Одноразова допомога при народженні дитини

  1. Все що потрібно знати про нарахування одноразової допомоги
  2. Кому належить
  3. Розмір виплат у 2018 році
  4. додаткові виплати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Одноразова допомога при народженні дитини - це вид державної допомоги, яка виплачується всім сім'ям, в яких народжений або усиновлена ​​дитина. На допомогу можуть претендувати громадяни незалежно від їх матеріального становища. При цьому в наданні держ. допомоги можуть і відмовити через відсутність підстав, наприклад, іноземним громадянам.

Все що потрібно знати про нарахування одноразової допомоги

Призначення одноразової держдопомоги здійснюється за фактом появи на світ малюка. Термін подачі документів становить півроку від дати народження. Втім, якщо у батьків виникли особливі обставини, при яких вони не мають можливості подати папери на оформлення, тоді термін може бути збільшений. У виняткових випадках замість батьків подати документи може їх довірена особа.

Кошти на допомогу виділяються: Кошти на допомогу виділяються:

  • з фонду соціального страхування (ФСС);
  • з федерального бюджету;
  • з фонду регіонального бюджету.

Де отримати одноразову допомогу? Існують відмінності в порядку отримання:

  • працевлаштованим громадянам, виплати здійснюється у вигляді перерахування коштів з ФСС на рахунок роботодавця, а вже після, бухгалтерія повинна зарахувати ці гроші на зарплатний рахунок працівникові.
  • для безробітних громадян, студентів та індивідуальних підприємців порядок інший - вони звертаються безпосередньо в УПСЗН. У деяких регіонах РФ вже діє спрощена схема оформлення, коли громадянам дозволено звертатися безпосередньо до підрозділів УПСЗН.

Якщо в сім'ї працюють не всі, то держдопомогу нараховуватимуть тому з батьків, хто знаходиться на офіційній службі. Наприклад, якщо мама не працює, тоді допомога оформляється на рахунок працюючого батька.

Кому належить

Державна допомога виділяється незалежно від кількості дітей в сім'ї. Якщо народилася двійня або трійня, то допомога буде надано на кожного малюка. Законом обмежено коло осіб, які мають право стати на облік для отримання цієї допомоги:

  1. Мати і батько народженої дитини. Право оформлення мають обоє батьків, навіть якщо вони не перебувають в офіційному шлюбі.
  2. Опікуни і усиновителі дітей віком до 6 місяців.
  3. Матері-одиначки, які виховують дітей самі. За умови того, що в свідоцтві про народження в графі «Батько» стоїть прочерк.

Пріоритетним правом володіє той батько, з яким неповнолітній буде проживати. У сім'ї повинні попередньо вирішити на кого будуть оформлені документи, інакше будуть проблеми в ФСС.

Розмір виплат у 2018 році

Сума одноразової допомоги при народженні дитини в 2018 році дорівнює 16 759 рублів Сума одноразової допомоги при народженні дитини в 2018 році дорівнює 16 759 рублів. У порівнянні з попереднім роком сума зросла на 2,5%. Розмір виплат індексується в лютому кожного року. Наприклад, якщо дитина народилася 03.01.2018 року, то сума держдопомоги буде виплачена без індексації 16 350 рублів. Для народжених після 01.02.2018 року виплачується сума становитиме 16 759 рублів.

Що стосується термінів, то заявка розглядається протягом 10 днів з дати подання необхідних документів. Гроші будуть зараховані в кінці наступного місяця. Наприклад, заявка була схвалена 15 травня, значить, гроші слід очікувати в кінці червня.

Для подачі заявки потрібно підготувати повний пакет документів, в нього входить:

  • паспорта обох батьків (мати-одиночка надає тільки свій);
  • метрика про народження дитини;
  • заяву на одноразову допомогу при народженні дитини;
  • цивільний акт з ЗАГСУ (форма Ф24);
  • в разі, коли батьки не були в шлюбі, необхідна довідка з місця працевлаштування 2-го батька про те, що йому не було нарахувань на цю дитину, індивідуальний підприємець бере таку довідку в ФСС;
  • виписка з трудової книжки (для безробітних);
  • довідка про народження дитини, що оформляється в пологовому будинку;
  • громадяни, які мають статус одинаків (мати, батько), пред'являють пенсійне страхове свідоцтво і довідку від ФСС про те що їм не нараховували ці виплати раніше;
  • виписка з ЖЕКу, в якій зазначено, що неповнолітній проживає разом з одним із батьків або опікунів (для неповних сімей).

Для матерів-одиначок та безробітних осіб перелік паперів дещо розширено. Так, наприклад, мати-одиначка зобов'язана надати довідку із ЗАГСУ про те, що відомості про батька записані за її слів, тобто фактично він не встановлений. Якщо тато дитини не було внесено в документ органами ЗАГСУ, але він бажає оформити допомога при народженні дитини , То потрібна довідка про встановлення батьківства.

додаткові виплати

Вихідний розмір допомоги один, він же підлягає щорічній індексації, за рахунок чого і збільшується. Крім того, сума держдопомоги може збільшуватися за рахунок множення на районний коефіцієнт. Такі надбавки покладені жителям Крайньої Півночі.

Додаткову надбавку до посібника передбачають «лужковської виплати», відповідно до умов, подружжю не повинно бути більше 30 років і хоча б одні з них на момент народження малюка повинні мати московську реєстрацію. Наприклад, надбавка при народженні першої дитини становить 5 прожиткових мінімумів в країні (76 910 рублів). «Лужковської виплати» нараховуються з міського бюджету.

Збільшений розмір одноразової допомоги можна отримати при усиновленні. Це правило поширюється якщо взяти під опіку: дитину старше 7 років, 2-х і більше дітей (брати, сестри), неповнолітнього інваліда. Розмір такої виплати згідно ФЗ№ 81 в 2018 році становить 124 929 руб.

Де отримати одноразову допомогу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online