Реєстр боржників в Україні - юридична компанія «ПІК»

  1. Які боржники потраплять до реєстру, і які відомості про них можна отримати
  2. При виконанні яких умов боржника виключать з реєстру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Життя позичальників "проблемних" кредитів в Україні ускладнюють не тільки колектори і факторингові компанії. НБУ, слідуючи вимогу МВФ, створив Єдиний реєстр боржників. У нього вже внесені всі дані по неплатникам, фізичним і юридичним особам, і список постійно поповнюється.

Збором інформації щодо боржників раніше займалися Бюро кредитних історій. Сьогодні за допомогою єдиної, централізованої системи держава сподівається зменшити ризики фінансових установ і дисциплінувати позичальників кредитної установи.

Які боржники потраплять до реєстру, і які відомості про них можна отримати

До реєстру потрапляють громадяни, чиї борги перевищують суму 100 мінімальних зарплат. Інформація, яку отримують за запитом, містить в собі:

  • ПІБ, день народження фізособи або юрособи, ІПН. Якщо заборгованість числиться за компанією, в даних вказані особи, пов'язані з цим підприємством, власники 10% і вище частки компанії.
  • Номер виконавчого провадження.
  • Орган або особа виконавчої служби.
  • Контактні дані виконавців: телефон, електронну поштову скриньку.
  • У категорії боргу - інформація по кредиту.

Як бачимо, даних більш ніж достатньо, щоб ускладнити життя кредитному боржнику. Банки на чолі НБУ застосовують інструменти, щоб знизити власні ризики при видачі кредитів населенню. Питання перекредитування для покриття непрацюючого позики в будь-якому іншому банку вже не вирішиться в сторону клієнта. Отже, в майбутньому розраховувати на будь-яке фінансування під які б то не були відсотки не доводиться.

До того ж, нотаріуси зобов'язані перевіряти інформацію по звернулися до них клієнтам через базу боржників і повідомляти виконавчу службу про заплановану передачу, купівлі-продажу майна. В реєстрації буде відмовлено, навіть якщо немає арешту на нерухомість або кошти боржника. Якщо ж угода відбулася, її на законних підставах визнають недійсною.

Читати ще: Заборона на виїзд боржника

При виконанні яких умов боржника виключать з реєстру

Очистити свою історію і прибрати інформацію з "чорних списків" можна декількома способами:

  1. Постанова про закінчення виконавчого провадження (примусове стягнення протягом 3 років).
  2. Повернення виконавчого документа до суду в разі подання апеляції.
  3. Добровільне погашення кредиту.

Судові позови не гарантують того, що через певний проміжок часу прізвище боржника знов не з'явиться в реєстрі. Тільки погашення кредиту очистить історію позичальника.

Як зберегти заставне майно, закрити борг, не переплачуючи кредитору неустойки, як значимо зменшити саму суму тіла кредиту + відсотки, знають юристи, що працюють з кредитних питань. Стягнення обов'язково станеться, тому віддаляти момент прийняття рішення, вибудовування стратегії роботи з кредитором не можна.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online