Чи потрібен військовий квиток при влаштуванні на роботу

  1. Навіщо при прийомі на роботу потрібен військовий квиток?
  2. До якого віку потрібен військовий квиток при прийомі на роботу?
  3. Відсутність військового квитка при прийомі на роботу
  4. Де зберігати військовий квиток?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Військовий квиток при офіційному працевлаштуванні - важливий документ. Часто керівники великих і не дуже організацій відмовляють працевлаштовувати призовників, які не можуть пред'явити подібні види документів. Слід розібратися, чи правий роботодавець в такій ситуації і чи обов'язковий документ.

Навіщо при прийомі на роботу потрібен військовий квиток?

Громадянин Російської Федерації може вважатися військовозобов'язаним, тобто підлягати призову. Згідно із законодавством він повинен надати документи майбутнього роботодавця, щоб той зміг перевірити наявність його у військовому обліку. Якщо ж при офіційному працевлаштуванні громадянин відноситься до резервної групи та у нього немає цього документа, то він в обов'язковому порядку повинен пред'явити тимчасову довідку. Вона видається замість основного документа. Якщо він чекає призову, в його обов'язки входить пред'явити посвідчення особи РФ, яке підтвердить заклик на службу.

Згідно з поточним Положення в пункті 9 про військовий облік, кожне підприємство зобов'язане вести військовий облік всіх працевлаштованих співробітників. Саме тому багато роботодавців і запитують підтверджуючий документ при прийомі на роботу.

Військовий облік повинен вестися відповідно до наданих працівником довідками:

  • Військовий квиток;
  • Тимчасова довідка, яка надається замість цього документа;
  • Посвідчення особи громадянина, який підлягає призову.

Роботодавець повинен усвідомити, що він несе відповідальність в разі контролю комісаріату при обліку військовозобов'язаних працівників.

До якого віку потрібен військовий квиток при прийомі на роботу?

Багато громадян РФ задаються питанням, чи потрібен військовий квиток при влаштуванні на роботу після 27 років? Як свідчить російське законодавство, військовозобов'язаними вважаються представники чоловічої статі у віці до 50 років. Максимальний термін - 65 років. Все залежить від конкретного звання.

Військовозобов'язаний громадянин - людина, яка повинна з'явитися до військкомату на першу вимогу для захисту своєї Батьківщини. Решта чоловіків можуть бути невійськовозобов'язаний як за віком, так і за станом здоров'я. Про це свідчить друк в посвідченні особи. Тому до досягнення 50 років при влаштуванні на роботу необхідно мати при собі підтверджує папір. Чоловіки від 18 до 27, які перебувають на військовому обліку і не входять в запас, вважаються призовниками.

Якщо працівник не пройшов службу в армії з поважних причин, йому видається цей документ з позначкою про звільнення в запас, якщо не було призову. Однак це не скасовує надання військового квитка при працевлаштуванні. Якщо вік працівника знаходиться в межах 18-50 років, роботодавець зобов'язаний надати інформацію до військкомату. Якщо цього не зробити, на нього накладається адміністративна відповідальність.

Зробіть правильну копію при прийомі на роботу. Роботодавця, як правило, цікавлять сторінки вашого звання і ВУС. Це необхідно для заповнення кадрової звітності і подальшої передачі документації до військкомату. Подібні сторінки розташовані в центрі книжки.

Відсутність військового квитка при прийомі на роботу

Роботодавець може відмовити співробітникові в прийомі на роботу тільки за професійними невідповідностей. Відсутність документа не рахується підставою цього. Якщо працівник не пред'явив книжку, необхідно звернутися до військкомату. Якщо керівник кадрів цього не зробить, це спричинить за собою штраф прийому на посаду без військового квитка у вигляді адміністративної відповідальності відповідно до статті 21.4 КоАП РФ.

Іншими словами, він вважається необов'язковим при працевлаштуванні. Однак роботодавець може його вимагати в особливих випадках, які передбачаються законодавством. Наприклад, в тому випадку, якщо умови праці шкідливі і небезпечні.

Де зберігати військовий квиток?

Військовий квиток надає кожному громадянину можливість працевлаштуватися офіційно на певну роботу. Навряд чи роботодавець зважиться взяти на роботу співробітника, якого можуть призвати до армії в будь-який момент. Адже він втратить цінного і вже навченого кадру.

Після працевлаштування та його пред'явлення, співробітник повинен взяти документ і зберігати його в особистому архіві. Роботодавцю заборонено його зберігати.

Якщо у Вас є питання, проконсультуйтеся у юриста

Поставити своє запитання можна в форму нижче, в віконце онлайн-консультанта справа внизу екрану або зателефонуйте за номерами (цілодобово і без вихідних):Навіщо при прийомі на роботу потрібен військовий квиток?
До якого віку потрібен військовий квиток при прийомі на роботу?
Навіщо при прийомі на роботу потрібен військовий квиток?
До якого віку потрібен військовий квиток при прийомі на роботу?
Багато громадян РФ задаються питанням, чи потрібен військовий квиток при влаштуванні на роботу після 27 років?
Де зберігати військовий квиток?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online