Як оформити материнський капітал - порядок отримання сертифікату

  1. Розмір державної допомоги та умови, необхідні для виплат Державною підтримкою у вигляді материнського...
  2. На які цілі може використовуватися материнський сертифікат
  3. Порядок оформлення сертифіката
  4. Порядок отримання коштів сімейного капіталу.

Розмір державної допомоги та умови, необхідні для виплат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Державною підтримкою у вигляді материнського капіталу може бути використані тільки таким батьків (опікун) і тільки один раз. На момент прийняття закону сума виплат становила 250000 рублів, однак ця сума постійно індексувалася і розмір материнського капіталу в 2018 році становить 453 026 рублів, але на даний момент індексація материнського капіталу заморожена . Материнські виплати можуть бути використані одночасно для різних цілей, дозволених законом, причому невживана частина коштів індексується. Державною підтримкою у вигляді материнського капіталу може бути використані тільки таким батьків (опікун) і тільки один раз

Для отримання сімейних виплат необхідна наявність наступних умов:

  1. Громадянство Росії.
  2. Дитина народилася або був усиновлений після 2006 року.
  3. Народжена дитина не є первістком.

Особи, які можуть оформити виплати

Як перерахувати материнський капітал і використовувати його? Кошти перераховуються на конкретні цілі тільки безготівковим розрахунком. Будь-які форми переведення в готівку неприпустимі за винятком суми в розмірі 25000 рублів, які можуть бути спрямовані і переведені в готівку на будь-які потреби сім'ї. Тому законно перевести в готівку материнський капітал не вдастся. Отримати державну підтримку можна тільки один раз, незалежно від кількості дітей. правом на оформлення виплати з материнського капіталу мають такі категорії осіб:

  1. Мати, яка народила або усиновила другого, або наступних дітей після 2006 року, може розраховувати на материнський капітал за другу дитину .
  2. Батько, який усиновив 2-го або наступних дітей після 2006 року.
  3. Усиновитель дитя (чоловік або жінка) за умови, якщо мати дитя втратила право на материнський капітал .
  4. Неповнолітні діти або студенти-очники у віці до 23х років за умови, якщо єдиний батько втратив право на оформлення материнського капіталу.

Втрата прав на отримання державних виплат капіталу може наступити в зв'язку з позбавленням батьківських прав, при скоєнні злочину по відношенню до дитини або в зв'язку зі смертю батька.

Потрібно відзначити, що повноліття кого-небудь з дітей, не є перешкодою для отримання права на отримання допомоги. Аналогічне правило діє і в разі смерті первістка. У цьому випадку батько також має право розраховувати на сімейний капітал.

На які цілі може використовуватися материнський сертифікат

Капітал не дарма називається материнським. Дані виплати покликані поліпшити добробут дитини через надання матеріальної допомоги його матері, тому логічно, що держава строго обмежує цілі, на які гроші можуть бути витрачені. Всі ці цілі, так чи інакше, стосуються інтересів дитини:

  1. Купівля або поліпшення житла.
  2. Оплата навчання материнським капіталом .
  3. Збільшення накопичувальної частини пенсії для жінки.
  4. Купівля товарів і послуг для адаптації дітей-інвалідів.

цілі поліпшення житлових умов за допомогою материнського капіталу слід розділити на наступні підпункти:

  • покупка житла або частки в приміщенні за готівковий розрахунок або через іпотечне кредитування;
  • будівництво власного житла, в тому числі з погашенням кредитів;
  • ремонт наявного житла, за умови його розширення, в тому числі з погашенням кредиту.

Як можна використовувати материнський капітал ? Виплату з материнського капіталу можна використовувати на освітні потреби або на оплату дитячого садка. Причому виплата може використовуватися для навчання будь-якого дитя в сім'ї. Витрати на освіту включають в себе і оплату проживання студента в гуртожитку.

Засоби для збільшення накопичувальної частини пенсії перераховуються до пенсійного фонду державного або недержавного із зарахуванням на особовий рахунок батьків. Цей пункт можна вважати непрацюючим, т. К. Для цієї мети сімейний капітал використовуються вкрай рідко.

З 2016 федеральний закон про материнський капітал дозволяє використовувати сімейний капітал на підтримку дітей інвалідів відповідно до програми реабілітації конкретної дитини. Однак використані ці гроші можуть бути тільки у формі компенсації за вже понесені витрати. Причому перелік товарів і послуг для зазначених цілей, строго обмежений і визначений спеціальним законом.

Порядок оформлення сертифіката

Щоб розуміти, як і де оформити материнський капітал , Потрібно чітко уявляти собі алгоритм отримання цього права. Державною структурою, що відає засобами підтримки сім'ї, отже, органом, де можна оформити материнський капітал є пенсійний фонд РФ. подавати документи для материнського капіталу в пенсійний фонд можна в будь-який територіальний відділ ПФ, незалежно від місця реєстрації одержувача.

Перш, ніж отримати грошові кошти, спочатку потрібно оформити сам сертифікат. Для цього в відділ пенсійного фонду подаються такі документи: Перш, ніж отримати грошові кошти, спочатку потрібно оформити сам сертифікат

  1. Заява на отримання материнського капіталу .
  2. Документи, що встановлюють особу батьків (усиновлювачів).
  3. Метрики про народження дітей або судові ухвали про усиновлення.
  4. Страхові пенсійні свідоцтва.

Зрозуміло, надавати слід копії цих документів. подавати документи на материнський капітал не обов'язково особисто, це можна зробити через представника, поштою і по електронній пошті. Багато хто задається питанням, в який термін можна оформити сертифікат? Турбуватися з цього приводу не слід, термін оформлення сертифіката державою не обмежений. Державний орган навпаки, має обмежений запас часу на розгляд заявки. Рішення про видачу сертифіката має бути прийнято не пізніше 30 діб з моменту реєстрації звернення. Через 5 діб після прийняття рішення сертифікат повинен бути виданий. Як отримати сертифікат на материнський капітал ? Сертифікат можна отримати як особисто, так і поштою.

Порядок отримання коштів сімейного капіталу.

В який термін потрібно оформити материнський капітал , Якщо право на отримання материнського капіталу вже є? Закон дозволяє використовувати гроші з сімейного капіталу не раніше, ніж через три роки після народження або усиновлення дитини. Винятком є ​​іпотечний кредит. Для його погашення кошти держпідтримки сім'ї можна використовувати негайно. До речі, дізнайтеся більше, як оформити іпотеку з материнським капіталом ?

Після вибору одного або декількох напрямків використання коштів можна подавати документи на виплату грошових коштів.

Документи подаються також в пенсійний фонд, але разом з сертифікатом і особистими документами подається документація про цільове використання коштів. Це кредитні документи, договір купівлі-продажу, договір з навчальним закладом та інше. Адміністрація розглядає заявку і направляє уповноваженому банку доручення на перерахування грошових коштів контрагенту - продавцю житла або відповідного навчального закладу.

25 тисяч з материнського капіталу можна отримати одразу після оформлення маткапіталу. Для цього достатньо лише заяви. Гроші можна отримати через два місяці після надходження зазначеної суми на банківський рахунок заявника.

Сімейний капітал - це досить велика сума, яку можна отримати тільки один раз в житті. Тому, перш використовувати капітал, потрібно ретельно зважити і обдумати мети, на які ці кошти будуть витрачені.

До речі, корисно дізнатися, чи буде материнський капітал після 2018 року , а також до якого року продовжили материнський капітал ?

Багато хто задається питанням, в який термін можна оформити сертифікат?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online