«Великі імена Росії»: в деяких регіонах проведуть другий тур підсумкового голосування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Це рішення прийнято на засіданні експертної ради проекту Це рішення прийнято на засіданні експертної ради проекту   Експертна порада   конкурсу «Великі імена Росії»   на засіданні в четвер обговорив хід підсумкового голосування і прийняв рішення про проведення другого туру в разі, якщо один і той же кандидат переможе відразу в декількох регіонах

Експертна порада конкурсу «Великі імена Росії» на засіданні в четвер обговорив хід підсумкового голосування і прийняв рішення про проведення другого туру в разі, якщо один і той же кандидат переможе відразу в декількох регіонах.
Критерії, за якими буде визначатися перемога такого кандидата, будуть визначені найближчим часом за результатами додаткових консультацій. На сьогоднішній день розглядаються дві можливі опції: визначити переможця по відсотку набраних голосів від населення міста або від загальної кількості тих, хто проголосував за аеропорт.
На сьогоднішній день очевидно конкуруючих імен п'ять: Сергій Корольов, який лідирує в Самарі і в Москві (Внуково), Михайло Ломоносов - в Москві (Домодєдово) і Архангельську, Михайло Лермонтов - в Пензі і в Мінеральних Водах, Петро I - у Воронежі і Санкт Петербурзі, Фарман Салманов - в Сургуті і в Нижньовартовську.
Другий тур пройде з 5 по 14 грудня, голосування буде проводитися тільки онлайн - на сайті велікіеімена.рф і в соціальних мережах. Для формування оновлених шорт-листів міст-учасників додадуть по одному імені (наступного за фіналістами) зі звіту ВЦИОМ.
Підсумкове засідання експертної ради, на якому буде прийнято рішення про переможців і регіонах, в яких пройдуть другі тури, пройде 3 грудня.
Представляючи загальні результати голосування, Секретар Громадської палати РФ Валерій Фадєєв зазначив, що «йде енергійне голосування по всій країні, і це свідчить про високий інтерес до конкурсу». За станом на 22 листопада проголосувало 1,6 мільйона росіян, окремі регіони, такі як Башкортостан і Казань, дали майже по 100 тисяч голосів. Більше 60 тисяч голосів у Сімферополя, Мінеральних Вод, Мурманська і Самари.
Фадєєв підкреслив, що конкурс не можна оцінювати тільки в цифрах: «В цілому проект" Великі імена Росії "дав грунт для роздумів, дав нові ідеї, які повинні розвиватися далі і можуть бути використані в просвітницьких та інших цілях». Він зазначив, що проект показав величезний інтерес людей до своєї історії.
«Списки, сформовані громадськими палатами і жителями регіонів, включають імена, які невідомі всій країні, проте на рівні окремих територій люди їх пам'ятають і хочуть цю пам'ять увічнити», - сказав він.
Секретар Громадської палати РФ розповів про найгучніші дискусіях, які розгорнулися навколо проекту. Одна з них пов'язана з вимогою активістів включити ім'я Єгора Лєтова в фінальне голосування конкурсу.
«Активісти в Омську влаштували альтернативне голосування, і природно, раз це були активісти - шанувальники Єгора Лєтова, то він і лідирував в цьому голосуванні. Дехто став дорікати нам, що ми нібито видалили ім'я Єгора Лєтова зі списків. Але ми представили всі дані, Валерій Федоров (генеральний директор ВЦВГД) докладно доповів про те, як проводилося опитування, в результаті якого Лєтов набрав шість відсотків голосів. І з цим нічого не можна зробити. Ніхто не шахраював і не виключав його зі списків », - підкреслив Фадєєв.
Протилежна ситуація склалася з голосуванням по Калінінграда: активісти опублікували відкритий лист проти участі в конкурсі імені Іммануїла Канта.
«Великий філософ Кант увійшов в шорт-лист, і деякі активісти вважають, що німецький філософ недоречний в списку великих російських імен. Я розумію цих активістів, але, по-перше, Кант чотири роки був підданим російської корони і, по-друге, був обраний членом Петербурзької академії наук », - пояснив Фадєєв, додавши, що він не бачить аргументів, за якими« його могли б виключити ».
Секретар Громадської палати РФ вважає, що весь лонг-лист конкурсу «Великі імена Росії» міг би бути включений в шкільну програму. Фадєєв висловив також надію, що там, де стан аеропортів залишає бажати кращого, привласнення великого імені «спонукає місцеву владу побудувати пристойний термінал».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online