Утеплювати, Микола Янович!

Утеплювати, Микола Янович!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закінчення розкішного дерибану під назвою "підготовка до Євро-2012", під шумок якого з бюджету успішно розтратили понад 12 млрд. Доларів (нагадаю, середній відкат в країні - близько 30%), змушує чиновників шукати нові способи освоєння бюджетних коштів.
Для партії влади це питання стає як ніколи актуальним напередодні виборів - мало адже хто вважає, що вербування Забзалюк, покупка членів виборчих комісій, підкуп виборців і банальна роздача пайків проводиться за рахунок "власної кишені".
Нове ельдорадо Кабмін бачить в житлово-комунальному фонді - 80% якого потребують термінового ремонту.
В умовах зростання ціни на газ прем'єра дуже турбує споживання енергоресурсів в квартирах, побудованих при газовому і нафтовому достатку СРСР.
Судячи з усього, підвищення енергоефективності житлових будинків і стане новою золотою жилою для чиновників в найближчі кілька років.
Виступаючи на громадських слуханнях, присвячених економії тепла в житлових будинках, Микола Янович зробив дуже цікаву заяву, розібравшись в деталях якого можна зробити висновок про те, скільки чиновники збираються вкрасти на утепленні наших з вами будинків.
Так, прем'єр повідомив, що за його розрахунками, на утеплення однієї панельної 9-поверхівки потрібно від 8 до 12 млн грн.
Така сума вийшла у Миколи Яновича тому, що - цитата - "практично всі теплоізоляційні матеріали, системи утеплення, системи облицювання - імпортні, і в зв'язку з цим така висока вартість".
Що ж, давайте уявимо собі стандартну панельну 9-ти поверхівку 96-й серії: 2 під'їзду, 34 метра у висоту, 58 метрів в довжину, і близько 15 метрів в ширину. Площа її стін, які можна утеплювати, дорівнює (58 + 15) * 34 * 2 = 1078 м. Кв. - площа вікон, які займають до 20% від площі стін.
Провівши прості підрахунки з калькулятором, отримаємо необхідну для утеплення площа - близько 860 м. Кв.
Якщо ви хоч раз звертали увагу на оголошення біля свого під'їзду, то напевно бачили пропозиції з утеплення стін. Коштує така робота близько 250 грн. за м. кв. з матеріалами. Тобто, роботи з утеплення стандартної панельної 9-ти поверхівки за ринковими цінами коштують близько 215 тисяч (!) Гривень.
Збільшимо цю ціну в півтора рази, включивши сюди роботи по влаштуванню укосів і відливів, і отримаємо максимум 322,5 тис. Грн.
А тепер просто порівняйте ці цифри з 8-12 мільйонами Азарова: на утепленні однієї 9-ти поверхівки в Кабміні заробили майже 3000% прибутку.
Ось така ось складна, але в той же час і дохідна у Миколи Яновича робота - про народ думати. Щоб йому було тепло і затишно.


__________________
www.go-ra.com - товари для туризму, альпінізму, спелеології і активного відпочинку.
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online