Індивідуальний підприємець в Білорусі: як відкрити ІП в 2019 році

  1. Кому МОЖНА стати ІП?
  2. Кому НЕ ТРЕБА реєструватися?
  3. Реєстрація ІП в Мінську або іншому місті. алгоритм дій
  4. Реєстрація ІП в Мінську покрокова інструкція на 2018 рік
  5. 2). Які документи збираємо?
  6. 3). Як подати документи онлайн?
  7. 4). Реєстрація в кишені, а що потім?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Індивідуальний підприємець - це фізособа, в результаті діяльності якого, він отримує дохід. Такий підприємець самостійно вирішує економічні питання своєї справи. Дана діяльність повинна бути зареєстрована в держорганах, які також визначають поле роботи для ВП.

З юридичного боку дії ІП прописані в національному Законі «Про підприємництво». Мають силу і інші положення, кодекси, укази.

Вам вже цікаво, як зареєструвати ВП у Мінську, іншому місті? Про цю процедуру розповімо докладніше, на той випадок, якщо для заняття необхідним і корисним для вас справою годі й відзначатися в держорганах.

Кому МОЖНА стати ІП?

Для початку, варто сказати кому закон не дозволяє зареєструватися як ІП. Серед таких фізосіб:

  • - ті, у кого немає білоруського громадянства або хоча б посвідки на проживання;
  • - працівники органів держуправління і влади, прокуратури, судів;
  • - засновники, керівники збанкрутілих установ;
  • - у кого є судимість (непогашена, незнятої) за економічні злочини;
  • - якщо є невиконане постанову суду про стягнення майна.

Кому НЕ ТРЕБА реєструватися?

Як стати індивідуальним підприємцем в Білорусі сьогодні? Слід погортати Податковий кодекс нашої країни. У цьому документі представлений список тих типів діяльності, для якої не потрібно оформляти ВП. Також цей перелік був доповнений указом 2017 го «Про регулювання діяльності фізосіб». Отже, не треба, якщо ви займаєтеся:

  • - репетиторством;
  • - прибиранням приміщень;
  • - створюєте дизайн;
  • - доглядаєте за дорослими, дітьми;
  • - організовуєте івенти;
  • - продаєте кошенят, цуценят від власних домашніх тварин;
  • - уявляєте приміщення для нетривалого проживання;
  • - ремонтуєте одяг, годинник, меблі;
  • - розробляєте сайти, встановлюєте ПО та інше.

Виходить, якщо вам оформлення не потрібно, то спочатку повідомте про бажання трудиться в податкову інспекцію. Все одно доведеться заплатити єдиний податок. Такий порядок закріплений в законодавстві. Далі оплачувати треба кожен місяць, в якому проводилися роботи.

На сьогодні ставки єдиного податку з індивідуальних підприємців коригуються в кожній області і столиці приблизно щорічно. Найчастіше змінюються в сторону збільшення. Іноді виходить, що один тип діяльності в кожному регіоні обкладається різними цифрами. Наприклад, вибираємо категорію про пранню, хімічній чистці і фарбуванні. Станом на червень 2018 року, в Мінську індивідуальний підприємець за цю працю заплатить 173 рублів, в Мінському районі - 162, Гродно - 105, Могильові - 95, у Вітебську - 91, в Бресті - 87, в Гомелі - 80 рублів. А в інших районних центрах, населених пунктах ці цифри можуть бути ще нижче.

Реєстрація ІП в Мінську або іншому місті. алгоритм дій

Якщо ви подивилися зазначені документи і прийшли до того, що оформлення вам необхідно, то ми розповімо докладно, як зареєструвати ВП у Білорусі, скільки на це піде грошей і часу, де зареєструвати ІП, і де шукати заповітне заяву на реєстрацію ІП 2018 року, на які портали треба заходити.

Реєстрація ІП в Мінську покрокова інструкція на 2018 рік

1). Де зареєструвати ВП у Мінську або іншому місті?

Відправляйтеся в установу адміністрації за місцем реєстрації (той же виконком). До слова, в столиці проходять цю процедуру в Мінміськвиконкомі, в Управлінні реєстрації та ліцензування. Адреса: майдан Свободи, 8/10. Радять туди приходити в першій половині дня (чим раніше, тим краще), щоб не провести день в черзі.

2). Які документи збираємо?

Ви вже точно вирішили, чим хочете займатися і від чого будете отримувати прибуток? Обраний тип праці можна уточнити в Загальнодержавному класифікаторі. У ньому види роботи розшифровуються, вони розбиті від розділів до підкласів, у кожного є номер, який стане в нагоді для подальшого заповнення паперів.

Вам знадобляться такі документи:

  • - Паспорт громадянина нашої старі (або вид на проживання);
  • - заяву на реєстрацію ІП 2018 роки;
  • - приватне фото 3х4 або 4х5;
  • - оригінал про сплату держмита (або копія), це 0,5 базової величини (12,25 рублів).

До оформлення готуєтеся заздалегідь. Наприклад, робите фотографії. Також оплачуєте держмито виключно в банку , А якщо платити через ЕРІП, то така платіжка не представляється, сказано на порталі столичного виконкому. Від цієї оплати звільняються деякі громадяни (про це читайте в Податковому кодексі, ст. 257). До слова, бланк заяви про реєстрацію індивідуального підприємця прийнятий Міністерством юстиції. А скачати заяву на реєстрацію ІП можна на ресурсі Мінміськвиконкому, цей бланк беріть з собою, тому що на місці вам його НЕ видадуть.

3). Як подати документи онлайн?

Тут потрібні нести ті ж папери, як і при особистій подачі. Скористайтеся порталом Єдиного державного реєстру юросіб та індивідуальних підприємців. Щоб тут авторизуватися треба придбати електронний ключ цифрового підпису. Підкажемо, що такий можна виготовити за окрему плату в Національному центрі електронних послуг, а ще в Інформаційно-видавничому центрі по податках і зборах. Після авторизації проходите ті ж вищеописані кроки, але вже онлайн.

4). Реєстрація в кишені, а що потім?

На процедуру з оформлення ІП піде приблизно день. Такий підприємець має право почати заробляти своїми вміннями відразу після того, як йому видадуть свідоцтво про реєстрацію на руки. Після цього підприємець сам собі начальник.

Ще можна враховувати тимчасові витрати у вигляді декількох днів на відкриття рахунку в банку , На автоматичну процедуру постановки на облік в різні держструктури. Повідомлення про це забирайте через декількох діб за місцем реєстрації. Крім іншого ІП набуває книгу зауважень та пропозицій, якою користуватимуться його клієнти. Додатково до цього необхідно отримати книгу обліку перевірок, її ще треба зареєструвати в податковій.

Перш ніж слідувати цим пунктам, спробуйте відповісти на вічні питання: чи зможете забезпечувати себе і рідних, чи готові приймати самостійні рішення у веденні бізнесу, чи зможете стати успішним підприємцем, чи є у вас мужність нести відповідальність за свої дії?

Кредити для ІП можна подивитися на нашому порталі Вибери! BY.

також про ліквідації ІП , Порядку, документах і терміни закриття ІП можна прочитати на нашому сайті.

Кому МОЖНА стати ІП?
Кому НЕ ТРЕБА реєструватися?
Які документи збираємо?
Як подати документи онлайн?
Реєстрація в кишені, а що потім?
Вам вже цікаво, як зареєструвати ВП у Мінську, іншому місті?
Кому МОЖНА стати ІП?
Кому НЕ ТРЕБА реєструватися?
Як стати індивідуальним підприємцем в Білорусі сьогодні?
Де зареєструвати ВП у Мінську або іншому місті?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online