Чи можна повернути товар без чека

  1. Чи можна повернути товар протягом 14 днів без чека
  2. Якщо немає чека чи можна повернути товар неналежної якості
  3. Чи можна повернути товар належної якості без чека
  4. Чи можна повернути товар без упаковки і без чека
  5. Чи можна повернути куплений в кредит товар без чека
  6. Чи можна здати товар без чека по гарантії
  7. Чи можна без чека обміняти товар

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У деяких споживачів виникає питання про можливість повернення раніше купленого товару при відсутності чека. У більшості випадків покупці впевнені, що магазин відмовить у прийнятті предмета покупки. Чи так це насправді, і що необхідно знати для здійснення процедури повернення, буде розказано далі.

Чи можна повернути товар протягом 14 днів без чека

Закон про захист прав споживачів передбачив таку можливість. Але тут слід внести певну ясність. Якщо до якості товару немає ніяких претензій, але покупка не підійшла з якихось інших причин, повернути її можна. Відсутність при цьому касового чека може бути замінено показаннями свідків. Проблема полягає в тому, що магазин зазвичай вказують на недостатність свідчень, яких в більшості випадків може просто не бути. Довести, що даний товар був придбаний саме в цьому магазині і в конкретний день буде дуже складно.

Якщо немає чека чи можна повернути товар неналежної якості

У цьому випадку все набагато простіше. Закон про захист прав споживачів передбачає таке повернення без будь-яких додаткових підтверджень. Але в цьому випадку обов'язково має бути встановлено неналежну якість товару. Зробити це необхідно за допомогою експертизи, яка оплачується торговим підприємством. По суті, покупка повинна бути спочатку неякісної. Провести повернення можна протягом встановленого періоду, який дорівнює 12 місяцям. Закон про захист прав споживачів прямо забороняє магазинам і окремим продавцям вимагати додаткові документи свідчать про проведення покупки.

Чи можна повернути товар належної якості без чека

Якщо до якості товару немає прямих претензій, повернення здійснити можна тільки в тому випадку, якщо після покупки не був порушений товарний вигляд виробу. Під цим мається на увазі наявність усіх заводських маркувань, проставлених пломб, етикеток, марок. Також обов'язковою умовою буде повна схоронність упаковки. Незалежно від причини, зробити повернення споживач зможе тільки протягом фіксованих 14-ти днів. При цьому день покупки не буде братися до уваги.

Чи можна повернути товар без упаковки і без чека

Якщо якість зафіксовано як належне, і до нього немає претензій, повернути виріб можна буде тільки протягом 14-ти днів, і тільки в тому вигляді, в якому була здійснена покупка. Необхідно щоб упаковка була цілою, а також потрібна наявність раніше виданого касового чека. При відсутності документів які можуть підтвердити що покупка була здійснена в даному торговому підприємстві, можна послатися на свідчення.

Що стосується несправних виробів, тут все набагато простіше. Магазин не може вимагати ніяких підтверджень раніше проведеної покупки, тому навіть розкрита упаковка не буде причиною для відмови.

Чи можна повернути куплений в кредит товар без чека

На такі правовідносини поширюються стандартні норми, розроблені з метою захисту споживачів. Але тут існує і деякі особливі формальності. Якщо купити будь-яку продукцію таким чином, слід керуватися тими ж правилами про належному / неналежну якість. Перед тим як відповісти заявнику, магазину необхідно узгодити своє рішення з кредитною організацією. В цьому випадку, якщо продукція приймається назад, в магазині необхідно скласти відразу два акти: перший - локальний, для самого магазину, другий - зовнішній, для кредитної організації.

Чи можна здати товар без чека по гарантії

Якщо гарантійний талон діючий, магазин зобов'язаний прийняти товар навіть за відсутності будь-яких підтверджень про раніше виробленої покупці. Копії гарантійних талонів повинні зберігатися при магазині, тому після звірки даних всі розбіжності можуть бути вирішені самі собою. Але наявність самого талона у споживача вважається обов'язковим правилом.

Чи можна без чека обміняти товар

Відповідно до Закону про захист прав споживачів обміняти покупку без чека можливо. Якщо якість належне, обов'язково слід дотримати вимогу щодо термінів і за товарним виглядом виробу. Якщо ж продукція спочатку є бракованою, обміняти її можна протягом фіксованих 12-ти місяців без будь-яких додаткових документальних підтверджень.

Якщо у Вас є питання, проконсультуйтеся у юриста

Поставити своє запитання можна в форму нижче, в віконце онлайн-консультанта справа внизу екрану або зателефонуйте за номерами (цілодобово і без вихідних):
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online