Як подивитися чорний список банківських боржників

  1. Що це таке?
  2. Хто в нього потрапляє?
  3. Де знайти?
  4. На сайті приставів
  5. Якщо не дійшла до суду
  6. Що робити, якщо ви в списку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зворотний бік швидких грошей, отриманих у вигляді кредиту в банках, проявляється тоді, коли позичальник не може або не хоче оплачувати свій борг. Одна з санкцій - це занесення боржника в чорний список. Прямого доступу до списку злісних неплатників не існує, але є способи, які дозволяють отримати інформацію про знаходження тієї чи іншої особи в так званій зоні недовіри.

Що це таке?

Чорний список називають по-різному, в банківській сфері його називають не інакше як «стоп-лист». Кожен банк веде електронну базу клієнтів, де зберігається вся інформація, що представляє собою індивідуальне досьє з усіма даними про існуючі і раніше виданих кредитах, платежах і простроченнях.

У ній міститься окрема група, куди заносяться боржники і неплатники, далі до цих осіб пред'являються особливі вимоги.

  • По-перше, з позичальниками з чорних списків починає працювати служба безпеки банку або спеціалізоване колекторське агентство.
  • По-друге, знову отримати кредит в даній організації буде досить важко.
  • По-третє, боржник отримує обмеження у виїзді за кордон, якщо його справа передана в службу судових приставів. По-четверте, за рішенням суду накладається арешт на майно неплатника.

Клієнт банку, що знаходиться в чорному списку, завжди має можливість вийти з нього. Тут все залежить від його конкретних дій. При швидкому врегулюванні проблеми він видаляється з стоп-листа банку.

Основна проблема полягає в тому, що згідно зі статтею 23 п.4 ФЗ «Про кредитні історії», кредитна організація зобов'язана надати всю інформацію про позичальника в бюро кредитних історій. Інформація в ньому зберігається протягом 15 років.

Практично всі банки при оформленні позик звертаються в кредитне бюро для визначення сумлінності потенційного клієнта, а значить, якщо раніше у вас були проблеми з виплатами боргів, будь-який банк може відмовити вам у послузі.

Саме бюро кредитних історій вважається першою інстанцією, де можна подивитися чорний список банківських боржників, запросивши виписку у встановленій формі.

Хто в нього потрапляє?

У базу даних про злісних неплатників заносять осіб з простроченою заборгованістю по кредитах. Зазвичай список формується з тих, чия кредитна історія зіпсована однозначно через регулярних прострочень і великих боргів.

Громадяни, які запізнилися з виплатами кілька разів і на кілька днів, отримують лише попередження від банку.

Прострочивши виплати на кілька місяців, можна бути впевненим в тому, що ви перебуваєте в цьому самому списку. Незабаром цих неплатників чекають судові позови і рішення виконавчої служби.

Навіть якщо після прострочення ви погасили основний борг, відсотки, сплатили штрафи, існує велика ймовірність того, що банк все ж занесе або залишить вас в чорному списку.

Де знайти?

Перш ніж відповісти на питання, як подивитися чорний список банківських боржників, розділимо можливості отримання інформації на кілька неофіційних груп, в залежності від кредитної історії споживача, а саме:

  • стоп-листи в банках, де позичальник здійснював прострочення по платежах;
  • списки колекторських агентств;
  • списки судових приставів;
  • дані в бюро кредитних історій.

Чорний список комерційного банку є приватною інформацією, і отримати його у вільному доступі неможливо. Він знаходиться тільки в розпорядженні кредитних менеджерів організації і використовується для оцінки сумлінності потенційного клієнта банку.

Стоп-лист банку - неофіційний документ і не підлягає розміщенню в мережі.

Щоб отримати інформацію, необхідно звернутися в банк, де ви брали кредит. Запитайте офіційні дані про погашених кредитах, узятих в цій організації. Для запиту у вас повинні бути на руках кредитний договір і документ, що засвідчує особу.

Проте, відсутність боргів не гарантує того, що ви не занесені в стоп-лист, а значить, наступні рішення про видачу кредиту в цій організації будуть розглядатися індивідуально.

Колекторські агентства отримують інформацію про боржників безпосередньо від кредитної організації. З моменту звернення банку в службу стягнення боргів все права на вимогу боргу переходять до колекторів. Вони займаються веденням бази даних, де відображаються імена злісних неплатників по кредитних зобов'язаннях.

Бюро кредитних історій - спеціалізована організація, що надає послуги з формування, обробки та зберігання кредитних історій.

Відповідно до російського законодавства будь-який позичальник може зробити безкоштовний запит один раз на рік і необмежену кількість запитів за окрему плату.

Для отримання інформації з бази даних бюро кредитних історій (БКІ) необхідно:

  • Сформувати запит в ЦККІ з метою отримати дані про те, в яких БКІ зберігається ваша кредитна історія. Це можна зробити через будь-який банк, наприклад, ВТБ24.
  • Сформувати запит в БКІ з метою отримати кредитний звіт. Порядок звернення до БКІ встановлений правилами організації і російським законодавством.

Державний реєстр бюро кредитних історій .

На сайті приставів

Одним з більш популярних способів отримати інформацію про знаходження в чорному списку банку є звернення в службу судових приставів.

На офіційному сайті федеральної служби приставів є база боржників. У ній відображається інформація про те, чи знаходиться людина в базі боржників.

Щоб отримати доступ до неї, необхідно заповнити встановлену форму. Слід ввести територіальний орган, ПІБ і дату народження. Крім того, існує можливість, подати запит як індивідуальний підприємець і юридична особа.

Доступ до бази даних судових приставів був відкритий недавно після вступу прийнятого Держдумою Закону «Про виконавче провадження».

Порядок створення і ведення банку даних у виконавчому провадженні Федеральної служби судових приставів .

Існування подібної бази спростило роботу кредитних організацій, так як в ній відображаються боржники не тільки по кредитах, але і по несплаті податків, аліментів та інших заборгованостей. Сервіс дозволяє без праці визначити надійність позичальника.

Якщо не дійшла до суду

Колекторські агентства залякують боржників судом, але насправді ж подають документи до суду вони не скоро і тільки в тих випадках, коли боржник повністю ігнорує їх і відмовляється повертати гроші.

Якщо борг погашається хоча б невеликими частинами, колектори не даватимуть хід справі, так як в даній ситуації борг зростає, а подібна ситуація вигідна і банку і колекторам.

Суд - це не вихід для боржника, але рішення суду зупинить зростання відсотків банку, і сума боргу не збільшуватиметься.

Варто відзначити, що якщо не винесено рішення суду, то позичальник може дізнатися тільки власні борги. А після того, як було винесено рішення, з його боргами можуть ознайомитися всі бажаючі на сайті приставів.

Зворотний бік швидких грошей, отриманих у вигляді кредиту в банках, проявляється тоді, коли позичальник не може або не хоче оплачувати свій борг

Бракує грошей на розвиток власної справи? Дізнайтеся, які банки видають кредити малому бізнесу без застави .

Чи вигідно рефінансування автокредиту в ЮніКредит Банку? відповідь тут .

Яку відповідальність несе созаемщик по іпотеці? Читайте в цієї статті .

Що робити, якщо ви в списку?

Зазвичай люди, дізнавшись, що вони знаходяться в чорному списку банків, не вживають жодних дій.

Похід в банк і обговорення з менеджером не дають ніяких результатів, а значить, щоб повернути довіру банків необхідно кардинально змінити свою фінансову та платіжну політику.

  • Погасіть всі борги, відсотки і штрафи перед кредитною організацією.
  • Відкрийте депозитний рахунок в банку, занесли вас в чорний список. Його регулярне поповнення, проведення операцій за рахунком, оплата комунальних та інших послуг змінять уявлення банку про вашої особистості. Будучи відповідальним, ви зможете повернути кредитоспроможність.
  • Якщо існує можливість і ваш роботодавець перераховує зарплату саме через банк, занесли вас в чорний список, постарайтеся відкрити в ньому поточний рахунок для перерахування на нього заробітної плати. Регулярне надходження коштів на поточний рахунок підвищить довіру і незабаром у вас підвищиться шанс вийти з чорного списку банку.

Таким чином, щоб не мати проблем з банком і судовими приставами кілька разів подумайте, перед тим як брати кредит, а чи зможете ви вносити щомісячну оплату, і чи достатньо коштів залишиться вас на існування після сплати щомісячного боргу. Знайти себе в списку недобросовісних неплатників набагато простіше, ніж підтримувати свою кредитну історію на довірчому рівні.

Що це таке?
Хто в нього потрапляє?
Де знайти?
Що це таке?
Хто в нього потрапляє?
Де знайти?
Бракує грошей на розвиток власної справи?
Чи вигідно рефінансування автокредиту в ЮніКредит Банку?
Яку відповідальність несе созаемщик по іпотеці?
Що робити, якщо ви в списку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online