Норми витрати води на людину в місяць без лічильника

  1. Як розрахований нормативний показник витрати води
  2. Як відбувається плата за воду за нормою
  3. Що таке підвищувальний коефіцієнт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Notice: Undefined variable: cause_id in /home/a/acolch14/zhilishhnyj-vopros.ru/public_html/wp-content/plugins/art-get-author-data/art_get_author_data.php on line 64

Надання комунальних послуг, в тому числі водопостачання холодне і гаряче, регламентується   Постановою №354 Уряду РФ   , В якому прописані розрахунок норми витрати води на людину в місяць без лічильника і правила обліку води, якщо такий є Надання комунальних послуг, в тому числі водопостачання холодне і гаряче, регламентується Постановою №354 Уряду РФ , В якому прописані розрахунок норми витрати води на людину в місяць без лічильника і правила обліку води, якщо такий є.

Як розрахований нормативний показник витрати води

Існує два види нормативу. Це норматив середньостатистичний і регіональний. Середньостатистичні параметри включають такі показники життєдіяльності людини з використанням води:

  1. Гігієнічні процедури, в тому числі щоденне прийняття душа.
  2. Витрата зливного бачка.
  3. Витрата води на прибирання, прання і інші господарські потреби.
  4. Приготування їжі.
  5. Загальнобудинкові витрати і втрати води.

Шляхом розрахунків виведена норма витрачання холодної води на 1 людину це 6м3. Гаряча вода використовується не в таких обсягах, про що говорить і норматив рівний 3м3.

Комісії, робота яких спрямована на економію ресурсів, прийшла до висновку, що нерівномірність заселення країни і специфіка природи окремих регіонів змушує задуматися про те, що нормативна цифра не може бути однаковою у різних округах.

Для цього був розрахований регіональний норматив. Сенс розрахунку полягає в наступному. Від міського кількості водоспоживання відомого зі свідчень водоміра, встановленого на вступній трубі в місто, забрали підсумований витрата води складений з облікових точок. Отриманий результат розділили на кількість мешканців, які використовують воду безобліково.

Виявлений регіональний норматив відрізняється від середньостатистичної цифри. При введенні цієї норми до розрахунку потрібно пам'ятати, що регіональна цифра може бути більше середньостатистичної, але не більше ніж в два рази. Тобто існує обмеження, захищене законом.

Як відбувається плата за воду за нормою

Нарахування оплати сходиться до того, що кожен зареєстрований член сім'ї витрачає то кількість природного багатства, розраховане за нормативом . Не залежно від віку, фактичного часу знаходження на даній житловій площі або будь-якого іншого чинника, логічно доводить неможливість вжити нормативну кількість води.

Розрахована кількість кубометрів множиться на тариф за воду і на кількість зареєстрованих осіб .

Але в той же час, деякі сім'ї використовують цю методику в своїх цілях. Проживаючи по 4-5 чоловік в квартирі, де зареєстрований 1 людина. Цей момент законом не врегульовано і в разі установки загальнобудинкового лічильника перевитрата такої сім'ї лягає на плечі інших мешканців будинку.

Що таке підвищувальний коефіцієнт

Що таке підвищувальний коефіцієнт

Федеральним законом №261 наказано установка лічильників в будинках і квартирах за своє рахунок. Але важливим моментом є те, що це стосується власників житла. У випадку з муніципальним житлом витрати по встановленню та обслуговуванню приладу обліку лягати на КК.

І для масового примусу у виконанні цього закону в 2015 році прийнято постанову №344 і №603 Уряду РФ про введення підвищувального коефіцієнта. Це числове значення, яке збільшує оплату за воду в разі відсутності лічильника. У зазначеному році коефіцієнт дорівнював 1,1. З січня 2017 виріс до 1,6. У 2018 році накладено мораторій на підвищення, і коефіцієнт залишився на колишньому рівні.

Винятком для застосування підвищувального коефіцієнта є такі особливості житла:

  • аварійне і старе житло, визнане таким офіційним актом ЖКГ;
  • установка лічильника неможлива через технічні причини, які зафіксовані компетентною комісією;
  • умови, що оточують місце установки приладу схильні до впливу електромагнітних випромінювань. Або супроводжуються підвищеною вологість і на це є відповідне підтвердження.

Уряд і місцева адміністрація залишає за збій право переглядати розроблені нормативи і навряд чи в сторону зменшення. Забезпечити всі точки водозабору - це головне завдання держави, так як не врахований витрата, так чи інакше, відбивається, як втрати ресурсів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online