Чим загрожує несплата членських внесків в СНТ

  1. Стягнення заборгованості в несудовому порядку
  2. Стягнення заборгованості в судовому порядку
  3. нарахування пені
  4. Чи можливо виключення з СНТ за несплату внеску

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Так як садівниче товариство є некомерційною організацією, то і прибутку воно, відповідно, не має. Вся можлива діяльність СНТ здійснюється виключно на кошти, які в якості внесків вносять його члени.

Іноді трапляється так, що хтось з яких-небудь причин перестає виплачувати необхідні внески. Чим це може загрожувати? Слід повністю розібратися з цим питанням.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Стягнення заборгованості в несудовому порядку

Стаття 19 Федерального закону №66, яка називається «Про городницьких, садівничих і дачних некомерційних організаціях» говорить, що кожен член подібних об'єднань в обов'язковому порядку повинен платити все членські та інші необхідні встановлені внески.

Рішення про спонукання прийняття в члени СНТ ви повинні прийняти самі.

Так само в першому пункті цієї статті написано, що кожен член садівничого об'єднання повинен нести своє тягар по утриманню земельних ділянок.

У разі порушення законодавства він вже буде нести тягар відповідальності

Отже, кожен боржник, як один з членів СНТ, за чинним Законом, а також Статуту, зобов'язаний виплачувати членські внески Отже, кожен боржник, як один з членів СНТ, за чинним Законом, а також Статуту, зобов'язаний виплачувати членські внески. Це не залежить від того, яким чином він використовує свою ділянку. Чи не звільняє від відповідальності навіть його повне невикористання.

Якщо голова СНТ не бажає звертатися до судових органів із заявою на боржника і хоче врегулювати справу мирним шляхом, то він може відправити йому лист. У ньому міститься вимога, в якому прописано, що боржник повинен погасити всі наявні у нього заборгованості. Тим самим ліквідація боргів відбудеться без втручання суду і позбавить кожну зі сторін від зайвої витрати коштів і часу.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Стягнення заборгованості в судовому порядку

Бувають випадки, коли боржник ніяк не реагує на заклики про оплату. В такому випадку, буде потрібно звернутися в суд.

Перш за все, потрібно точно з'ясувати кілька основних питань:

  • чи є громадянин безпосереднім членом СНТ;
  • чи належить боржнику на праві власності ту земельну ділянку, яка знаходиться на кордоні СТН.

Для подачі позовної заяви будуть потрібні наступні документи: Для подачі позовної заяви будуть потрібні наступні документи:

  • статут садівничого некомерційного товариства;
  • протоколи з зборів, в яких за конкретні часові проміжки була встановлена ​​точна сума заборгованості;
  • довідка про заборгованість;
  • свідоцтво про постановку на облік в податкові служби;
  • протокол про призначення керівника СНТ;
  • документи на землю , Яка була виділена боржнику СНТ;
  • довідці про членство в СНТ.

Саме ж позовна заява повинна містити наступні пункти: Саме ж позовна заява повинна містити наступні пункти:

  • назва суду, куди буде подано заяву;
  • П.І.Б. позивача, а також його місце проживання;
  • П.І.Б. відповідача і його місце проживання;
  • суть того, в чому полягає порушення, а також вимоги позивача;
  • через що позивач висуває власні вимоги, а також їх прямі докази;
  • ціна позовної заяви;
  • перелік необхідних документів, які були додані до заяви.

нарахування пені

У 21 статті Федерального Закону № 66 йдеться про те, що загальні збори СНТ має У 21 статті Федерального Закону № 66 йдеться про те, що загальні збори СНТ має   право встановлювати за несвоєчасну сплату внеском пені право встановлювати за несвоєчасну сплату внеском пені. У законі не прописані будь-які спеціальні вимоги про нарахування, а також розмір пені.

Тому в силу вступає Цивільний Кодекс Російської Федерації і глава 23 «Забезпечення виконання зобов'язань».

Положення про неустойку містять 4 статті - з 330 по 333.

Виходячи з них, можна визначити, що рішення про пені приймається виключно на загальних зборах СНТ і записується в протоколі. Члени товариства мають право в суді вимагати зменшення прийнятої суми.

Службові жилі приміщення

можуть бути дуже корисні.

Податок на оренду квартири добре описаний в нашій статті . Це питання, в якому необхідно розібратись якомога докладніше. Оренда квартири завжди має певні моменти які слід враховувати.

Купувати квартиру треба вміти. за засланні ви знайдете керівництво по покупці квартири.

Купівля квартири пов'язана з багатьма небезпеками, подолати і уникнути які вам допоможуть наша інформація.

Чи можливо виключення з СНТ за несплату внеску

Виняток з СНТ за несплату внеску з яких-небудь причин можливо. Існує безліч життєвих прикладів, коли відбувалися такі ситуації. Розглянемо докладно кілька з них.

У дівчини мама отримала безкоштовно в користування ділянку на початку 90-х років, який був приватизований через два роки. До 1998 року на ділянці садили, але не було вироблено ніяких споруд. В кінці нульових років кілька садів об'єдналися в єдине СНТ. Мама дівчини підписала заяву про вступ. Після чого дівчині на пошту прийшов рахунок на оплату внесків з кругленькою сумою, серед яких значилися такі пункти, як дороги, офісні будівлі і так далі. Так як сума не маленька, вирішили не платити. З СНТ виключили в ході тривалих судових розглядів.

Ольга полягала в СНТ з 2004 року, але при цьому не використовувала свою ділянку і внески платила нерегулярно. У 2009 році на пошту прийшов лист про засідання, на якому мало вирішуватися питання про виключення дівчата з СНТ. Ольга на збори не приїхала і з боргами не розрахувалася. Через деякий час їй прийшло повідомлення, що вона була виключена з товариства.

Виняток з СНТ за несплату членських внесків трапляється часто-густо. У більшості випадків такі дії правомірні
Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!

Чим це може загрожувати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online