Чи обов'язково встановлювати лічильники води?

  1. Кого не стосується обов'язкова установка лічильників води?
  2. Чи обов'язкова установка лічильників води?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

згідно федеральному Закону про енергозбереження з 1 липня 2012 року передбачена обов'язкова установка лічильників води. Це положення стосується всіх мешканців, однак, відповідальність за порушення цієї норми закону ще не встановлена. Єдине, чим загрожує відсутність лічильника на воду, так це його установка в примусовому порядку зі стягненням усіх витрат з власника житлового приміщення.

Кого не стосується обов'язкова установка лічильників води?

згідно   федеральному Закону   про енергозбереження з 1 липня 2012 року передбачена обов'язкова установка лічильників води

Ще в кінці 2011 року наказом Мінрегіону № 627 було закріплено право громадян не ставити лічильники на воду, але це положення діє лише в певних випадках:

  1. Якщо будинок старий або аварійний;
  2. Якщо будинок підлягає знесенню або капітального ремонту;
  3. Якщо багатоквартирний будинок споживає невелику кількість електроенергії (менше 5 кВт).

Також існують і умови, які стосуються безпосередньо до квартири, при яких обов'язкова установка лічильників води не потрібно. Лічильник можна не ставити в тій квартирі, де його установка без реконструкції, капітального ремонту або побудови нових інженерних систем неможлива.

Є і ще три підстави, що дозволяють громадянам не витрачатися на лічильник води:

  1. Якщо при установці лічильника буде неможливо дотримати обов'язкові правила, що стосуються установки і місця для водяного лічильника;
  2. Якщо заздалегідь відомо, що вимоги по експлуатації даного приладу обліку будуть порушені (наприклад, це стосується температурного режиму, погроз затоплення і т.п.);
  3. Якщо після встановлення приладу обліку буде неможливо знімати з нього свідчення, здійснювати обслуговування або поміняти при необхідності.

Вищевказані умови повинні бути підтверджені документально, тобто доведеться викликати фахівців відповідного профілю для складання акту обстеження лічильника води.

Чи обов'язкова установка лічильників води?

Так, закон містить цю вимогу, за деякими винятками, зазначеними вище. Якщо такі умови не підтверджені документально, доведеться все ж поставити лічильник води.

Але виникає інше питання: чи потрібно встановлювати лічильники води? Різниця полягає в тому, що без лічильника доведеться оплачувати постачання води за тарифами, які явно завищені. Якщо ж в квартирі є лічильник, який був належним чином опломбований, то платити громадянин вже буде за фактичне споживання води плюс витрата по загальнобудинкового лічильника.

При виникненні питання: чи обов'язкова установка лічильників води, можна звернутися до будь-якого юриста, який розповість вам всі нюанси даної проблеми, дасть докладну консультацію, як повинні бути оформлені документи .

Отже, чи обов'язково встановлювати лічильники води? Обов'язково, якщо ваше житло не підпадає під дію наказу Мінрегіону № 627, але для підтвердження тих чи інших обставин потрібно письмове підтвердження, в одних випадках це акт обстеження приладу, в інших - акт державного органу, наприклад, рішення про визнання будинку аварійним.

Кого не стосується обов'язкова установка лічильників води?
Чи обов'язкова установка лічильників води?
Кого не стосується обов'язкова установка лічильників води?
Чи обов'язкова установка лічильників води?
Але виникає інше питання: чи потрібно встановлювати лічильники води?
Отже, чи обов'язково встановлювати лічильники води?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online