Новобудови південно-східного Підмосков'я: мало і дорого

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Південний схід Підмосков'я через проблемну екології та поганий транспортної доступності не користується популярністю у потенційних покупців нерухомості в новобудовах. Ситуацію ускладнює неадекватна цінова політика, яку демонструють окремі забудовники, піднімаючи ціну квадратного метра до 100 тис. Рублів і вище. Проте, в невеликих містах південного сходу можна знайти привабливі пропозиції в ЖК, розташованих в 20-30 км від МКАД.

З усіх напрямків Підмосков'я південно-східне завжди вважалося найменш перспективним для нових будівельних проектів. В першу чергу це викликано екологічними міркуваннями: троянда вітрів така, що всі промислові і транспортні викиди несе із заходу на схід і південний схід. Біла дача, Люберці, з їх полями фільтрації і, звичайно ж, Капотня вносять свої «ноти» в букет промислових ароматів. Влітку ж в недалекій Шатуре починають горіти торфовища.

Друга причина безперспективності напрямки - транспортна. Рязанське шосе - одне з найбільш перевантажених в Підмосков'ї, а його дублер - Новорязанське - спроектовано так, що обходить багато населених пунктів.

Саме тому девелопери, які ризикують освоювати південно-східне Підмосков'ї, можуть залучити покупця тільки низькими цінами і маркетинговими хитрощами. У цьому матеріалі - огляд новобудов класів «економ» і «комфорт» по Рязанському і Новорязанському шосе.

Люберці: малий метраж, а ціна велика

В останні роки темпи будівництва в Люберцях дещо уповільнилися В останні роки темпи будівництва в Люберцях дещо уповільнилися. Однак тут реалізується кілька цікавих проектів, серед яких в першу чергу слід відзначити ЖК з романтичною назвою «ВЛЮБЕРЦИ» - шість монолітно-цегляних багатосекційних будинків від будівельно-інвестиційної компанії САС. Заплановано три черги будівництва.

З точки зору екології і перевантаженості соціальної інфраструктури Люберці - не найкращий варіант для вимогливого покупця. Однак «ВЛЮБЕРЦИ» зводяться поблизу Наташинская лісопарку і каскаду ставків, що в якійсь мірі компенсує незручності, пов'язані з забрудненням повітря. Що ж стосується соціальних об'єктів, забудовник обіцяє побудувати тут школу і дитячий сад, а також офісний центр, так що новоселам не доведеться орієнтуватися на існуючу в місті інфраструктуру. До того ж САС відрізняється адекватної цінової політикою: вартість квадратного метра в ЖК починається від 80 тис. Рублів, що цілком прийнятно для людини, що вирішила влаштуватися в 3 км від МКАД.

Ще один цікавий проект реалізується зараз в північній частині Люберец - це   ЖК «Червона гірка» Ще один цікавий проект реалізується зараз в північній частині Люберец - це ЖК «Червона гірка» . Планів у забудовника, групи ПІК, тут справді громаддя: задекларовано зведення 40 корпусів, і більше половини з них вже готові. Але ось чи будуть квартири в «Червоній гірці» продаватися так само швидко, як будуються - велике питання. В першу чергу потенційного покупця може збентежити, м'яко кажучи, проблемна екологія: поруч з ЖК розташовані промзона, полігон твердих комунальних відходів, а також аераційні поля, які вже не експлуатуються, але специфічні аромати зберегли в повній мірі.

Однак екологічними проблемами справа не обмежується. Будинки в «Червоній гірці» панельні, і хоча відносяться до сучасних серіях (КОПЕ-М-Парус), істотно програють в порівнянні з монолітом. У рекламній кампанії ПІК упирає на сучасні планування, просторі лоджії і еркери, проте площі квартир досить скромні: від 36 кв. м в однушке і 76 кв. м в трійці. Тим більше незрозуміла цінова політика групи, яка пропонує цей квадратний метр за ціною від 80 тис. Рублів - стільки ж він стоїть і у «ВЛЮБЕРЦАХ», прямому конкуренті «Червоної гірки». Правда, ПІК здає квартири з чистової обробкою «економ», однак навряд чи цей бонус істотно вплине на динаміку продажів.

Ще менш зрозумілий принцип ціноутворення в іншому масштабному проекті в Люберцях -   ЖК «Некрасівка» Ще менш зрозумілий принцип ціноутворення в іншому масштабному проекті в Люберцях - ЖК «Некрасівка» . Тут, на відстані близько 9 км від МКАД, планується звести цілих вісім житлових кварталів з власною інфраструктурою (три школи, два дитячих садки, великий торговий центр) - всього близько 2 млн кв. м житла.

У цього ЖК - бурхлива і місцями дивна історія. Забудовник змінювався кілька разів і тепер, за офіційною інформацією, всіма справами відає казенне підприємство «Управління цивільного будівництва» Москви, а продавцем квартир на офіційному сайті названий «Мосреалстрой». Якщо це так, то цінову політику цієї компанії назвати ринковою язик не повертається: квадратний метр в «Некрасівці» пропонується за ціною від 120 тис. Рублів. Це, зазначимо, в панельних будинках зі скромною квартірографіі і ще скромнішими площами - від 32 кв. м. Ціна однокімнатної квартири в ЖК стартує від 4,2 млн рублів. Якщо додати зовсім небагато, можна знайти на вторинному ринку Москви не саму «вбиту» однушку, так що перспективи продажів в «Некрасівці» представляються туманними.

Закінчити огляд люберецких новобудов можна ще одним «містом в місті» Закінчити огляд люберецких новобудов можна ще одним «містом в місті». Група «Мортон» реалізує амбіційний проект - ЖК «Люберецький» , Який задуманий як цілий мікрорайон, що складається з 11 висоток змінної поверховості (9-17) і рекреаційної зони площею 17 гектарів. Забудовник обіцяє непогану інфраструктуру: два дитячих садки, нову школу на додаток до реконструйованої старої, лісопарк і інші приємні речі. Чим не може похвалитися «Мортон», так це площами: однокімнатна квартира - від 30 кв. м, а максимальна площа троячки - 82 м. Проте, вдома в «Люберецком» - монолітні, і це в якійсь мірі виправдовує ціну квадратного метра, що починається з 80 тис. рублів.

Чи є життя після Люберец?

Незважаючи на велику кількість проблем - транспортних, екологічних, інфраструктурних та інших, - Люберці на сьогодні залишаються найбільш затребуваною локацією по Рязанському і Новорязанському шосе. Однак це не означає, що за Люберцях життя немає. Забудовники все частіше звертають увагу на невеликий і затишне містечко Литкаріно. В першу чергу привертає тутешня екологія, яка істотно краще, ніж у багатьох містах неблагополучного в цьому відношенні південного сходу. Литкаріно - промислове місто, однак багато підприємств винесені в промзону Тураєво, а саме місто розташоване в оточенні лісів, на віддалі від Новорязанське шосе з його автомобільними вихлопами.

Втім, цю віддаленість навряд чи можна назвати плюсом при виборі квартири в Литкарінскій новобудовах. Щоб дістатися сюди з Москви, потрібно проїхати майже 10 км по Новорязанському шосе, а потім ще 5 - за Литкарінскій, про який жоден автомобіліст доброго слова не скаже. В принципі, до станцій метро «Вихіно» або «Кузьминки» можна доїхати за 20 хвилин і на громадському транспорті - але лише в тому випадку, якщо не буде пробок. Інакше можна провести в маршрутці і годину-півтора.

Проте, забудовники освоюють Литкаріно досить активно, компенсуючи транспортні незручності прийнятними розцінками Проте, забудовники освоюють Литкаріно досить активно, компенсуючи транспортні незручності прийнятними розцінками. Характерний приклад - ЖК «Високий берег», який зводиться поруч з набережної Москви-ріки. Офіційно забудовником називають компанію «Мособлстрой-17», проте є інформація про те, що «Високий берег» - перший підмосковний проект санкт-петербурзької Prime Group.

Як би там не було, проект досить цікавий: «Високий берег» - це дві 17-поверхові висотки оригінальної архітектури з магазинами на перших поверхах, двома дитячими садами і багаторівневим паркінгом (втім, інфраструктура поки тільки задекларована забудовником). Сьогодні у продажу - квартири від однієї до трьох кімнат, площі - від 36 до 80 кв. м. Ціна квадратного метра починається з 60 тис. рублів, що для даної місцевості слід визнати цілком адекватною пропозицією, особливо якщо врахувати близькість прекрасного Томілінского лісопарку.

До парковій зоні тяжіє і ще один проект - ЖК «Зоряний» від компанії «Слов'янське подвір'я», до складу якого кілька монолітно-цегляних будинків різної поверховості. Рекламується «Зоряний» вельми скромно, оскільки яскравих переваг у комплексу немає: квартири досить маленькі (від 32 кв. М в однокімнатній), окремої інфраструктури забудовник не обіцяє, та й саме будівництво знаходиться в самій початковій стадії. Проте, «Слов'янське подвір'я» вже позначило ціну квадратного метра в розмірі 62 тис. Рублів. У порівнянні з іншими Литкарінскій новобудовами, вартість квартири не найменша, так що цікаво буде відстежити динаміку продажів.

І нарешті, остання більш-менш затребувана локація південно-східного напрямку - місто Раменське, що знаходиться в 27 км від Москви. Невелике містечко з населенням трохи більше 100 тисяч жителів офіційно визнаний самим упорядкованим в Підмосков'ї за сукупністю критеріїв: транспортна доступність, екологія, якість комунальних та соціальних послуг. Правда, самі городяни частенько бурчать з приводу якості місцевих доріг і великого сміттєсортувального підприємства, проте слід визнати, що Раменське виглядає цілком затишним, зеленим і придатним для життя.

Забудовники всіляко прагнуть зміцнити сприятливе враження про місто, проводячи цілком розумну цінову політику Забудовники всіляко прагнуть зміцнити сприятливе враження про місто, проводячи цілком розумну цінову політику. Наприклад, ціна квадратного метра в ЖК «Раменский» , Який зводить «Гарантія Строй», стартує від 40 тис. Рублів.
За цю ціну можна придбати хоч і невелику (33-75 кв. М), але пристойну квартиру.
Бонусами до покупки йдуть сучасна школа, сусідство з лісопарком і озером, а також три залізничних платформи, звідки досить швидко можна дістатися до Казанського вокзалу.


Цілком прийнятний для Раменського ціновий коридор - 40-60 тис Цілком прийнятний для Раменського ціновий коридор - 40-60 тис. Рублів за квадратний метр - встановив і «РамСтрой», який підносить тут ЖК «Сонячний» . Комплекс складається з монолітно-цегляних будинків, до продажу традиційно пропонуються одно-, дво- і трикімнатні квартири площею від 36 до 82 кв. м. Для будівництва обрана вдала майданчик: поруч з комплексом - сосновий ліс і озеро Сонячне, улюблене місце відпочинку жителів Раменського.

Чи є життя після Люберец?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online