27 військовослужбовців ЧФ з подвійним громадянством, недавно позбавили українського паспорта

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

фото Сьогодні

27 військовослужбовців ЧФ з подвійним громадянством, недавно позбавили українського паспорта https://cdn.segodnya.ua/img/article/1278/92_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/1278/92_tn.jpg 2008 -09-13T10: 57: 59 + 03: 00 Україна Севастопольська прокуратура опублікувала заяву про те, що 27 військовослужбовців Чорноморського флоту, які мали подвійне громадянство, недавно втратили українського паспорта.

Органи внутрішніх справ Севастополя нещодавно направили до Комісії з питань громадянства при президенті України матеріали на 34 жителів міста, які мають подвійне громадянство, з клопотанням про позбавлення їх громадянства України.

Повідомляється, що ці клопотання вже розглянуті і задоволені.

Про це повідомив журналістам перший заступник прокурора Севастополя Віктор Галюк.

За його словами, 27 військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, що мали подвійне громадянство, втратили громадянства України.

Ще більше 20 відповідних матеріалів міліція планує направити в Комісію з питань громадянства при президенті України найближчим часом.

Галюк також повідомив, що тиждень тому прокуратура Севастополя за результатами перевірки направила начальнику Управління МВС в місті Севастополі припис про активізацію роботи з виявлення осіб, які мають подвійне громадянство. \

За словами першого заступника прокурора, таких осіб може бути більше, ніж було виявлено перевіркою прокуратури, тому "в першу чергу, нам необхідно з'ясувати загальну кількість осіб, які мають подвійне громадянство, а потім вже працювати з ними з питань визначення, яке громадянство їм найбільше підходить ".

За словами Галюка, проведена нещодавно прокуратурою міста перевірка "показала, що 1595 мешканців міста Севастополя мають подвійне громадянство, тобто громадянство України та інших держав".

За його словами, переважно це військовослужбовці Чорноморського флоту Росії, які ще служили на радянському ЧФ, частина з них і зараз продовжує флотську службу на території України.

Як пояснив перший заступник прокурора Севастополя, основна причина набуття подвійного громадянства була "пов'язана з тим, що після розпаду Радянського Союзу громадяни колишнього СРСР, які проживали на території України, зокрема, в місті Севастополі, мали місцеву прописку, сім'ї, роботу, отримали громадянство іншої держави, в основному РФ, і при цьому у них залишився паспорт громадянина СРСР зі штампом "Громадянин України".

Галюк додав, що впродовж 1991-2007 рр. і в цьому році здійснюється обмін таких паспортів. При цьому, зауважив він, паспортні відділи не мали права відмовляти в обміні паспортів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online