5 питань, які ви повинні задати, купуючи квартиру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо на око ви не можете визначити, робили в квартирі перепланування чи ні, попросіть у продавця технічний паспорт

Якщо на око ви не можете визначити, робили в квартирі перепланування чи ні, попросіть у продавця технічний паспорт. Звірте по ньому, розходиться реальний стан квартири з тим, що написано на папері. Зверніть увагу на санвузол - роздільний він або поєднаний, комору - відображена вона в техпаспорті. Якщо відмінності в наявності, попросіть показати документи, які підтверджують, що перепланування була узгоджена з БТІ. На жаль, без цього продавати квартиру, дарувати або передавати в заставу не можна. Суд може накласти штраф за незаконне перепланування вже на вас, після того як ви купите житло. До того ж витрати по поверненню квартири в початковий стан ляжуть на ваші плечі.

Оглядаючи квартиру і під'їзд, поцікавтеся, якої товщини стіни і перекриття, з якого матеріалу вони зроблені. Біля стін в старих панельних будинках висока теплопровідність, тому в таких квартирах взимку холодно, а влітку спекотно. Цегла і більш сучасні панелі краще тримають тепло, вам не доведеться гріти вулицю. Якщо це кутова квартира, запитаєте, може бути, власники вже утеплювали стіни. Якщо ні, не виключено, що вам доведеться робити це за свій рахунок.

Хочу купити квартиру - з чого почати?

Яку квартиру краще купити - новобудову або вторинне житло?

Звукоізоляція також залежить від якості стін і перекриттів. Для того щоб оцінити, наскільки тихо в квартирі буде протягом дня, попросіть продавця вимкнути телевізор, радіо і не розмовляйте хоча б дві хвилини. Звичайно, ви можете поцікавитися у продавця, чи немає проблем з сусідами, але не розраховуйте, що він розповість всю правду. Краще прогуляйтеся по поверхах або зійдіть до під'їзду і там гарненько розпитайте інших мешканців.

Головне, що вам потрібно з'ясувати, - це скільки у квартири власників. Якщо квартиру купили подружжя, а тепер, після розлучення, один з них продає житло, то вам знадобиться згода колишнього чоловіка або дружини. Якщо власниками квартири також є неповнолітні, продавець повинен показати офіційну згоду на угоду від органів опіки та піклування. Зверніть увагу, скільки по часу квартира знаходиться у власності. Насторожитеся, якщо її часто перепродували. Обов'язково дізнайтеся, як житло потрапило у власність останнього власника: у спадок, договором купівлі-продажу, була приватизована. Чи не було претензій на нерухомість з боку інших осіб? Запитайте, хто зареєстрований в квартирі. Якщо хтось з прописаних мешканців в даний момент служить в армії, знаходиться в місцях позбавлення волі або визнаний недієздатним і їх права будуть порушені, угоду визнають недійсною.

З чого почати покупку квартири в новобудові?

З чого почати покупку вторинного житла?

Якщо вам сподобалася квартира, то ви повинні внести завдаток або аванс, щоб об'єкт зняли з продажу. Як правило, мова йде про 5-10% від повної вартості нерухомості, які вносяться як передоплата за угодою. Якщо продаж зірвалася, неважливо з чиєї вини, аванс повертається. А ось якщо ви домовилися про внесення завдатку, а не авансу, і угода не була укладена з вашої вини, то ви втрачаєте гроші. У разі якщо від угоди відмовляється продавець, ви отримуєте і свій завдаток, і ще таку ж суму - завдаток продавця. Всі умови передоплати і компенсацій обговоріть заздалегідь і детально пропишіть в договорі.

Фото: © photoillustrator.eu/Fotolia.com

НЕ пропустіть:

5 способів дізнатися, скільки коштує ваша квартира

Який спосіб накопичити на квартиру найвигідніший і надійний?

5 ознак того, що агент з нерухомості - шахрай

Купівля квартири на аукціоні: вигода чи проблема?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Хочу купити квартиру - з чого почати?
Яку квартиру краще купити - новобудову або вторинне житло?
Чи не було претензій на нерухомість з боку інших осіб?
З чого почати покупку квартири в новобудові?
З чого почати покупку вторинного житла?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online