Як скласти довіреність в банк від фізичної особи (бланк, зразок)

  1. П равіла складання довіреності на представлення інтересів в банку
  2. зразок довіреності в банк

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зразок довіреності в банк, який ми наводимо в цій статті, це приклад документа, що дозволяє доручати здійснення операцій по рахунках в банку третім особам. Крім зразка довіреності в банк ми запропонуємо вашій увазі також правила її складання і розповімо про основні вимоги, що пред'являються до цього документа.

Для чого потрібна довіреність в банк?

Правила складання довіреності на представлення інтересів в банку

Зразок довіреності в банк

Даний документ наділяє повноваженнями певний фізична особа (або кілька осіб), якій довіряється скоєння низки дій в кредитній установі Даний документ наділяє повноваженнями певний фізична особа (або кілька осіб), якій довіряється скоєння низки дій в кредитній установі. Так як здійснення банківських операцій передбачає обов'язкове підписання супроводжуючих їх документів, бланк довіреності повинен в обов'язковому порядку містити підпис довіреної особи. Більш того, ставиться вона повинна в присутності банківського працівника і їм же повинна бути завірена, якщо мова йде про доручення, які не завіреної нотаріально.

П равіла складання довіреності на представлення інтересів в банку

Довіреність для використання її в банку або іншої кредитної організації складається відповідно до вимог, встановлених для таких документів статтею 185 Цивільного кодексу Російської Федерації. Даний документ завжди укладається у письмовій формі і посвідчується особистим підписом особи, яка його видає.

Довіреність обов'язково повинна містити повну інформацію про довірителя, зокрема його ПІБ, паспортні дані, адреса проживання. Аналогічні дані вказуються і щодо довіреної особи. Також в документі детально обговорюється суть доручення.

Довіреністю в банк закріплюються права довіреної особи на розпорядження грошовими коштами, що є на рахунку довірителя в банківській установі (або будь-який інший кредитної організації).

Яким саме чином довірена особа планує розпоряджатися фінансами довірителя, не має значення: ця людина може в подальшому переводити або знімати гроші, поповнювати рахунок, відкривати новий і закривати рахунки або здійснювати інші дії. Наприклад, довіреністю також може надаватися право на користування банківською осередком, оформлення пластикової (банківської) карти і т. П.

Завіряти таку довіреність ні у роботодавця, ні у нотаріуса зовсім необов'язково. Слід також сказати, що відповідно до абзацу 2 частини 3 статті 185 ЦК України, такий документ може подаватися довірителем безпосередньо третій особі (банку, іншої кредитної організації), з яким представник, зазначений в документі, буде вступати в правовідносини. Ця форма найбільш зручна і дозволяє мінімізувати ризики як кредитної організації, так і самого довірителя. При цьому банк, приймаючи доручення, має право перевірити вашу особистість і зробити в поданому документі відповідні позначки.

Для того щоб уникнути можливого перевищення повноважень з боку довіреної представника, необхідно якомога детальніше висвітлити коло його прав в самій довіреності. В іншому випадку відповідальність за такі діяння в повному обсязі ляже на ваші плечі. Наприклад, якщо вам необхідно, щоб довірена особа одного разу зняло з вашого рахунку грошову суму в розмірі 10000 (десять тисяч) рублів, то краще цю умову вказати прямо, а не використовувати загальну фразу «знімати гроші з рахунку» без зазначення конкретної суми.

Також потрібно вказати дату складання документа. Тобто документ може бути разової дії або ж видаватися на певний період часу. Якщо конкретні терміни не встановлені, тоді довіреність дозволяє довіреній особі діяти в рамках цього документа протягом 1 року.

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

зразок довіреності в банк

ДОРУЧЕННЯ

Перше січня дві тисячі п'ятнадцятого року

Місто Москва, Московська область

Я, громадянин Російської Федерації Смирнов Павло Васильович 12.03.1987 року народження, паспорт 1111 111111, виданий відділом ФМС Росії по Московській області 30 березня 2007 року, код підрозділу - 333-333, який проживає за адресою: місто Москва, вулиця Піонерська, будинок 1, квартира 1,

ДОВІРЯЮ

громадянину Російської Федерації Гусєву Геннадію Дмитровичу 14.05.1989 року народження, паспорт 2222 222222, виданий відділом ФМС Росії по Московській області 01 червня 2009 року, код підрозділу - 444-444, проживає за адресою: місто Москва, вулиця Першотравнева, будинок 1, квартира 1 ,

представляти мої інтереси в ВАТ «БАНК», для чого надаю йому такі права:

  • отримувати відомості про стан моїх банківських рахунків у зазначеній організації;
  • вносити на мої рахунки грошові кошти;
  • пред'являти до оплати платіжні доручення;
  • виконувати інші функції, необхідні для належного виконання зазначеного доручення, в тому числі підписувати від мого імені документи, подавати заяви і запити, давати пояснення і т. п.

Підпис (особистий підпис представника) Гусєва Г.Д. засвідчую.

Довіреність видана без права передоручення строком на 1 рік.

Підпис: (особистий підпис довірителя) Смирнов Павло Васильович

Для чого потрібна довіреність в банк?
Не знаєте свої права?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online