ССО: зменшує суму податку НА ОБОВ'ЯЗКОВІ СТРАХОВІ ВНЕСКИ ... | СРО "Департамент пожежної безпеки" по Приволзькому і Уральському федеральних округах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Платники податків, які обрали ССО з об'єктом оподаткування доходи, зменшують суму податку (авансових платежів) на розмір страхових внесків, а також деяких виплат у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю співробітників Платники податків, які обрали ССО з об'єктом оподаткування "доходи", зменшують суму податку (авансових платежів) на розмір страхових внесків, а також деяких виплат у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю співробітників. При цьому сума податку (авансових платежів) не може бути зменшена більш ніж на 50%.

З 1 січня 2012 р згадане обмеження не поширюється на ІП, які не виплачують фізособам винагороди і вносять страхові внески в ПФР і фонди ОМС в розмірі, який визначається виходячи з вартості страхового року.

Поправка, що скасовує 50% -ве обмеження, зворотної сили не має. Відповідно, вона не може застосовуватися при розрахунку податку, що сплачується за 2011 р

Обов'язок ІП зі сплати страхових внесків не залежить від факту отримання ними будь-якого доходу або безпосереднього здійснення ними діяльності. Вона повинна виконуватися виходячи зі статусу особи як ІП.

Якщо ІП в 2011 р з яких-небудь причин тимчасово не займався підприємницькою діяльністю і не отримував доходів, то це не знімає з нього обов'язку щодо сплати страхових внесків.

При відсутності за 2011 р податкової бази по податку, що сплачується у рамках ССО, ІП не може зменшити його суму за 2012 р на розмір страхових внесків, внесених за себе (в межах обчислених сум) за 2011 р

При цьому податок за 2012 р можна зменшити на суму обов'язкових страхових внесків, обчислених за цей період, без обмежень.

Слід зазначити, що з 1 січня 2013 р ІП, які виробляють виплати та інші винагороди фізособам, зменшують суму податку (авансових платежів) на сплачені страхові внески в ПФР і ФФОМС в фіксованому розмірі.

Лист Департаменту податкової і митно-тарифної політики Мінфіну РФ від 28 січня 2013 р N 03-11-11 / 33 Про застосування ССО індивідуальним підприємцем, що не виробляють виплати та інші винагороди фізичним особам

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online