Інспекція федеральної податкової служби інформує комсомольчан про можливість отримання податкових пільг

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Використання податкових пільг є правом платника податків і носить заявний характер. Тобто для того, щоб скористатися податковою пільгою, необхідно подати до податкового органу заяву про надання пільги.

Разом із заявою платники податків також має право подати копії документів, що підтверджують право на податкову пільгу (наприклад, копію пенсійного посвідчення або довідку з Пенсійного фонду при звільненні пенсіонерів від сплати податку на майно фізичних осіб і земельного податку).

Якщо документи не видаються, то в заяві в обов'язковому порядку необхідно вказати реквізити цих документів (найменування, номер і дата). Крім того потрібно заповнити Згода на обробку персональних даних, згідно з яким буде оформлений запит в інші державні органи для перевірки відомостей, зазначених у заяві. Рішення про надання пільги в цьому випадку буде винесено тільки після отриманої відповіді. Якщо з якої-небудь причини буде відсутній відповідь від державних органів, то пільга надаватися не буде. Тому для підтвердження права на пільгу та отримання пільги з майнових податків краще зробити копії документів, що підтверджують пільгу, і докласти їх до заяви про надання пільги з майнових податків.

З 2017 року за обчисленні земельного податку податкова база зменшується на величину кадастрової вартості 600 квадратних метрів площі земельної ділянки (податкове вирахування). Відрахування застосовується для власників ділянок з числа пільгових категорій (пенсіонери, Герої Радянського Союзу, Російської Федерації, інваліди I і II груп, інваліди з дитинства, ветерани Великої Вітчизняної війни та бойових дій і т.д.).

Якщо заяву про отримання пільги з майнових податків вже уявлялося раніше і платник податків вже користувався податковими пільгами, то додатково подавати заяву і підтверджуючі пільгу документи не потрібно.

З 2015 року пенсіонерам пільга з податку на майно фізичних осіб надається тільки щодо одного об'єкта кожного виду (наприклад, по одній квартирі, будинку або гаражу)

При цьому платник податків може самостійно вибрати об'єкт оподаткування, щодо якого потрібно надати податкову пільгу. Для цього в податковий орган необхідно представити повідомлення про вибраному об'єкті оподаткування.

Втім, якщо не уявити таке повідомлення, то податкова пільга надається автоматично щодо одного об'єкта оподаткування кожного виду з максимальною сумою податку.

Пред'явити позов на пільгу і повідомлення про обраних об'єктах, щодо яких надається пільга по податках, можна в будь-яку податкову інспекцію незалежно від того, де знаходиться об'єкт оподаткування або зареєстрований платник податків.

Заява та повідомлення можна подати особисто, через представника або надіслати поштою. В електронному вигляді заяву і повідомлення можна направити через Особистий кабінет платника податків.

Дізнатися про пільги з майнових податків, підстави для їх отримання, а також перелік документів, необхідних для підтвердження права на пільгу, можна в електронному сервісі «Довідкова інформація про ставки і пільги з майнових податків», розташованому на сайті ФНС Росії www.nalog.ru .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online