - Новий зразок закордонного паспорта
  6. Заповнення заяви на сайті держпослуг
  7. Крок 1
  8. крок 2
  9. крок 3
  10. крок 4
  11. крок 5
  12. крок 6
  13. крок 7
  14. крок 8
  15. крок 9
  16. крок 10
  17. крок 11
  18. крок 12
  19. крок 13
  20. крок 14
  21. крок 15

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Терміни виготовлення і складання закордонного паспорта встановлюються відповідно до Федерального закону від 15 жовтня 1996 №114. Крім цього даний акт містить інформацію про те, які документи будуть затребувані при складанні. Оформлення і видача закордонних паспортів - це прерогатива МВС, а також його внутрішніх підрозділів.

При цьому громадяни можуть не тільки особисто звертатися в управління міністерства внутрішніх справ, а й звернутися в МФЦ або оформити документи через портал державних і муніципальних послуг. Саме останній варіант є найбільш актуальним і зручним на сьогоднішній день.

Саме останній варіант є найбільш актуальним і зручним на сьогоднішній день

Скільки роблять закордонний паспорт нового зразка через держпослуги?

Час виготовлення паспорта

зміст матеріалу

Відповідно до існуючого регламенту, документи на закордонний паспорт готуються протягом одного календарного місяця якщо ви подали документи за місцем вашого постійного проживання, а також до чотирьох місяців, якщо ви проживаєте тимчасово.

На замітку! У ситуації, коли з моменту подачі паперів на закордонний паспорт за місцем реєстрації пройшло вже більше місяця, а документи вам так і не були надані - ви маєте право подати скаргу. Порушення терміну оформлення закордонного паспорта, - це серйозне недотримання організаційного порядку при наданні держпослуги, і в разі даного проступку, відповідно до Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення, передбачені штрафні санкції до 5000 рублів на держ. орган, і до 1500 руб на самого винного чиновника.

орган, і до 1500 руб на самого винного чиновника

Характеристика закордонного паспорта старого і нового зразка

Для цього складається звернення до начальника підрозділу, куди були передана вся відповідна документація. Звернення повинно бути складено в письмовій формі і передано самостійно, або рекомендованим листом. Також існує можливість звернутися за телефоном гарячої лінії та написати на адресу електронної пошти (всі контакти повинні бути вказані на сайті служби міграції). Якщо ж відповідної реакції на ваші звернення так і не надійшло, то слід писати офіційну скаргу в прокуратуру.

особливі випадки

У деяких випадках передбачається скорочення терміну оформлення закордонного паспорта , Якщо відбулося якесь екстрене подія, на кшталт смерті найближчих родичів і членів сім'ї, або якщо потрібно екстрене лікування за кордоном, і інші ситуації, коли потрібно терміновий виїзд за межі Російської Федерації - в таких випадках час на оформлення документів скорочується до трьох діб.

У деяких випадках передбачається скорочення терміну оформлення   закордонного паспорта   , Якщо відбулося якесь екстрене подія, на кшталт смерті найближчих родичів і членів сім'ї, або якщо потрібно екстрене лікування за кордоном, і інші ситуації, коли потрібно терміновий виїзд за межі Російської Федерації - в таких випадках час на оформлення документів скорочується до трьох діб

Необхідність введення паспорта закордонного паспорта нового покоління

В окремих випадках, коли громадянин, якому складається закордонний паспорт, отримує доступ до відомостей спеціальної категорії важливості рівним або відповідним держтаємниці, то час виготовлення документів такій особі не повинно перевищувати трьох місяців.

Всі терміни складання паспортів як нового, так і старого зразків, розраховуються з часу подачі документів до відповідних держорганів.

Важливо! За існуючої адміністративної регламенту міністерства внутрішніх справ, закордонний паспорт нового зразка складається протягом одного календарного місяця. При цьому якщо реєстрація тимчасова, виготовлення може затягнутися до чотирьох місяців.

Відео - Як оформити закордонний паспорт нового зразка

Різниця між поколіннями паспортів

Вид закордонного паспорта Термін дії документа Розмір держмита для повнолітніх громадян і для дітей до чотирнадцяти років.
Вартість оформлення з урахуванням знижки в 30%, зазначена на на офіційному сайті держпослуг Кількість сторінок в документі
Закордонний паспорт минулого покоління 5 років 2000/1000 рублів;
1 400/700 рублів 36
Паспорт нового покоління / Біометричний закордонний паспорт 10 років 3500/1500 рублів;
2450/1050 рублів 46

Біометрія діє десять років, старий паспорт - п'ять років. У новий документ вшивається електронний чіп з фотографією і особистою інформацією, таким чином економлячи час вам і прикордоннику, позбавлення від необхідності вручну вводити всі дані. Однак в закордонний паспорт нового покоління можна включити дітей, а відповідно, їм доведеться заводити особисті паспорта (з оплатою держмита).

Позначення на біометричний закордонний паспорт

Зазвичай закордонний паспорт старого покоління оформляється у випадках, коли необхідно:

  1. Заощадити на держмито. Звичайна сім'я з двох дорослих і одного п'ятнадцятирічного дитини, при оформленні закордонних паспортів старого покоління онлайн, витрачає не більше 4200 рублів. Створення біометричного паспорта обходиться значно дорожче - в 7350 рублів.
  2. Вписати своїх дітей в паспортні дані. У сучасних версіях документів відсутня функція вписування дітей, проте паспорта старого зразка, як і раніше її мають - тому багато батьків, щоб не заводити дітям персональні закордонного паспорта, записують дітей на свої документи і спокійно їдуть з ними закордон.
  3. Зробити дитині паспорт. Через те, що діти ростуть, вони часто перестають бути схожим на свої старі фотографії в документах. У деяких ситуаціях прикордонники можуть поставити питання, якщо на документах дитині рік, а в реальності вже вісім років. В результаті батьки часто змінюють паспорти - і для цього підходить старий зразок, як більш дешевий і змінюваний.

Зразки нових закордонних паспортів

Відео - Як завантажити фото на закордонний паспорт на портал держпослуг

Порівняння термінів оформлення паспортів

Самі документи обох поколінь оформляються в одні і ті ж терміни. Займає це ось який час:

  1. Один місяць - при подачі документації за місцем реєстрації.
  2. Три місяці - при подачі документації по ПМЖ, але при цьому ви володієте доступом до інформації особливої ​​категорії важливості.
  3. Чотири місяці - при подачі документації за місцем фактичного місцеперебування.

Зверніть увагу! Таким чином, якщо місце вашої прописки - місто Єкатеринбург, але постійно ви живете в Москві і оформляєте закордонний паспорт в місцевому управлінні, то документ ви в будь-якому випадку отримаєте не раніше чотирьох місяців. У зв'язку з цим зазвичай рекомендується починати процедуру подачі документів як мінімум за півроку до вильоту, так як в процесі оформлення нерідко виникає ще чимало запитань.

Відео - Новий зразок закордонного паспорта

набір документів

Для закордонного паспорта потрібно стандартний пакет документів.

Для повнолітніх:

  1. Паспортні дані громадянина Російської Федерації.
  2. Фотографія в кольоровому або ч / б вигляді - анфас, на білому тлі.
  3. Якщо у вас вже є закордонний паспорт ще не скінчився термін дії, то і його.
  4. Для чоловіків призовного віку - військовий квиток, або документ з військкомату.
  5. Для військовослужбовців - дозвіл від безпосереднього командування на виїзд (не стосується термінових службовців).
  6. Документ про зміну імені, прізвища, або по батькові - якщо такі були змінені.

Документи для оформлення закордонного паспорта для осіб старше 18 років

Для осіб які не досягли чотирнадцятирічного віку:

  1. Свідоцтво про народження.
  2. Фотографія: колір, або ч / б - анфас, білий фон.
  3. Паспортні дані законного представника (батька, опікуна, піклувальника).
  4. Будь-який документ, який підтверджує, що даний громадянин є громадянином Російської Федерації. Це може бути:
  • закордонний паспорт дитини;
  • паспорт його батька, де внесено дані про його дитину;
  • підтвердження громадянства на свідоцтві про народження дитини.

Якщо дитина опікується - то документи з органів опіки.

Якщо дитина опікується - то документи з органів опіки

Необхідні документи для заповнення заяви на закордонний паспорт неповнолітнім громадянином у віці до 14 років

Для осіб з чотирнадцяти до вісімнадцяти років:

  1. Свідоцтво про народження.
  2. Фотографія (при необхідності вона повинна бути завантажена в держпослуги в електронному варіанті).
  3. Паспорт.
  4. Паспорт одного з батьків або опікуна.
  5. Документ з органів опіки (якщо потрібно).

Необхідні документи для заповнення заяви на закордонний паспорт особам від 14 до 18 років

Завантажити заяви на закордонний паспорт для фізичних осіб Російської Федерації і приклади заповнення їх ви можете з таблиці:

Заява Приклад заповнення заяви завантажити бланк на закордонний паспорт нового зразка завантажити приклад заповненого бланку на закордонний паспорт нового зразка завантажити бланк на закордонний паспорт старого зразка завантажити приклад заповненого бланку на закордонний паспорт старого зразка завантажити бланк на закордонний паспорт нового зразка для дітей завантажити приклад заповнення бланка на закордонний паспорт нового зразка для дітей завантажити бланк на закордонний паспорт старого зразка для дітей завантажити приклад заповнення бланка на закордонний паспорт старого зразка для дітей завантажити додатковий бланк для заповнення анкети при зміні прізвища, імені та по батькові завантажити додатковий бланк для заповнення в анкеті 14-го пункту «Відомості про трудову діяльність» завантажити додатковий бланк до анкети для вписання в закордонний паспорт дитини Заява Приклад заповнення заяви   завантажити   бланк на закордонний паспорт нового зразка   завантажити   приклад заповненого бланку на закордонний паспорт нового зразка   завантажити   бланк на закордонний паспорт старого зразка   завантажити   приклад заповненого бланку на закордонний паспорт старого зразка   завантажити   бланк на закордонний паспорт нового зразка для дітей   завантажити   приклад заповнення бланка на закордонний паспорт нового зразка для дітей   завантажити   бланк на закордонний паспорт старого зразка для дітей   завантажити   приклад заповнення бланка на закордонний паспорт старого зразка для дітей   завантажити   додатковий бланк для заповнення анкети при зміні прізвища, імені та по батькові   завантажити   додатковий бланк для заповнення в анкеті 14-го пункту «Відомості про трудову діяльність»   завантажити   додатковий бланк до анкети для вписання в закордонний паспорт дитини

Що потрібно для прискорення отримання закордонного паспорта

Заповнення заяви на сайті держпослуг

Традиційно заяви на закордонний паспорт приймаються у відділеннях ГУВМ МВС, або в МФЦ. Але на сьогоднішній день набагато зручніше заповнити та передати анкету в режимі «онлайн» - на порталі держпослуг , Ігноруючи черзі і традиційну повільність державних чиновників.

Отже, оформлення заяви проводиться таким чином:

Крок 1

Необхідно зареєструватися на порталі держпослуг.

Вам буде потрібно верифікований акаунт. Пройдіть стандартну процедуру реєстрації, заповніть всі поля анкети (особисті, паспортні дані, контакти, СНІЛС і т.д.), після чого почекайте більше п'ятнадцяти хвилин поки система перевірить ваш аккаунт. Після цього вам знадобиться самостійно відвідати найближчий Центр обслуговування держпослуг щоб підтвердити свій обліковий запис. Також ви можете почекати коду активації по e-mail. Відразу після верифікації вашого облікового запису ви можете почати створення вашого закордонного паспорта.

Реєстрація на порталі держпослуг

На замітка! Кожен окремий повнолітній користувач зобов'язаний мати власний аккаунт на сайті. Тобто один член сім'ї не може оформити закордонний паспорт для іншого, якщо тільки це не паспорт для неповнолітнього дитини, оформлений батьком.

крок 2

Отже, зайшовши на сайт , Виберете зразок паспорта, який ви збираєтеся отримати (старий, або новий).

Натисніть опцію «Оформлення закордонного паспорта громадянина РФ», потім клацніть на зразку.

Вибір зразка паспорта

крок 3

Виберіть вікову категорію, на яку ви оформляєте паспорт.

Виберіть вікову категорію, на яку ви оформляєте паспорт

Вибір вікової категорії

крок 4

Зайдіть на свій аккаунт, якщо ви не зробили цього раніше.

крок 5

Виберіть варіант «електронна послуга». Після цього вам буде потрібно заповнити онлайн-заяву на надання потрібного вам документа. І після цього потрібно клікнути на «Отримати послугу».

І після цього потрібно клікнути на «Отримати послугу»

Варіант «електронна послуга»

крок 6

При заповненні анкети будьте уважні. Спочатку йдуть пункти «ваші персональні дані» та «ваші паспортні дані» - ці дві графи можна пропустити, т. К. Вони будуть заповнені системою автоматично. Якщо ж окремі поля незаповнених впишіть відповідну інформацію в особистий кабінет. Після оновлення системи через п'ять-десять хвилин це поле буде містити всю відповідну інформацію.

Після оновлення системи через п'ять-десять хвилин це поле буде містити всю відповідну інформацію

Введення персональних даних

крок 7

Міняли ви ПІБ: якщо ви змінювали, то вкажіть - «так», після чого вкажіть всі попередні дані у відповідних полях. Там, де написано «місце зміни» потрібно вписати відповідний місто або населений пункт.

Там, де написано «місце зміни» потрібно вписати відповідний місто або населений пункт

Якщо ви міняли прізвище, ім'я або по батькові, виберіть «Так»

крок 8

При наявності подвійного або множинного громадянства - вказати.

При наявності подвійного або множинного громадянства - вказати

Впишіть друге громадянство, якщо воно у вас є

крок 9

Також необхідно вказати місце, де буде оформлятися паспорт. Необхідно вказати місце проживання, місце фактичного перебування. Дані про реєстрацію повинні завантажитися автоматично, але інші відомості вам слід заповнити самостійно.

Дані про реєстрацію повинні завантажитися автоматично, але інші відомості вам слід заповнити самостійно

Вкажіть місце де буде оформлятися паспорт

крок 10

Необхідно також завантажити фотографію. Вимоги стандартні, як для будь-яких документів: анфас, ч / б або колір, на білому тлі.

Даний фотознімок необхідний виключно для анкети. Для самого документа ви будете робити індивідуальну фотографію в міграційному підрозділі МВС.

Завантажте свою чорно-білу або кольорову фотографію

крок 11

Далі виберіть один з варіантів отримання документа:

  1. Ви отримуєте закордонний паспорт вперше - первинний.
  2. Ви маєте дійсний закордонний паспорт, але хочете отримати другий - на додаток до наявного.
  3. У вас скінчився термін дії попереднього документа - замість використаного.
  4. Якщо старий паспорт був зіпсований / порваний - замість зіпсованих.
  5. Коли попередній документ був загублений - замість втраченого.

Відзначте для чого вам потрібен закордонний паспорт - для тимчасового виїзду, або на ПМЖ. Дані вже діючого паспорта точно також вписуйте.

Дані вже діючого паспорта точно також вписуйте

Виберіть один з варіантів отримання документа

крок 12

У цій графі постарайтеся коротко викласти вашу офіційну діяльність за останні десять років. Необхідно вказувати всі місця служби, навчання, роботи, а також вписувати назви підприємств і організацій, терміни служби, навчання і роботи, коли закінчили і т.д. Якщо ж ви більше місяця перебуваєте без роботи, то вкажіть свою адресу фактичного проживання в графі «адреса».

Якщо ж ви більше місяця перебуваєте без роботи, то вкажіть свою адресу фактичного проживання в графі «адреса»

Опишіть свою діяльність за останні 10 років

крок 13

Розкажіть про наявність у вас доступу до секретних документів і відомостей особливої ​​важливості, про будь-яких юридичних зобов'язаннях, що перешкоджають вашій виїзду за кордон, про наявність судимостей, судових, військових та інших обмежень.

Розкажіть про наявність у вас доступу до секретних документів і відомостей особливої ​​важливості, про будь-яких юридичних зобов'язаннях, що перешкоджають вашій виїзду за кордон, про наявність судимостей, судових, військових та інших обмежень

Розкажіть про наявність у вас доступу до секретних документів і відомостей

крок 14

Далі вам буде необхідно вибрати підрозділ ГУВС МВС, де ви будете подаватися оригінали документів.

крок 15

Кілька разів перевірте всі введені в анкету дані - відредагуйте ту інформацію, яка потребує в редагуванні. Поставте галочки, погоджуючись на обробку ваших персональних даних, а потім відправте анкету.

Поставте галочки, погоджуючись на обробку ваших персональних даних, а потім відправте анкету

Уважно перевірте всі, що написали в анкеті

Увага! Після того, як ви заповните і відправите заяву на держпослуг, вам на електронну пошту, або по смс (ви виберете спосіб самостійно) прийде сповіщення про прийом. Ви повинні прийняти квитанцію на оплату державного мита. Ви можете оплатити її як онлайн - на сайті держпослуг, так і в найближчому відділенні будь-якого банку.

Потім, через кілька діб, вам повинно прийти повідомлення з запрошенням в вказане вами в анкеті відділення ГУВМ МВС, або МФЦ. Ви повинні взяти з собою оригінали всіх документів, які будуть вказані в повідомленні. Про всяк випадок також рекомендується взяти квитанцію про оплату мита. Уже на місці співробітники відділення повинні будуть перевірити всі документи і зробити вашу фотографію. Важливий момент: ви повинні прийти у відділення не пізніше шести місяців після подачі і прийому заяви в держпослуги.

Важливий момент: ви повинні прийти у відділення не пізніше шести місяців після подачі і прийому заяви в держпослуги

Приклад закордонного паспорта нового зразка

Після виготовлення паспорта (зазвичай це відбувається протягом місяця-чотирьох), ви отримаєте відповідне повідомлення. Якщо час йде, а паспорта немає, то ви можете зайти на сайт ГУВМ МВС і відстежувати там стан вашого документа.

Скільки роблять закордонний паспорт нового зразка через держпослуги?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online