Кавказький Вузол | Зоозахисники закликали владу Сочі гуманно вирішити проблему з бродячими собаками

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Обіцяні мерією 400 додаткових місць у притулку для тварин не вирішать проблему з бездомними собаками в Сочі, попередили зоозахисники і закликали владу не вбивати бродячих тварин, а виділяти гроші на їх стерилізацію.

" Кавказький вузол "Повідомляв, що в лютому зоозахисники провели кілька акцій, в яких звинуватили в ласті Кубані, Ростовської та Волгоградської областей в масових вбивствах бездомних собак перед чемпіонатом світу з футболу. 14 квітня учасники мітингів в Ростові-на-Дону і Сочі зажадали прийняти закон , Який не допускає вбивство бездоглядних тварин.

Мерія Сочі пообіцяла додати 400 місць в притулок для собак

Притулок на Баранівці, де міститься 600 собак, буде розширено, туди буде підведене світло, забезпечено водопостачання та під'їзд, заявили влади Сочі Притулок на Баранівці, де міститься 600 собак, буде розширено, туди буде підведене світло, забезпечено водопостачання та під'їзд, заявили влади Сочі.

Про створення додаткових місць у притулку для собак стало відомо на виїзній нараді з главою міста, яке відбулося прямо на місці. Анатолій Пахомов пообіцяв, що до середині травня підключать електрику, дорогу також планують відсипати, йдеться в повідомленні від 16 квітня на сайті адміністрації Сочі.

"Складний рельєф землі не тільки не дозволяє розміщувати тут нічого, крім легких конструкцій, але і ускладнює благоустрій. Однак, за рішенням мерії тут будуть встановлені великі резервуари з водою і вже виділено, з позабюджетних коштів, понад мільйон рублів на електрифікацію", - зазначається в повідомленні.

"На одному майданчику в 5 га недалеко від Барановського кладовища в селі Баранівка, розміщено чотири організації:" ПовоДог "," Бім "," Право на життя "і" Добромир ". Всього в притулку в даний час 600 місць і знаходиться 600 собак. До чемпіонату додасться ще 400 місць. І все притулок зможе утримувати тисячу собак ", - розповів кореспонденту" Кавказького вузла "представник прес-служби мерії Мікаель Нерсесян.

Гонтарева: додаткові місця у притулках не вирішать проблему бездомних собак

Проблема чисельності бездомних собак вирішується в Сочі застосуванням отрути, а зайві 400 місць в притулку не здатні змінити ситуацію, заявила біолог і зоозахисниця Катерина Гонтарєва Проблема чисельності бездомних собак вирішується в Сочі застосуванням отрути, а зайві 400 місць в притулку не здатні змінити ситуацію, заявила біолог і зоозахисниця Катерина Гонтарєва.

"Додатковими місцями в притулку на 400 особин проблему бездомних тварин не вирішити", - заявила кореспонденту "Кавказького вузла" Катерина Гонтарєва.

За її розрахунками, по вулицях Сочі бігають 5000 НЕ стерилізованих собак, які кожні 2 місяці подвоюють свою популяцію.

"Проблема скорочення чисельності бездомних собак вирішується в Сочі нецивілізованим способом: вбивством тварин на вулицях отрутою", - розповіла Катерина Гонтарєва.

Вона також зазначила, що перед ЧС з футболу було виділено 5,5 мільйона рублів на вилов тварин. "Ця інформація є публічною, зоозахисники взяли її з сайту держзакупівель. Закупівля №0118300018718000120 (Адлерский район) -795 990,00 рублів, 507 голів. Закупівля №0118300018717001990 (Центральний район) -1 998 100,00 рублів, 1378 голів. Закупівля №0118300018717002329 (Лазаревський район) - 1 685 604,00 рублів, 1200 голів. Закупівля №0118300018718000223 (Хостінскій район) - 630 240,00 рублів, 416 голів ", - пояснила зоозахисниця.

Згідно сайту Держзакупівлі, закупівля №0118300018718000120 передбачає "виконання профілактичного комплексу робіт із запобігання епізоотії, включаючи вилов бездоглядних тварин (кішок, собак) з підозрою на сказ, що виявляють ознаки агресивності і підбір полеглих тварин на території Адлерского внутрішньоміського району міста Сочі в 2018 році". Контракт, прикладений до закупівлі №0118300018717001990 передбачає - "виконання робіт з вилову і підбору безхазяйне тварин в Центральному районі міста Сочі".

В адміністрації Центрального району кореспонденту підтвердили співпрацю на основі виграних тендерів.

При цьому на сайті change.org була створена петиція "3. 500 собак і кішок планують вбити в Сочі в 2018 році. Вимагаємо запобігти вбивства!", Адресована в тому числі міністру спорту Росії, генпрокурору та прокуратурі Сочі, і набрала до 19.30 мск 18 квітня 11 820 підписів.

Автор петиції, мешканка Сочі Ксенія Серебренникова звернула увагу, що ув'язненими адміністрацією контрактами з вилову тварин не передбачено утримання підрядником виловлених бездоглядних тварин у притулку (пункті) тимчасового утримання, а також не встановлено термін такого змісту Автор петиції, мешканка Сочі Ксенія Серебренникова звернула увагу, що ув'язненими адміністрацією контрактами з вилову тварин "не передбачено утримання підрядником виловлених бездоглядних тварин у притулку (пункті) тимчасового утримання, а також не встановлено термін такого змісту".

"Немає жодного підтвердженого факту проживання виловлених бездоглядних тварин у притулках, або на тимчасових пересмикувань (...) На контракти витрачені всі гроші, виділені на тварин в Сочі, замість будівництва притулків і програми стерилізації!" - підкреслюється в петиції.

Творець петиції закликала небайдужих громадян підписати документ.

Зоозахисники розповіли про відсутність інтересу до собак з притулку

Жителі Сочі не беруть з притулку собак, так як їх можна взяти просто з вулиці, а прийняти нових тварин притулки не можуть через повну завантаженість, відзначили зоозахисники.

"Я прийшла до притулку" Добромир ", щоб вибрати собі тварин 5 років тому. Вдома у мене 5 собак. Я їх годую. Доглядаю, вигулюю. Виховую. Це мої друзі. Я волонтер в притулку" Добромир ", де міститься сто собак. кожна собака - унікальна і я віддаю і пристроювати собак з нашого притулку тільки в добрі руки. Люди приходять, вибирають собі одного, охоронця, помічника. Якщо раніше мені вдавалося в рік віддавати в добрі руки близько ста собак, які потрапили до притулку, то останні 2 -3 року собак звідси ніхто не бере. Тільки в рідкісних випадках. Всі 600 собак живуть стабільно в ріюте. І прийняти нових собак ми не можемо через відсутність місць ", - розповіла кореспонденту" Кавказького вузла "зоозахисниця Ольга Садовська.

На її думку, люди перестали брати собак з притулків, так як вони в достатку на вулицях. "Зараз викидають на вулицю навіть дуже породистих собак. Щенят породистих батьків віддають безкоштовно. Але собака - це не просто розвага, це велика праця і витрати. Не всі готові до цього", - пояснила Садовська, зазначивши, що витрачає на корми для своїх собак більше 5000 рублів на місяць.

На собак йде в місяць до 10 000 рублів, зазначила зоозахисниця, пенсіонерка Ідея Ленінградська.

"Навіщо брати собаку в притулку, якщо їх маса в місті? І всі вони шукають господарів. Я дала притулок 20 собак. Корм ​​купую на свою невелику пенсію. Іде до 10 000 рублів. Мені, звичайно, не вистачає. Прошу корми у добрих людей. у підприємців. Адже мою зграю собак треба чимось годувати. Так само й інші собачники. Виживаємо з собаками, як можемо. Від влади допомоги, звичайно ж, ніякої ", - пояснила кореспонденту" Кавказького вузла "жінка, у якої живуть 20 собак .

"Прибудувати собаку в сочинському притулку неможливо, так як її ніхто не візьме. Місць в притулку немає", - зазначила волонтер "Добромир" Анна Вечкаева.

Собаку в притулок віддати неможливо, заявив директор автошколи Хачик Такмазян, який намагався прибудує собаку, яка проживає на території гаража автошколи. "Собака виє ночами, заважає людям спати. Собака хороша. Вбивати її шкода. Але в притулок її не прийняли. Сказали, що немає місць. На вулицю її вигнати не можу. Вона не йде. Що робити не знаю", - зазначив директор автошколи , розповівши, що на корм витрачає близько тисячі рублів.

"Не треба винаходити велосипеди, а взяти позитивний досвід цивілізованих країн: провести чіпування всіх бездомних тварин, офіційно порахувати їх, стерилізувати. І ввести закон, що зобов'язує власників тварин відповідати за них: чи не вигулювати з бездомними собаками, стерилізувати своїх собак і не виганяти їх на вулицю. Ввести податок на підприємницьку діяльність заводчиків тварин. І вже років через п'ять ми повністю вирішимо існуючу проблему ", - впевнена засновник притулку" Добромир "Людмила Скнаріна.

Майборода: п роблю з бездомними собаками загострили будівельники олімпійських об'єктів

Проблема бродячих собак в Сочі почала привертати до себе увагу під час підготовки до Олімпійських Ігор в Сочі, коли десятки тисяч робітників, задіяних в будівництві, стали підгодовувати собак, що живуть на будівництві, заявила керівник притулку "ПовоДог" Майя Майборода.

"Пізніше, коли будівництво завершилося, і робітники залишили місто, тисячі тварин опинилися без нагляду. Щоб не допустити винищення собак Фонд" Вільне Дело "створив притулок" ПовоДог "в Хостинском районі Сочі, в селі Баранівка", - розповіла Майя Майборода.

Громадський містобудівна рада міста-курорту Сочі в даний час розглядає питання про можливість включення в генплан п'яти місць, де можна обладнати притулки для тварин про типу притулку на Баранівці "Громадський містобудівна рада міста-курорту Сочі в даний час розглядає питання про можливість включення в генплан п'яти місць, де можна обладнати притулки для тварин про типу притулку на Баранівці. Потрібно враховувати, що земля в Сочі на вагу золота, і таких місць дуже мало. зараз ми приходимо у висновку, що це повинні бути місця, де розташовуються промзони. наприклад, однією з пропозицій було розміщення притулку на території або біля колишньої птахофабрики. Але у кожної такої землі є власники, які не хочуть, щоб їх інте еси на землю порушувалися, тому ці проблеми вирішуються з великими труднощами. Питання притулків стоять дуже гостро ", - пояснила кореспонденту" Кавказького вузла "голова ОУ Громадський містобудівна рада міста курорту Сочі Ольга Козинська.

" Кавказький вузол "Писав, що раніше жителі Сочі повідомляли, що перед Олімпіадою в місті були посилені заходи по вилову і знищенню безпритульних собак і кішок .

Автор: Світлана Кравченко; джерело: кореспондент "Кавказького вузла"

Навіщо брати собаку в притулку, якщо їх маса в місті?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online