Квитанція на оплату держмита за закордонний паспорт старого і нового зразка в 2019 році

  1. Офіційний ресурс ФМС. Чи потрібна квитанція?
  2. Як отримати квитанцію на офіційному сайті ФМС
  3. Як виглядає квитанція
  4. Якщо квитанція не потрібна
  5. Який спосіб оплати вибрати?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Оформляєте закордонний паспорт і не знаєте, чи знадобиться вам квитанція на оплату держмита на закордонний паспорт? На одних сайтах пишуть, що вона більше не є обов'язковим документом для пред'явлення в ФМС, на інших, що вона обов'язкова і, якщо її у вас не виявиться, повернуть і інші документи.

Оформляєте закордонний паспорт

Насправді, дізнатися відповідь на питання дуже просто. Потрібно зайти на офіційний сайт Федеральної Міграційної служби та отримати всю необхідну інформацію.

Офіційний ресурс ФМС. Чи потрібна квитанція?

Необхідні відомості розташовуються на офіційному порталі міграційної служби. Введіть в пошуковому рядку «Гувм.мвд.рф». Ця дія перенесе вас на наступну сторінку, де потрібно натиснути на «держпослуги». Це слово розташоване у верхньому полі синього кольору.

Перед вами з'явиться довгий перелік послуг, що надаються ФМС. Те, що вам потрібно, знаходиться в самому верху. Це «Оформлення закордонного паспорта». Натискаєте на іконку і тут же опиняєтеся на потрібній сторінці порталу.


Дізнатися, чи квитанція для оплати держмита за закордонний паспорт, можна, спустившись трохи нижче і вибравши з переліку освітлюваних питань ті, що починаються зі слів «документи, необхідні» і далі:

Бланк заяви на закордонний паспорт старого зразка для дітей можна скачати тут .

Додаток до анкети при внесення даних дитини до 14 років в закордонний паспорт батьків - тут .

Ваше завдання - вибрати потрібне. Якщо це закордонний паспорт нового зразка, натискаєте на нього, попередньо обравши потрібний вік заявника. Те ж саме робите і в тому випадку, якщо вас цікавить традиційний паспорт, що оформляється на 5 років.

Те ж саме робите і в тому випадку, якщо вас цікавить традиційний паспорт, що оформляється на 5 років

Робите вибір і отримуєте необхідний перелік. Це буде сама достовірна інформація, першоджерело, який не потрібно перевіряти ще раз за допомогою інших сайтів.

Натиснувши на кожен з пропонованих пунктів, ви виявите, що в ФМС вимагає квитанцію тільки в тих випадках, коли оформляються закордонні паспорти старого покоління. Якщо ви робите закордонний паспорт нового зразка, цей документ вам не знадобиться. Але, якщо він у вас буде, на всякий випадок збережіть його.

Як отримати квитанцію на офіційному сайті ФМС

Якщо ви маєте намір перейти до оплати держмита, бланк квитанції можна отримати тут же, на офіційному сайті ФМС. Для цього потрібно на цій же сторінці натиснути «Квитанції для оплати держмита». Навігатор тут же перекине вас на потрібну сторінку.

Спочатку вибираєте потрібний регіон, потім район і населений пункт, в якому фактично проживаєте. Далі вам потрібно вибрати вид держмита за оформлення закордонного паспорта з запропонованого списку. Найкраще орієнтуватися по сумі - 1000 і 2500 рублів доведеться заплатити, якщо ви оформляєте закордонний паспорт старого або нового зразка дитині до 14 років . Для всіх, хто старше 14 років старий зразок обійдеться в 2 тис., А документи нового покоління-в 5000 рублів.

Далі для сплати держмита потрібно внести інформацію про себе. це:

  • ПІБ (повністю);
  • ІПН;
  • адреса;
  • код з пропонованої в кінці сторінки картинки.

Якщо всі дані будуть занесені правильно, система перенесе вас на наступну сторінку. Для цього натисніть «оформити». Якщо код складно прочитати, ви можете натиснути «прослухати» і орієнтуватися на слух. Далі ви можете зберегти або роздрукувати бланк квитанції.

Можна зробити відправку форми на вашу електронну адресу.

Як виглядає квитанція

Отриманий бланк потрібен вам для того, щоб відправитися з ним в офіс одного з банків вашого міста і зробити оплату. Форму можна завантажити на багатьох сайтах, як правило, вона завжди містить одну і ту ж інформацію. У ній повинні бути:

  • інформація про одержувача зробленого вами платежу;
  • його ІПН, ОКТМО, КПП;
  • рахунок;
  • бюджетна класифікація (код);
  • назва банку, за допомогою якого здійснився платіж;
  • дані про вас;
  • дата, коли зроблена оплата;
  • заявлена ​​вами сума.

Зразок квитанції про оплату держмита за закордонний паспорт

Також квитанція на держмито повинна містити підпис громадянина, який здійснював сплату. Майте на увазі, що якщо один з пунктів буде містити помилку, ФМС не почнеться оформлення закордонного паспорта. Будьте уважні. Якщо є сумніви, краще зателефонуйте в офіс ФМС і уточніть те, що вам здається сумнівним.

Ви можете завантажити в інтернеті зразок квитанції і про всяк випадок вивчити його, щоб уникнути помилок і непорозумінь.

Якщо квитанція не потрібна

Отримання загранпаспорта- досить клопіткий процес, що вимагає уважності і чіткості дій. Навіть якщо ви абсолютно впевнені, що квитанція про сплату державного мита - це зайва, абсолютно не потрібна папірець, збережіть її до тих пір, поки в руках у вас не виявиться новенький закордонний паспорт, з яким ви зможете пересуватися по всьому світу.

Справа в тому, що цей документ може вам знадобитися в тому випадку, якщо ви в силу якихось причин вирішите повернути назад внесені гроші. Таке іноді трапляється.

Причина може бути в тому, що ви передумаєте робити паспорт або заплатите 5000 руб., Так як спочатку вирішите оформляти новий біометричний паспорт, а потім подумаєте, що в вашому випадку буде доцільніше отримати документ старого зразка, який стоїть на три тисячі дешевше. З збереженої квитанцією ви прийдете в місцевий офіс УФМС і по ній справите повернення грошей.

Буває, що ФМС відмовляє людині у видачі паспорта, гроші, які він сплатив, повернуть, але для цього потрібно буде пред'явити квитанцію.

Який спосіб оплати вибрати?

Щоб ви знали, є кілька варіантів сплати державного мита. Який найбільш зручний, вирішувати вам:

Кожен спосіб може в вашому випадку виявитися зручним. Деякі з них вимагають додаткових сплат відсотків за надані послуги.

Що стосується сайту держпослуг, то там, навпаки, користувачі платять від суми 70% .Таким чином, якщо ви отримуєте біометричний паспорт на повнолітнього, вам доведеться заплатити не 3500, а 2450. Це значна економія.


Порталу держпослуг гарний і тим, що за допомогою сайту можна подати заявку в ФМС, не виходячи з дому і витрачаючи мінімум часу. Заповнивши потрібну форму в своєму особистому кабінеті, ви відправляєте її на розгляд. Як тільки вона буде прийнята, вас запросять в офіс. Це дуже зручно і дозволяє економити невідновлюване час.

Чи потрібна квитанція?
Чи потрібна квитанція?
Який спосіб оплати вибрати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online