«Роснефть» назвала причину зниження обсягів поставок бензину на російській ринок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ФОТО: ПГ / ІГОР САМОХВАЛОВ

«Роснефть» пояснила зниження обсягів виробництва і поставок бензину на російській ринок плановим ремонтом на нафтопереробному заводі компанії.

«Зниження обсягів виробництва і поставок на внутрішній ринок автомобільних бензинів обумовлено проведенням планових ремонтних робіт на НПЗ компанії», - цитує РІА Новини" заяву представника підприємства.

Незважаючи на це, за його словами, «Роснефть» продовжує повністю виконувати вимоги спільного наказу ФАС і Міністерства енергетики та узгодженого з Федеральною антимонопольною службою стандарту «Загальні принципи ціноутворення і порядок реалізації моторного палива на внутрішньому ринку РФ».

За даними компанії, з січня по квітень на біржі було реалізовано 24,4% від виробництва бензину, що вище за аналогічний показник минулого року на 22,9% (при нормативі 10%). При цьому частка біржової реалізації дизельного палива склала 9,1% від виробництва, що приблизно відповідає рівню аналогічного періоду минулого року - 9,5% (при нормативі 5%).

Представник «Роснефти» запевнив, що частка експорту від загального обсягу виробництва бензинів «Євро-5» у компанії становить 2,4%, в той час як у інших учасників ринку коливається в діапазоні від 7,5% до 85%.

У понеділок, 28 травня, «Парламентська газета» писала, що Федеральна антимонопольна служба видала попередження «Роснефти» через зниження обсягів продажу нафтопродуктів, що могло призвести до зростання цін на бензин марок Аі-92, Аі-95 і дизельне паливо.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online