Де взяти початковий внесок на іпотеку

  1. Де взяти гроші на початковий внесок по іпотеці
  2. Під заставу наявного житла, ломбардна іпотека
  3. Материнський капітал
  4. Позикові кошти: нецільовий кредит в банку
  5. державні програми
  6. Особисті накопичення для початкового внеску
  7. Як накопичити? Покрокова інструкція
  8. Корисні поради

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА ІПОТЕКУ І ШВИДКО ДІЗНАТИСЯ РІШЕННЯ Джерелом першого внеску можуть стати особисті накопичення, позикові кошти, материнський капітал або, виручені від продажу власної нерухомості, засоби. Можна взяти іпотеку і без початкового внеску, але тоді ставка буде істотно вище.

ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА ІПОТЕКУ І ШВИДКО ДІЗНАТИСЯ РІШЕННЯ

Де взяти гроші на початковий внесок по іпотеці

Початковий внесок - це певний відсоток від загальної суми вартості житла, виражений в грошовому еквіваленті, який необхідно внести в банк для отримання іпотечної позики. Мінімальний розмір відсотка кредитні установи встановлюють самостійно. В середньому це не менше 20% від вартості житла.

Іпотечних програм без початкового внеску вкрай мало. Суми переплат по ним великі, обов'язковою умовою буде, крім страхування нерухомості, страхування відповідальності, що збільшить підсумкову суму на 4-5%. Чи не рекомендуємо оформляти іпотеку на таких умовах, краще розглянути інші, доступні вам, варіанти.

Під заставу наявного житла, ломбардна іпотека

Якщо виникла необхідність поліпшити житлові умови, вже маючи житло у власності, хорошим варіантом стане іпотека під заставу майна. Оформляється дві позики, перший - ломбардний (оплата початкового внеску), другий - іпотечний, під заставу квартири, що купується.

Кредит, оформлений за такою схемою, зазвичай з меншою процентною ставкою, так як у нього високий ступінь надійності. Однак, не кожне житло може послужити заставою. Основна вимога - ліквідність майна.

Материнський капітал

Згідно з Постановою Уряду РФ № 862 «Про Правила спрямування коштів (частини коштів) материнського (сімейного) капіталу на поліпшення житлових умов», материнський капітал може бути направлений на сплату початкового внеску при отриманні іпотечного кредиту.

На підставі ФЗ «Про додаткові заходи державної підтримки сімей, які мають дітей», заяву про розпорядження материнським капіталом в ПФ РФ може бути подано в будь-який час з дня народження другого або наступних дітей у разі потреби використання коштів материнського капіталу на сплату початкового внеску іпотечного кредитування.

Позикові кошти: нецільовий кредит в банку

Один з крайніх випадків - взяти кредит в банку на суму, рівну початкового внеску. Але необхідно прикинути розмір сумарного кредитного тягаря: прийнято вважати, що, якщо щомісячні платежі за кредитними договорами становитимуть понад 40% від доходу, позичальник може не впоратися з кредитним навантаженням, це призводить до простроченням виплат, зіпсованої кредитної історії та іншим негативним наслідкам.

державні програми

пільгова іпотека - це пропозиції, розроблені державою для придбання житла тим, хто потребує поліпшення умов проживання, але при цьому не має високих доходів. Існує кілька варіантів підтримки:

  1. Знижена процентна ставка по іпотеці.
  2. Субсидія, що покриває частину вартості житла.
  3. Іпотека на житло з державного фонду за пільговою ціною.

Категорії громадян, які підходять під державні житлові програми:

  • Військовослужбовці, співробітники поліції, працівники РЖД;
  • Молоді фахівці, чия спеціальність є в списку пільгових, вчителі, лікарі;
  • Жертви стихійних лих і катастроф;
  • Сім'ї, у яких другий і наступний дитина народилася в 2019-2022 рр; багатодітні та молоді сім'ї.

Важливо! У кожній кредитній установі свій порядок підтвердження права на пільгу.

Особисті накопичення для початкового внеску

Основним джерелом для внесення початкового внеску по іпотечному кредиту служать власні кошти. Оптимально, якщо ви зможете відразу внести половину вартості квартири. В такому випадку можна розраховувати на знижену ставку за іпотечним кредитом, банки з більшою готовністю йдуть на співпрацю.

Як накопичити? Покрокова інструкція

В першу чергу, необхідно визначити вільні кошти - ту суму, яку ви зможете відкладати щомісяця. Для цього складіть сімейний бюджет, визначте в ньому статті доходів і витрат. У доходи включите всі постійні джерела, до витрат - постійні платежі, і фіксуйте протягом місяця всі витрати, включаючи розваги, спонтанні покупки і дрібниці. З суми доходів відніміть витрати, різниця - це і є сума вільних коштів. Її можна збільшити за рахунок скорочення витрат і збільшення доходу.

Важливо! Якщо ви поставили собі за мету в найкоротші терміни накопичити на початковий капітал, варто задуматися про підробітки. Не вмикайте їх до загального бюджету, а відразу відносите до накопичень.

Крім накопичень на початковий внесок, варто відкласти суму на «чорний день». При певних життєвих обставин ці гроші допоможуть врегулювати ситуацію, не вдаючись до цільових накопичень.

  1. Відкрийте накопичувальний рахунок. При домовленості з банком фіксована частина заробітної плати може автоматично надходити на накопичувальний рахунок. Заробітна плата в усіченому вигляді розглядається як основне джерело доходу і витрати розраховуються відповідно.
  2. Поступово збільшуйте відсоток коштів, переказаних банком, на накопичувальний рахунок.

Подібний принцип накопичень рекомендує економіст Шломо Бенарці. Складно відразу почати різко обмежувати себе у витратах. Бенарці рекомендує почати поступове збільшення накопичувальної частини за принципом «завтра більше».

Наприклад, первісна домовленість про переведення грошових коштів на накопичувальний рахунок з банком становить 2% від заробітної плати. Поступово додавайте по 1%, наприклад, раз в 2 місяці, або 3-5% раз в 4 місяці. Так і станеться збільшення частки накопичень. Поступово сформується звичка здійснювати тільки обґрунтовані витрати і відсоток відрахувань стане оптимальним. Якщо сталася прибавка в заробітній платі, доцільно її повністю перевести в накопичення.

Можна скористатися іншою методикою: 50/20/30. Її суть в тому, щоб розбити дохід на три складові частини, 50% - обов'язкові платежі і поточні витрати, 30% - накопичення (в майбутньому - цю суму щомісяця доведеться виплачувати банку по іпотечному кредиту), 20% - необов'язкові або середньострокові витрати. Відповідно 30% доходу щомісяця перекладається на накопичувальний рахунок, щоб не було спокуси їх витратити.

Відповідно 30% доходу щомісяця перекладається на накопичувальний рахунок, щоб не було спокуси їх витратити

Корисні поради

Насправді, накопичити на початковий внесок не так важко, як здається. Лайфхак, які допоможуть вам:

  1. При відкритті вкладу уточніть, чи відбувається його рекапіталізація. Тобто додається сума доходу, отримана від відсотків, до основної частини депозиту.
  2. Визначте валюту, в якій будете зберігати заощадження. Так як з 1998 року в країні сталося вже 3 стрибка зростання курсу долара по відношенню до рубля, варто убезпечити заощадження, створивши внесок у твердій валюті. Однак, відсоток по карбованцевих внесках вище.
  3. Визначити в які терміни сума вкладу подвоїться, допоможе правило «72». Розраховується просто: 72 ділимо на процентну ставку за вкладом, отримане число дорівнює кількості років, за яке сума вкладу подвоїться. Банк ВТБ пропонує відкрити накопичувальний рахунок на 12 місяців з річною процентною ставкою 8,5%. Термін подвоєння вкладу складе 72 / 8,5 = 8 років і 5 місяців.
  4. Звертайте увагу на особливі умови. Деякі банки пропонують спеціальні депозити для тих, хто збирає на початковий внесок. Вони припускають, крім річних відсотків, певні бонуси при оформленні іпотечного кредиту.
  5. Не забувайте про економію. Здійснюйте заплановані покупки, уникайте сьогохвилинних витрат. Звертайте увагу на не розрекламовані засоби, найчастіше вони не поступаються в якості відомим брендам. Візьміть за правило, перш ніж відкрити гаманець, згадувати про те, заради чого ви вирішили економити.
  6. Мінімізація витрат. Якщо ви проживаєте на знімній квартирі, то варто з'їхатися з родичами. Це тимчасове рішення, яке допоможе швидше накопичити кошти на початковий внесок. Зекономлені фінанси щомісяця відкладайте на рахунок.
  7. Збільште дохід. Один з варіантів збільшення доходу - робота вахтовим методом. Реальний випадок з життя, коли сім'я з 4 чоловік (чоловік, дружина, син і невістка) поїхала в Москву на заробітки. Мета - купити будиночок на березі Чорного моря. За два роки їм вдалося накопичити суму повністю, дотримуючись правила: на одну заробітну плату з чотирьох вони знімали житло, на другу харчувалися. Дві інших відкладали на мрію.

Як накопичити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online