Англійська нерухомість: що потрібно знати кожному покупцеві - RUTÁGE

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Red Square London - фахівці з купівлі та продажу нерухомості

Red Square London - фахівці з купівлі та продажу нерухомості

Тетяна Шапошнікова, керуючий директор / старший юрист Red Square London

Red Square London - це юридична та бізнес-консалтингова компанія. унікальність Red Square London полягає в тому, що ми не тільки юридична фірма, але і Сімейний Офіс. На практиці це означає, що наші юристи, бухгалтери та бізнес-консультанти працюють пліч-о-пліч, надаючи повний пакет послуг приватним особам, їх сім'ям і бізнесу.

Наша компанія має юридичну ліцензію, видану Управлінням з регулювання діяльності юристів у Великобританії (Solicitors Regulation Authority, номер ліцензії: 591917). Ця ліцензія дозволяє нашим фахівцям пропонувати всі юридичні і бізнес-послуги.

Ми також акредитовані тим же регулюючим органом як фахівці з продажу та купівлі нерухомості та нагороджені Знаком якості. Цей Знак якості є не у всіх юридичних фірм і означає, що в нашій компанії ми підтримуємо високий рівень роботи і професіоналізму, включаючи процедури купівлі та продажу нерухомості та операції з грошима клієнтів.

Види володіння нерухомістю

У Великобританії існують два види володіння нерухомістю: необмежене право (Фріхолд) і володіння на правах оренди (лісхолд).

Практично всі квартири і іноді вдома в центрі Лондона купуються на правах оренди. Це означає, що ваше володіння обмежена в часі. Оренда зазвичай довгострокова. Купуючи лісхолд, ви купуєте право проживати в квартирі обмежений час, наприклад, від 99 до 999 років. Ви не купуєте право на володіння землею, на якій споруджено будинок і де знаходиться ваша квартира або на якій побудований ваш будинок. Ви платите «земельну оренду» (ground rent) за землю і часто оплату керуючої компанії, яка обслуговує будинок (service charge).

Коли термін договору оренди закінчується, нерухомість повертається власнику Фріхолд. Відносини між власником Фріхолд і вами (власником лісхолда) типові тим, які існують між орендодавцем і арендателя (landlord and tenant).

Перевага лісхолда полягає в наступному: якщо орендний термін досить довгий і нерухомість знаходиться в популярному районі, то різниці між лісхолдом і Фріхолд практично немає, тому така нерухомість може бути і вигідною інвестицією, і вашим основним місцем проживання, яке неважко буде продати. Так само в деяких випадках можлива пролонгація лісхолда або навіть перереєстрація на Фріхолд за додаткову плату.

Недолік лісхолда в тому, що у нього обмежений термін, який зменшується з часом. Взяти іпотеку на нерухомість, термін оренди якої спливає менш ніж через 80 років, практично неможливо. Власник же Фріхолд має право власності на необмежений період часу і володіє не тільки будівлею, але і ділянкою землі, на якій воно розташоване.

Основні витрати і податкові наслідки

Купівля

При купівлі вашого будинку або квартири потрібно пам'ятати про основні витрати, супутніх ціною за вашу нерухомість. Нагадаємо про основні:

Витрати на перевірку титулу і запропонованого права володіння, приблизно близько £ 300;

  • Гербовий збір (Stamp Duty Land Tax), який сплачується Податковій службі напротязі 30-ти днів після завершення процесу покупки. Сума податку залежить від вартості об'єкта. При розрахунку суми гербового збору беруться до уваги всі обставини покупця, включаючи тип нерухомості (комерційна або житлова) і, в разі житлової нерухомості, кількість об'єктів нерухомості, якими він володіє, навіть якщо така нерухомість розташована за кордоном. Зупинимося на житлової нерухомості. Перші £ 125 000 ціни покупки не оподатковуються. Далі сума придбання розбивається на кілька частин з різними процентними ставками. Так, сума покупки від £ 125 001 до розмірі £ 250 000 оподатковується в розмірі 2%. Подальша частина - розмірі £ 250 001 до £ 925 000 - 5%. 10% доведеться заплатити на частину суми від £ 925 001 до £ 1,5 мільйона, а на суму понад £ 1,5 мільйона - 12%. Якщо у вас вже є нерухомість в Росії або за кордоном, з 1-го квітня 2016 року у кожну частину ціни сплачуються додаткові 3%.
  • Оплата реєстрації вас як нового власника в Земельному кадастрі. Ціна реєстрації в Земельному кадастрі коливається від £ 270 до £ 1,000, в залежності від вартості нерухомості.
  • Оплата послуг вашого юриста, зазвичай до 0,5%, в залежності від вартості нерухомості. Продавець і покупець, як правило, не зустрічаються. Всю роботу по організації угоди і переказу грошей здійснюють юристи. Вам як покупцю немає ніякої необхідності знаходитися в Великобританії для здійснення угоди. Ми, як юристи наших клієнтів-покупців, часто підписуємо документи транзакції за дорученням.

володіння

Володіння можливо фізичною особою або компанією (юридичною особою). Якщо володіння зареєстровано на юридичну особу, саме воно буде вказано в реєстрах Земельного кадастру. Більш того, для збереження конфіденційності щодо кінцевого бенефіціара, ми пропонуємо використовувати директора номіналу, акціонера номіналу і Траст - як перший бенефіціар. Присутність Траста як першого бенефіціара дозволить дотримання обов'язку розкриття осіб з «істотним контролем» (persons with significant control) Кадастру компаній в Англії без розкриття імені кінцевого бенефіціара.

Якщо нерухомість куплена для здачі в оренду, і ви не проживаєте в Великобританії, тобто, не є резидентом цієї країни - ми завжди радимо зареєструватися в податкову службу (HMRC) в якості власника-нерезидента (non-resident landlord). В цьому випадку ви зможете отримувати дохід від оренди без вирахування прибуткового податку і звітувати в Податкову службу Великобританії за отримані доходи раз на рік, після закінчення податкового року (до 5 квітня). В даний час перші £ 11 000 податком не обкладаються. Далі ставки складають 20%, 40% і 45% на дохід до £ 43 000, £ 150 000 і більше £ 150 000 відповідно.

продаж

При продажу нерухомості, власник оподатковується на приріст капіталу (Capital Gains Tax), якщо такий є. Податкова ставка залежить від доходів власника і становить 20-28%, а розрахунок оподатковуваної суми залежить від вашого статусу резидента або нерезидента цієї країни.

Стаття є інтелектуальною власністю Red Square London, публікується в порядку інформації і не є юридичною порадою. Наша команда із задоволенням надасть більш детальну інформацію при зверненні.

Тел .: +44 (0) 2070605333 (Великобританія)

Тел .: +7 (499) 6092322 (Москва)

сайт: www.redsquarelondon.com

Електронна пошта: [email protected] m

фото Shutterstock.com

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online