Прибудова: 5 архітектурних проектів Петербурга

  1. Навколо вежі планується будівництво громадсько-культурних споруд
  2. У зв'язку з будівництвом бізнес-центру передбачається розвиток транспорту, в тому числі водного
  3. ОЛЕКСАНДР КАРПОВ
  4. «Проект" Лахта-центру "не є прикладом сучасної архітектури. Це не будинок, це монумент, пам'ятник...
  5. Стадіон на Крестовському острові
  6. Проектувальник: Kisho Kurokawa Architect & Associates Час завершення будівництва: листопад 2012...
  7. Пряма мова: Джон Барроу про російських стадіонах і про майбутнє спортивної архітектури
  8. Стадіон на Крестовському - другий за вартістю стадіон в світі
  9. ДЖОН БАРРОУ
  10. «Петербурзький стадіон - це катастрофа, його вартість постійно збільшується. Тут тільки одне можна...
  11. ДРУГА СЦЕНА МАРІЇНСЬКОГО ТЕАТРУ
  12. Проектувальник: Diamond and Schmitt Architects Час завершення будівництва діє до: 2012 рік Вартість...
  13. 5 років тривали спроби будівництва «вуалі» за проектом Домініка Перро
  14. У новому проекті передбачені відкриті тераси на даху і засклений перехід через Крюков канал.
  15. Рафаель Даян
  16. «На даний момент відбувається порушення архітектурної забудови, що очевидно і фахівцям, і дилетантам....
  17. «НОВА ГОЛЛАНДІЯ»
  18. Проектувальник: Work AC Час завершення будівництва до: 2014 рік Вартість реалізації проекту: 12 млрд рублів
  19. Життя на острові: Все про реконструкцію і річною програмою «Нової Голландії»
  20. «Нова Голландія» буде складатися з трьох зон: мистецтв, кулінарії, моди і кіно.
  21. Григорій Ревзін
  22. «У Петербурзі досить багато мистецтва в занедбаних промислових будівлях, часто буває мистецтво і в...
  23. ЗООПАРК «ПРИМОРСЬКИЙ»
  24. Проектувальник: бюро Beckmann-N'Thepe Час завершення будівництва до: 2014 рік Вартість реалізації...
  25. За авторами числиться реконструкція Венсенського і Гельсінського зоопарків
  26. Зоопарк буде розташований на шести островах з різними ландшафтами
  27. Рустам Сагітов
  28. «Новий сучасний зоопарк потрібен місту. У чималому ступені як освітньо-просвітницький елемент міської...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У найближчі п'ять років в Петербурзі повинен з'явитися новий зоопарк, друга сцена Маріїнського театру, оновлений острів «Нова Голландія» і стадіон «Зеніту». Також наближається узгодження нового хмарочоса «Газпрому». Всі ці проекти потрібні місту, проте їх будівництво пов'язане з постійним збільшенням бюджетів і зміною затверджених архітектурних проектів в процесі будівництва. The Village згадав історію кожного об'єкта, дізнався їх вартість і зібрав коментарі експертів.

The Village згадав історію кожного об'єкта, дізнався їх вартість і зібрав коментарі експертів

НОВИЙ РАЙОН У Лахті

Проектувальник: RMJM London
Час завершення будівництва: 2018 рік
Вартість реалізації проекту: 60 млрд рублів


Будівництво масштабного ділового центру «Газпрому» на Малій Охте мало оживити «депресивний» район. Архітектурне бюро RMJM London розробило план комплексу площею 66,5 га. У ньому було три зони: в першій розташовувалася вежа з офісними приміщеннями висотою 400 м, до неї прилягали офіси, конференц-зал та спортивний центр; у другій зоні повинні були розмістити музей сучасного мистецтва і концертний зал; в третій - готель і масштабний спортивний центр з басейном, катком і спа-зоною. Архітектурна домінанта комплексу - вежа висотою 400 м, яку було б видно з будь-якої точки міста - викликала бурхливе невдоволення городян. Градозащітнікі почали археологічні розкопки на місці і знайшли залишки історичної фортеці Нієншанц. Після 4 років протистояння, в грудні 2010 року, було офіційно оголошено про перенесення ділового центру.


Навколо вежі планується будівництво громадсько-культурних споруд
метрів - висота нового проекту хмарочоса

«Лахта-центр» на новій ділянці «Лахта-центр» на новій ділянці. Фотографії: ОДЦ «Охта» Вид на вежу, транспортну розв'язку і міст. Фотографії: ОДЦ «Охта» Вид на вежу і суду на Фінській затоці. Фотографії: ОДЦ «Охта»

У березні 2011-го для хмарочоса знайшли новий майданчик - в районі Лахті, на ділянці між Фінською затокою і Приморським шосе. Проект тут же отримав неофіційну назву «Лахта-центр». Архітектурний проект бюро RMJM зберігається, але його ще чекають узгодження. Наприклад, вже відомо, що висота вежі збільшиться до 500 м. Для хмарочоса в Лахті необхідно розвинути транспортну інфраструктуру, в тому числі водний транспорт. Проблеми зі збереженням археологічних знахідок актуальні і для цього місця: вчені стверджують, що в районі збереглися стоянки людей епохи неоліту.

У зв'язку з будівництвом бізнес-центру передбачається розвиток транспорту, в тому числі водного

У зв'язку з будівництвом бізнес-центру передбачається розвиток транспорту, в тому числі водного

ОЛЕКСАНДР КАРПОВ

Директор Центру експертиз ЕКОМ

«Проект" Лахта-центру "не є прикладом сучасної архітектури. Це не будинок, це монумент, пам'ятник великих грошей, тому його і переносять з місця на місце, як свого часу церітелевского Петра. Навіть під'їзди до нього проектуються як до якогось меморіалу, щоб відкривався вид. Сучасна архітектура - це архітектура знань. Це архітектура, яка вбирає в себе інформацію про навколишній міському ландшафті і висловлює її в формі і функції. Тут же форма і функція задані спочатку, тому це не буде справжнім розвитком району та міста. Сенс висотних будівель - концентрувати бізнес в одному місці, щоб створити синергетичний ефект. Тут же існуюча нормативна база не дозволяє створити бізнес-кластер: буде одна вежа, а навколо зелені простори. До того ж район не забезпечений транспортом. І працівники "Газпрому" будуть змушені довго їхати в Лахті, потім довго підніматися на ліфті - раби скляній вежі. Є в цьому щось від Толкієна ».

Є в цьому щось від Толкієна »

Стадіон на Крестовському острові


Стадіон на Крестовському острові


Проектувальник: Kisho Kurokawa Architect & Associates
Час завершення будівництва: листопад 2012 року
Вартість реалізації проекту: 33 млрд рублів


Проекти нового майданчика для ФК «Зеніт» розглядалися з 2004 року. Спочатку її планували побудувати на проспекті Маршала Блюхера або в Рибальському, але пізніше від цієї ідеї відмовилися. У 2005-му вирішили розібрати старий стадіон ім. Кірова на Крестовському острові, а на його місці звести нову арену. Майданчик, побудований в 1950 році, була одним з найбільших спортивних об'єктів в світі, на 100 000 глядачів, але за півстоліття помітно занепала. Підсумки конкурсу на проект нового стадіону були підведені в серпні 2006 року, переможцем став японець Кішо Курокава (Kisho Kurokawa Architect & Associates) з ідей стадіону - космічного корабля.


Пряма мова: Джон Барроу про російських стадіонах і про майбутнє спортивної архітектури

Вид на стадіон з висоти пташиного польоту   Вид на стадіон з розкритою дахом   Вид зсередини стадіону на полі з нічним підсвічуванням Вид на стадіон з висоти пташиного польоту Вид на стадіон з розкритою дахом Вид зсередини стадіону на полі з нічним підсвічуванням

Арена розрахована на 62 000 глядачів і займає площу 9 840 кв. м. У спортивного об'єкту буде розсувний дах і мобільне висувне поле. Тобто стадіон можна використовувати не тільки для футбольних матчів, але і для концертів. За проектом архітектора, дах стадіону повинна була складатися гармошкою, але механізм довелося переробити, так як в складках міг накопичуватися сніг. Терміни здачі проекту зсувалися кілька разів, в червні цього року губернатор заявила, що до підрядників будуть застосовані економічні санкції, якщо відкриття перенесуть ще раз. У зв'язку з доробками проекту, зумовленими вимогами FIFA для підготовки чемпіонату світу з футболу (який пройде в Росії в 2018 році) і російськими умовами пожежної безпеки, нинішня вартість стадіону зросла з початкових 8 млрд рублів до 33 млрд рублів.

Стадіон на Крестовському - другий за вартістю стадіон в світі
глядачів буде вміщати в себе новий стадіон

глядачів буде вміщати в себе новий стадіон

ДЖОН БАРРОУ

Архітектор, керівник компанії Populous


«Петербурзький стадіон - це катастрофа, його вартість постійно збільшується. Тут тільки одне можна сказати: великі комплекси треба замовляти людям, які вміють їх будувати, які робили це не раз. Недорогі стадіони виходять, коли проект добре проаналізований і зрозуміло його майбутнє застосування. Спортивний об'єкт потрібно будувати за розумні гроші ».

Спортивний об'єкт потрібно будувати за розумні гроші »

ДРУГА СЦЕНА МАРІЇНСЬКОГО ТЕАТРУ

ДРУГА СЦЕНА МАРІЇНСЬКОГО ТЕАТРУ


Проектувальник: Diamond and Schmitt Architects
Час завершення будівництва діє до: 2012 рік
Вартість реалізації проекту: 19 млрд рублів


Художній керівник Маріїнського театру Валерій Гергієв виступив з пропозицією про будівництво другої сцени ще в 1997 році, але офіційне розпорядження вийшло тільки в червні 2002 року. Під будівництво була віддана територія за будівлею самої Маріїнки, обмежена Крюковим каналом, Мінським провулком, вулицями Декабристів та Спілки Печатников. Прийняли проект француза Домініка Перро (Dominique Perrault Architecture) у вигляді «золотий вуалі» - величезного прозорого купола складної форми. Для того щоб звести будівлю, знесли кілька історичних будівель в охоронній зоні. Це викликало різкий протест городян, і сам архітектор кілька разів сварився з міською владою. Проект піддався переробці через особливості території і містобудівного регламенту - будівля зменшили, інженерні конструкції змінили. Керівництву театру, міської адміністрації та архітектору не вдалося прийти до компромісу, і в 2007 році контракт з Домініком Перро був розірваний, хоча він все ж повинен був курирувати будівництво об'єкта.


5 років тривали спроби будівництва «вуалі» за проектом Домініка Перро
сцен буде в новій будівлі Маріїнського театру

Загальний вигляд нової сцени Маріїнського театру   Вид на нову сцену Маріїнського театру з Крюкова каналу   Вид на нову сцену від головної будівлі Маріїнського театру   Вид на глядацьку залу, сцену і завісу Загальний вигляд нової сцени Маріїнського театру Вид на нову сцену Маріїнського театру з Крюкова каналу Вид на нову сцену від головної будівлі Маріїнського театру Вид на глядацьку залу, сцену і завісу

Ще пізніше в проекті виявили сотні технічних помилок, і в 2009 році було прийнято рішення знайти для другої сцени новий архітектурний вигляд. Його створило канадське архітектурне бюро Diamond and Schmitt Architects. Будівля в їх трактуванні набуло більш традиційний вид, з терасами на даху. За задумом, тераси повинні стати новою оглядової точкою міста. Також архітектори придумали засклений перехід через Крюков канал в головний будинок. Варто зазначити, що за час робіт над другою сценою в рекордно короткі терміни (2005-2006 рр.) Була побудована третя сцена Маріїнки - Концертний зал на вулиці Писарева.

У новому проекті передбачені відкриті тераси на даху і засклений перехід через Крюков канал.

У новому проекті передбачені відкриті тераси на даху і засклений перехід через Крюков канал

Рафаель Даян

Директор архітектурного бюро «Ливарна частина-91»

«На даний момент відбувається порушення архітектурної забудови, що очевидно і фахівцям, і дилетантам. У Маріїнки-2 занадто великий обсяг, що не має вхідної зони. Перед театром повинна бути велика площа, а тут ми цього не бачимо. Потім це некоректне ставлення до міській забудові - нескінченне руйнування і зневага до спадщини міста. Що стосується території, то, на мій погляд, її просто немає. До того ж проект не стверджували, а ми так і не побачили кінцевий варіант Маріїнки-2. Звичайно, поява нових культурних об'єктів в більшості випадків є позитивним явищем: вдихається нове життя, а вулиця Декабристів з Маріїнкою-1,2,3 і Консерваторією перетворюється в серйозний культурний центр. Зокрема, можна навести приклад з Маріїнкою-3, яка розташовується на території Стадіону імені П. Ф. Лесгафта. Раніше тут розташовувався луна-парк з трьома театрами з великою відвідуваністю. Потім об'єкт був покинутий, зараз знаходиться в потворному стані ».

Потім об'єкт був покинутий, зараз знаходиться в потворному стані »

«НОВА ГОЛЛАНДІЯ»


«НОВА ГОЛЛАНДІЯ»


Проектувальник: Work AC
Час завершення будівництва до: 2014 рік
Вартість реалізації проекту: 12 млрд рублів


Реконструювати острів, обмежений Адміралтейському каналом і мийкою, міська адміністрація запропонувала в кінці 2004 року. Завдання полягало у створенні суспільно-ділового комплексу з частковим збереженням історичної забудови. Багато городян були проти такого застосування території, так як в «Новій Голландії» збереглися історичні споруди по проектам Сави Чевакінского і Валлен-Деламота. У лютому 2006 року архітектурний конкурс виграв проект Нормана Фостера (Foster & Partners). Фостер хотів звести культурно-діловий комплекс площею 7,6 га. Домінантою архітектурного ансамблю «Нової Голландії» повинні були стати відкритий стадіон, що обрамляє природний басейн в центрі острова, і концертний зал з ефектним куполом. У комплекс також входили театр, виставкові галереї, магазини, ресторани, житлові будівлі, по периметру розташовувалися офісні приміщення. Хотіли побудувати два мости, що зв'язують острів з районами Маріїнського театру і Ермітажу.


Життя на острові: Все про реконструкцію і річною програмою «Нової Голландії»
людина за 1,5 місяці відвідали острів в рамках проекту «Літо в Новій Голландії»

Макет концепції реконструкції острова від архітектурного бюро Work AC Макет концепції реконструкції острова від архітектурного бюро Work AC. Фотографія: Артем Голощапов Внутрішня територія острова вночі згідно з концепцією бюро Work AC. Ілюстрація: «Ірис Нова Голландія» Зимова ковзанка в центрі острова згідно з концепцією бюро Work AC. Ілюстрація: «Ірис Нова Голландія» Розгортка ескізу концепції бюро Work AC. Ілюстрація: «Ірис Нова Голландія»

Криза завадила здійсненню проекту. У листопаді 2010 року стало відомо, що тендер на реконструкцію острова виграла компанія Романа Абрамовича. Архітектурним проектом простору зайнялася американська студія Work AC, серед досягнень якої значиться, наприклад, бруклінський культурний центр BAM. За їх задумом острів розділять на три зони: зону кіно та моди з кінотеатрами, магазинами і майданчиками для показів, зону мистецтв з галереями і музеями і гастрономічну зону з ринком, ресторанами і оранжереями. У центрі острова створять штучний пагорб, в якому влаштують парковку, в центрі буде басейн.

«Нова Голландія» буде складатися з трьох зон: мистецтв, кулінарії, моди і кіно.

«Нова Голландія» буде складатися з трьох зон: мистецтв, кулінарії, моди і кіно

Григорій Ревзін

архітектурний критик

«У Петербурзі досить багато мистецтва в занедбаних промислових будівлях, часто буває мистецтво і в парках, на відкритих територіях. Але з'єднати одне з іншим, зробити оранжерею поруч з промисловими будівлями, по-моєму, свіжа і вдала ідея. Якась гора, куди Work AC хоче заховати парковку, - це безглуздо. По-перше, це і не вийде виконати, по-друге, в Петербурзі це буде виглядати невдало. Якщо ви будуєте великий виставковий комплекс або магазин, то парковка вам необхідна. А якщо це центр сучасного мистецтва для молоді, то сенсу в ній я не бачу: молодь в основному ходить пішки. Але поки це не можна назвати проектом, зараз це ідея, цікава і інноваційна. Була адже мета вибрати не конкретне рішення, а креативних архітекторів. Це їм вдалося. Звичайно, той варіант створення оранжереї, який запропонувало бюро Work AC, робити в Петербурзі не можна. У них буде маса заборон, пов'язаних з охороною пам'яток. Як вони все будуть узгоджувати і змінювати щось в запропонованому проекті, це вже інше питання. Але щось нове вони явно запропонували ».

Але щось нове вони явно запропонували »

ЗООПАРК «ПРИМОРСЬКИЙ»


ЗООПАРК «ПРИМОРСЬКИЙ»


Проектувальник: бюро Beckmann-N'Thepe
Час завершення будівництва до: 2014 рік
Вартість реалізації проекту: 11 млрд рублів


Про необхідність розширення Ленінградського зоопарку і створенні звіринця для великих тварин міська влада вперше заявили ще в середині 90-х років, але керівництво зоопарку було проти. До цієї ідеї повернулися в 2006 році, тоді вперше в якості потенційної майданчики для нового зоосаду назвали територію Юнтолово. Вологий клімат і болотистий ландшафт місцевості підійдуть не всім тваринам, до того ж через цю територію проходить міграційний шлях перелітних птахів, які можуть заразити місцевих мешканців. Екологи незадоволені проведенням будівельних робіт на кордоні з Юнтоловскім заказником - природною зоною з тендітною екосистемою. Криза 2008 року на час призупинив ці суперечки, проект був реанімовано лише в 2010 році. У закритому конкурсі, оголошеному комітетом з містобудування та архітектури, брали участь французьке бюро Beckmann-N'Thepe спільно зі студією ландшафтного проектування TN Plus і петербурзька «Студія-17». У іноземців був досвід реконструкції Венсенського зоопарку і звіринця в Гельсінкі, у російських архітекторів - досконале знання місцевості. У підсумку перемогли французи.


За авторами числиться реконструкція Венсенського і Гельсінського зоопарків
гектара - площа нового зоопарку

Вид на зоопарк з висоти пташиного польоту   Зона «Африка»   Зона «Арктика»   Головна будівля зоопарку   Кафе з видом на зоопарк   Острів побудований на системі з 6 островів   План острова з причалами Вид на зоопарк з висоти пташиного польоту Зона «Африка» Зона «Арктика» Головна будівля зоопарку Кафе з видом на зоопарк Острів побудований на системі з 6 островів План острова з причалами

Проект французів заснований на уявленні про Пангеї - єдиному материку, з якого утворилося шість континентів. Споруди зоопарку розташують на шести островах, що займають площу 93 га. На кожному створять звичний для тварин ландшафт. Наприклад, два острови пов'язані льодовикової зоною. Автори керувалися принципами екоархітектури, тому споруди, що входять до комплекс зоопарку, гармоніюють з навколишнім середовищем. Також на території залишать великі зони без всякої забудови.

Зоопарк буде розташований на шести островах з різними ландшафтами

Зоопарк буде розташований на шести островах з різними ландшафтами

Рустам Сагітов

Директор «Балтійського фонду природи»

«Новий сучасний зоопарк потрібен місту. У чималому ступені як освітньо-просвітницький елемент міської інфраструктури, що може впливати на екологічну грамотність городян і гостей міста. Якщо говорити про концепцію, яку нещодавно представили розробники, то всі акценти розставлені грамотно. Якщо це буде реалізовано так, як було задумано, то це буде дуже корисно для міста. Щодо Юнтолово можна сказати, що місце це не ідеальне: болотиста дельта Неви з усіма наслідками, що випливають санітарними, інженерними та іншими проблемами. Але при грамотній організації нового зоопарку його взаємовигідне співіснування з Юнтоловскім заказником можливо і, я б сказав, природно ».

Але при грамотній організації нового зоопарку його взаємовигідне співіснування з Юнтоловскім заказником можливо і, я б сказав, природно »

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online