Документи для роботи № 44 :: Інструкція про порядок оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги (витяг)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Документи для роботи № 44 (30.10.2006)
оподаткування

Увага! архівна публікація

Ця сторінка містить давню архівну публікацію бухгалтерського тижневика "Дебет-Кредит", яка в даний час, цілком можливо, втратила актуальність і може не відповідати чинним нормам бухгалтерського і податкового обліку.
Для роботи з актуальними матеріалами журналу перейдіть до ONLINE.dtkt.ua
або виберіть потрібний вам розділ ДК-порталу у верхньому рядку навігації.

Вступив в силу з 17.10.2006
Затверджена наказом Мінпраці та соціальної політики України від 19.09.2006 р №345 Зареєстрована в Мін'юсті України 06.10.2006 р під №1098 / 12972

Дивись коментар

По суті. 1. Передбачено отримання населенням усіх видів державної соціальної допомоги за принципом «єдиного вікна». 2. Завдяки створенню єдиної бази отримувачів допомоги відбуватиметься посилення адресного підходу до надання допомоги.

1. Загальні положення

1.1. Ця Інструкція визначає порядок оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги в управліннях праці та соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації, структурних підрозділах з питань праці та соціального захисту населення виконавчого органу міської, районної у місті ради ( далі - Управління), які працюють в умовах як централізованої, так і децентралізованої виплати коштів призначених соціальний посібників, пільг і до мпенсацій, в тому числі:

державну допомогу сім'ям з дітьми (Закон України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми»;

допомога малозабезпеченим сім'ям (Закон України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»);

державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам (Закон України

«Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»);

щомісячна грошова допомога малозабезпеченій особі, яка проживає разом з інвалідом

I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним (Закон України «Про психіатричну допомогу»);

державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам (Закон України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам»);

допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (Закон України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»);

пільги і компенсаційні виплати інвалідам, ветеранам війни і праці (Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», Закон України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні »);

пільги і компенсації особам, які постраждали внаслідок політичних репресій (Закон України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні»);

пільги і компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»);

тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів (Постанова Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року №189 «Про затвердження Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідомо »);

посібник з оплати житла і комунальних послуг (Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року №848 ( зі змінами та доповненнями));

допомога на поховання (Порядок виплати допомоги на поховання, затверджений наказом Міністерства соціального захисту населення України, Міністерства фінансів України, Міністерства праці України, Державного комітету по житлово-комунальному господарству України, Фонду соціального страхування України, Пенсійного фонду України від 02.11.94 р № 193/107/61/88 / 08-14-627 / 44, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14.11.94 р під №272 / 482, із змінами);

допомога, яка надається за місцевими програмами.

1.2. Працівники Управління повинні надавати громадянам і представникам підприємств, установ і організацій роз'яснення з питань призначення та виплати всіх видів соціальних допомог, пільг та компенсацій, при необхідності надавати їм допомогу в отриманні необхідних документів, довідок і т. П. Від підприємств, установ і організацій та контролювати своєчасність їх подання.

1.3. Кожен фахівець Управління, задіяний в процесі надання соціальної допомоги, відповідає за правильність оформлення та введення справ, зберігання документів, які були прийняті ним до розгляду для надання соціальної допомоги.

<... readability = "314.71955328776">

1.5. Контроль і відповідальність за дотриманням в Управлінні вимог цієї Інструкції покладається на начальника Управління.

1.6. Перелік документів, які подаються для призначення соціальної допомоги, визначається в нормативно-правових актах, які встановлюють відповідні види допомоги.

2. Порядок прийому та реєстрації заяви і документів для призначення всіх видів соціальної допомоги

2.1. Прийом заяви та документів для надання усіх видів соціальної допомоги проводиться спеціалістом з прийому безпосередньо від заявника, його опікуна або іншої особи за відповідним дорученням, завіреним в установленому порядку, в тому числі лікаря лікарняного закладу, де перебуває заявник.

За наявності письмової заяви особи, яка претендує на призначення допомоги, але за станом здоров'я або з інших поважних причин (догляд за інвалідом I групи, дитиною-інвалідом віком до 18 років і т. П.) Не може особисто зібрати необхідні документи, збір зазначених документів на отримання соціальної допомоги покладається на Управління.

У сільській місцевості заяви з необхідними документами для призначення соціальної допомоги приймаються уповноваженими особами, визначеними виконавчими комітетами селищних і сільських рад, і передаються до відповідних органів праці та соціального захисту населення.

Прийом документів включає:

перевірку правильності заповнення заяви та, в разі необхідності, надання допомоги в його заповненні;

перевірку правильності оформлення та повноти документів, що підтверджують право заявника на відповідні види допомоги;

видачу заявнику повідомлення (відривного талона) про прийом заяви та документів.

При прийомі заяви і документів спеціаліст з прийому звіряє відомості, зазначені в заяві, з пред'явленими паспортами (документами, що засвідчують особу) зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) громадян і членів їх сімей, які претендують на отримання соціальної допомоги, свідоцтвами про народження неповнолітніх дітей і іншими документами, передбаченими відповідними нормативними актами для призначення допомоги.

2.2. Для нарахування соціальної допомоги можуть використовуватися відомості про доходи, розмірах житлово-комунальних платежів та інші відомості у вигляді списків, довідок, даних на технічних носіях інформації, одержаних від підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності.

Форма заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги затверджена Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2006 р №215 «Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги», зареєстрована в Міністерстві юстиції України 27.06.2006 р під №755 / 12629.

Довідка про доходи затверджена Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 27.08.2004 р №192 «Про затвердження форми Довідки про доходи», зареєстрована в Міністерстві юстиції України 04.11.2004 р під №1409 / 10008.

Декларація про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, довідка про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні / будинку осіб затверджені Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 22.07.2003 р №204 «Про затвердження форми Декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, та довідки про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні / будинку осіб », зареєстровані в Міністерстві юстиції України 13.08.2003 р під №709 / 8030.

Форма довідки про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами затверджується Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Заявник в обов'язковому порядку повинен бути попереджений, що своїм підписом він підтверджує, що всі представлені відомості є повними і точними, що громадяни, зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) і члени їх сімей, які претендують на отримання соціальної допомоги, інших джерел доходів і натуральних надходжень не мають, що даної підписом заявник дає згоду на отримання органами праці та соціального захисту населення додаткової інформації про себе, всіх зареєстрованих в житловому приміщенні (будинку) осіб та членів і сімей, необхідної для вирішення питання про надання допомоги.

2.3. Якщо в складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є непрацююче особа, то копію останнього запису в його трудовій книжці здійснює і засвідчує спеціаліст з прийому.

У разі відсутності трудової книжки підтвердження про відсутність факту роботи протягом періоду, необхідного для призначення допомоги, може бути засвідчено довідкою виконавчих органів міської, районної в містах, сільської (селищної) ради, а також, у виняткових випадках, заявою особи. В такому випадку в обов'язковому порядку до особової справи додається акт обстеження домогосподарства соціальним інспектором щодо підтвердження факту незайнятості даної особи.

2.4. Спеціаліст з прийому проводить співбесіду із заявником, перевіряє повноту заповнення заяви, декларації та т. П., Наявність необхідних документів та реєструє їх в Журналі реєстрації приймання заяв і документів для призначення всіх видів соціальної допомоги (додаток 2).

2.5. Кількість прийнятих документів, порядковий номер заяви, дата його реєстрації, прізвище, ім'я, по батькові заявника, місце проживання (реєстрації), кількість документів, які необхідно донести, і дата, до якої ці документи повинні бути донесені, зазначаються під копірку в відривний распіске- повідомленні заяви. Відривна розписка-повідомлення видається заявникові. У разі якщо прийом документів проводиться через уповноважену особу сільських (селищних) рад, розписка-повідомлення видається уповноваженій особі для подальшої передачі її заявникові.

Якщо недодані документи будуть подані не пізніше терміну, визначеного чинними нормативно-правовими актами, вдень (місяцем) звернення за призначенням допомоги вважається день (місяць) прийняття заяви. Якщо заяву і документи надсилаються поштою, днем ​​подання заяви вважається дата, зазначена на поштовому штемпелі місця відправлення.

<... readability = "211.43913075615">

3. Підготовка документів для призначення соціальних допомог

3.1. Підготовка документів для призначення соціальних допомог та його розрахунок здійснюються в терміни, щоб забезпечити прийняття рішення про призначення соціальної допомоги, але не пізніше 10 днів з дня прийняття заяви та всіх необхідних документів.

3.2. На кожного заявника, що подає заяву і документи для призначення соціальної допомоги, формується особова справа (додаток 3), в якому зберігаються всі подані документи для призначення допомоги, розрахунок розміру і рішення про призначення (відмову в призначенні).

3.3. Протягом одного робочого дня фахівець з прийому формує особову справу (при першому зверненні) або підшиває (кладе в швидкозшивач) отримані документи в існуюче особиста справа (при повторних зверненнях) і передає комплекти особових справ і прийнятих заяв і документів головному спеціалісту з прийому, який в Журналі реєстрації приймання заяв і документів для призначення всіх видів соціальної допомоги фахівця робить позначку (дата і підпис) про прийом такого комплекту. Передача особових справ головному спеціалісту з прийому супроводжується Реєстром.

У разі якщо під час співбесіди із заявником виникає необхідність в обстеженні матеріального стану заявника або при перевірці достовірності наданих відомостей, на прийнятій заяві робиться відмітка про необхідність передачі комплекту документів (особової справи) на розгляд державному соціальному інспектору. Заявник в обов'язковому порядку попереджається про такі дії.

3.4. До особової справи послідовно підшиваються (кладуться в швидкозшивач):

Заява;

довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб / довідка про спільне проживання осіб;

довідки, що свідчать про право особи на отримання певного виду соціальної допомоги. Зокрема: довідка про народження дитини; копія свідоцтва про народження дитини; копія рішення про встановлення опіки чи піклування; довідка державного органу реєстрації актів цивільного стану про підстави внесення до книги реєстрації народжень відомостей про батька дитини; висновок про необхідність постійного стороннього догляду за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, довідка медичної установи; виписка з акта огляду інваліда з дитинства, виданого органом медико-соціальної експертизи згідно із законодавством України; медичний висновок про дитину - інваліда віком до 18 років, видане лікарсько-консультативною комісією дитячого лікувального закладу, і т. п .;

довідка з місця навчання - для осіб, які навчаються;

декларація про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги;

довідки про доходи зареєстрованих у житловому будинку осіб (членів сім'ї). У разі якщо відомості отримані від підприємств, установ і організацій у вигляді списків, даних на технічних носіях інформації і т. П., Вказується джерело отримання інформації. Довідка про розмір доходу роздруковується у випадках, якщо відповідним прикладним програмним забезпеченням передбачена така можливість;

довідки про розмір плати за житлово-комунальні послуги, наявності заборгованості з оплати послуг і договір про її погашення (за потреби);

інші документи, що впливають на призначення соціальної допомоги;

рішення (або виписка) відповідної комісії органів виконавчої влади або місцевого самоврядування в разі призначення допомоги на підставі рішень органів виконавчої влади або місцевого самоврядування (підшивається після розгляду відповідною комісією);

акт обстеження (у разі проведення) підшивається соціальним інспектором.

У правому верхньому кутку кожного документа, не завдаючи шкоди тексту, ставиться порядковий номер документа.

3.5. У разі якщо окремі члени сім'ї (домогосподарства) мають право на різні види допомоги, заява та документи, на підставі яких призначається більшість видів допомоги, підшиваються (кладуться в швидкозшивач) в основну особову справу. При цьому пріоритет має особова справа з того виду допомоги, який найчастіше вимагає перерахунку. Документи, на підставі яких призначаються інші види допомоги окремим членам сім'ї (домогосподарства), підшиваються (кладуться в швидкозшивач) в пов'язані особисті справи.

<... readability = "147.04912377114">

3.9. Спеціаліст з прийому, якому повернуто справу через відсутність усіх необхідних відомостей для призначення соціальної допомоги або в силу наявності в особовій справі невірно оформлених довідок і т. П., Не пізніше наступного дня зобов'язаний письмово (в окремих випадках - усно) повідомити заявника про необхідності донесення документів або усунення недоліків в невірно оформлених довідках. На заяві ставиться номер вихідної кореспонденції, а в разі усного повідомлення по телефону зазначаються дата, час і особа, з яким велася розмова.

3.10. При необхідності проведення обстеження матеріального стану заявника або перевірки достовірності поданих відомостей комплект документів заявника (особиста справа) передається головним спеціалістом з прийому разом з відповідним Реєстром до підрозділу державних соціальних інспекторів.

3.11. Державний соціальний інспектор робить відмітку про отримання особової справи в Реєстрі (графи 6, 7) і в певні терміни проводить із заявником співбесіду, обстежує умови проживання та матеріального становища заявників, направляє запити до відповідних установ та організації щодо перевірки достовірності поданих відомостей.

3.12. Результати перевірки відображаються у відповідному акті, який підшивається до особової справи.

3.13. Після завершення перевірки особові справи разом з Реєстром передаються до відділу (підрозділ) прийняття рішень про надання соціальної допомоги координатору з опрацювання заяв або іншій особі, на яке відповідно до посадових обов'язків покладено функції з координації опрацювання заяв про призначення допомоги.

4. Прийняття рішення про призначення (відмову в призначенні) допомоги

4.1. Для опрацювання прийнятих заяв та документів координатор з опрацювання заяв перевіряє наявність зазначених документів в особовій справі та в Реєстрі, робить відмітку про передачу комплекту документів спеціалісту з опрацювання заяв (графи 8 - 9).

<... readability = "142.67736069174">

4.5. До заяви і наявними в особовій справі документам послідовно (після останнього підшитого документа) підшиваються:

Розрахунок середньомісячного сукупного доходу для призначення всіх видів соціальної допомоги (додаток 5);

Розрахунок розміру соціальної допомоги (додаток 6);

Рішення про призначення (відмову в призначенні) соціальної допомоги та терміни його надання (додаток 7).

У правому верхньому кутку кожного підшитого документа, не завдаючи шкоди тексту, ставиться порядковий номер.

Повідомлення про надання (відмову) субсидій (додаток 8) вноситься до особової справи для подальшої видачі його заявникові.

4.6. Опрацьовані особові справи, за якими відсутні зауваження, в кінці робочого дня фахівець з опрацювання заяв передає головному спеціалісту з опрацювання заяв, про що в Журналі реєстрації опрацювання заяв / особових справ робиться відповідна відмітка.

4.7. Головний спеціаліст з опрацювання заяв перевіряє правильність проведених розрахунків і їх відповідність вимогам чинних нормативно-правових актів, візує проект рішення та повідомлення про призначення (відмову в призначенні) допомоги та передає особові справи начальнику Управління для прийняття рішення про призначення (відмову в призначенні) допомоги або іншій особі, якій надано таке право. Рішення затверджується підписом та скріплюється печаткою Управління із зазначенням дати.

У разі виявлення помилок у розрахунку розміру соціальної допомоги справа з обґрунтованими поясненнями повертається спеціалісту з призначенням.

4.8. Після прийняття рішення про призначення (відмову в призначенні) допомоги особові справи повертаються координатору (спеціалісту) з опрацювання заяв, який реєструє прийняте рішення у Журналі реєстрації прийнятих рішень (додаток 9), який повинен бути пронумерований, прошнурований та скріплений печаткою за підписом начальника відділу.

<... readability = "130.5109998836">

4.9. Залежно від прийнятого рішення опрацьовані особові справи разом з Реєстром передаються координатором (спеціалістом) з опрацювання заяв до відділу (підрозділ) по формуванню виплати або в архів (сховище справ, за якими проводяться виплати), після чого копії Реєстрів підшиваються і зберігаються у головного спеціаліста з опрацювання заяв. Крім того, копія Реєстру надається інформатору (відповідальному працівнику) для оперативного інформування заявників про стан розгляду заяви.

4.10. Не пізніше 10 днів з дня подачі заяви та всіх необхідних документів заявнику, його опікуну чи уповноваженій ним особі видається повідомлення (надсилається поштою), про призначення соціальної допомоги (або відмову в її призначенні), про що робиться відповідний запис у Журналі видачі довідок та повідомлень (додаток 10), який зберігається у інформатора (в окремих випадках - координатора (головного спеціаліста) з прийому).

5. Припинення та поновлення надання соціальної допомоги

5.1. Надання соціальної допомоги припиняється і відновлюється в випадках, передбачених відповідними нормативно-правовими актами, а також згідно із заявою отримувача допомоги.

Заява про припинення або відновлення виплати соціальної допомоги та всі необхідні для цього документи приймаються спеціалістом з прийому, реєструються і розглядаються в

10-денний термін в порядку, встановленому цією Інструкцією.

5.2. Рішення про припинення або відновлення виплати соціальної допомоги оформлюється протоколом і затверджується підписом начальника Управління або іншої особи, якій надано таке право, датою та скріплюється печаткою Управління на протоколі.

5.3. За поданням підрозділу по виплаті особисті справи, за якими виплата допомоги не проводилась понад 12 місяців (у разі надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства - понад 60 місяців), закриваються на підставі рішення начальника Управління. Проект рішення про закриття особової справи готується спеціалістом, на якого покладено обов'язки щодо зберігання особистих справ. Рішення підшивається до особової справи.

<... readability = "124.90301033946">

5.4. Якщо рішення про припинення надання допомоги приймається в зв'язку з поданням отримувачем документів з явно недостовірними відомостями або виявленням помилок при розрахунку розміру допомоги і т. П., До особової справи отримувача соціальної допомоги підшиваються (кладуться в швидкозшивач):

акт про виявлення факту подання отримувачами документів з явно недостовірними відомостями або допущення помилки при розрахунку розміру допомоги і т. п .;

перерахунок нового розміру допомоги на підставі отриманих нових чи додаткових даних (у разі збереження отримувачем права на соціальну допомогу) і розрахунок загальної суми переплати (недоплати) за призначеним соціальної допомоги;

розрахунок надмірно виплачених коштів, що підлягають відшкодуванню;

протокол про припинення виплати допомоги та визначенні осіб, які повинні відшкодувати надмірно виплачені кошти;

відомості про внесені корективи в платіжні відомості (переліки уповноважених власників / наймачів житла, яким призначено субсидію).

Повідомлення про припинення (або поновлення) надання соціальної допомоги направляється одержувачу не пізніше 5 днів після прийняття такого рішення. У разі виявлення факту подання отримувачами документів з явно неправильними відомостями в повідомленні одночасно зазначаються термін, до якого повинні бути відшкодовані надміру перераховані кошти, їх сума та реквізити рахунку, на який вони повинні бути перераховані.

6. Порядок оформлення переліків уповноважених власників / наймачів, яким призначено субсидію

6.1. Протягом місяця спеціалістами відділу (підрозділу) прийняття рішення про надання соціальної допомоги формуються переліки уповноважених власників / наймачів, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

6.2. Перший примірник цих переліків подається в організації, які надають житлово-комунальні послуги, другий залишається у відділі (підрозділі) прийняття рішення.

6.3. Якщо в розрахунок субсидії в разі виявлення помилок або порушень вносяться зміни, то такі справи заносяться до переліку справ, до яких вносилися зміни протягом минулого місяця. Зазначений перелік зберігається у головного спеціаліста з опрацювання заяв.

<... readability = "185.59884113411">

6.6. Переліки уповноважених власників / наймачів, яким була призначена субсидія, перевіряються бухгалтером (головним спеціалістом, фахівцем з виплати або іншою особою, якій надано таке право), завіряються підписами начальника, головного бухгалтера і скріплюються гербовою печаткою.

7. Порядок оформлення перерахунку розміру соціальної допомоги

7.1. Перерахунок розміру допомоги проводиться у випадках, передбачених відповідними нормативно-правовими актами з питань надання конкретного виду допомоги, в тому числі згідно із заявою отримувача допомоги.

7.2. Заява про перерахунок розміру соціальної допомоги та всі необхідні для цього документи приймаються спеціалістом з прийому, реєструються і розглядаються в 10-денний термін в порядку, встановленому цією Інструкцією.

7.3. У разі якщо розмір допомоги підлягає перегляду через зміну розміру прожиткового мінімуму, рівня забезпечення прожиткового мінімуму, розміру пенсій і соціальних виплат, зміни цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і т. П., Перерахунок розміру соціальної допомоги проводиться в автоматичному режимі без звернення громадян на підставі відповідного наказу Управління із зазначенням підстав та порядку проведення такого перерахунку.

7.4. До особової справи отримувача допомоги підшиваються: розрахунок нового розміру соціальної допомоги, який перевіряється головним спеціалістом з опрацювання заяв, рішення про надання допомоги в новому розмірі, яке оформляється протоколом і затверджується підписом начальника Управління або іншої особи, якій надано таке право, датою та печаткою на протоколі.

8. Порядок видачі довідок про отримання (неотримання) соціальної допомоги

8.1. На вимогу будь-якої особи або отримувача соціальної допомоги (його законного представника) Управління зобов'язане не пізніше ніж у триденний термін надати довідку про отримання (неотримання) допомоги (додаток 11), підставах, його розмір і терміни виплати.

8.2. Довідка про отримання (неотримання) соціальної допомоги видається на підставі письмової заяви або усної вимоги за умови пред'явлення паспорта або іншого документа, що підтверджує особу особи і місце його проживання (реєстрації). Письмову заяву або усна вимога про отримання довідки реєструється в Журналі видачі довідок та повідомлень, потім письмову заяву підшивається (кладеться в швидкозшивач) до особової справи отримувача допомоги. Заяви осіб, які не отримують допомоги, підшиваються в окрему папку.

8.3. Журнал видачі довідок та повідомлень зберігається у координатора (головного спеціаліста) прийому громадян.

8.4. У разі якщо заявник звертається з проханням надати довідку по телефону, його вимога реєструється в Журналі видачі довідок та повідомлень, а заявник сповіщається про час, коли можна отримати довідку. Заявка на підготовку довідки про отримання (неотримання) соціальної допомоги (додаток 12) передається координатором (головним спеціалістом) з прийому громадян у відділ (підрозділ) прийняття рішення (підрозділ виплати) координатору (головному спеціалісту) з опрацювання заяв.

Координатор (головний спеціаліст) з опрацювання заяв готує необхідну довідку та передає її на підпис начальнику Управління, після чого довідка передається координатору (головному спеціалісту) з прийому громадян.

8.5. У разі якщо заявник особисто звертається з проханням надати довідку, довідка видається в той же день.

8.6. Видача довідки про отримання іншою особою соціальної допомоги здійснюється лише у випадках, передбачених відповідними нормативно-правовими актами (на вимогу правоохоронних органів, органів опіки і т. П.).

9. Порядок зняття та постановки на облік отримувача соціальної допомоги

9.1. У разі переїзду одержувача соціальної допомоги в іншу місцевість виплата допомоги за старим місцем проживання (реєстрації) припиняється. За новим місцем проживання (реєстрації) допомога призначається (триває його виплата) на підставі заяви та документів, визначених у відповідних нормативно-правових актах.

9.2. Припинення виплати (зняття з обліку) здійснюється на підставі заяви одержувача допомоги або запиту особової справи Управління за новим місцем його проживання (реєстрації).

9.3. Заява про припинення виплати (зняття з обліку) або подальшої виплати допомоги за новим місцем проживання (реєстрації) отримувача допомоги (постановки на облік) подається особисто особою, яка претендує на отримання допомоги. Заява реєструється в Журналі реєстрації приймання заяв і документів для зняття з обліку (додаток 13) координатором (спеціалістом) з прийому громадян. На підставі поданої заяви про продовження виплати допомоги за новим місцем проживання (реєстрації) Управлінням формується Запит особової справи отримувача допомоги (додаток 14) в Управління за попереднім місцем його отримання, який направляється поштою або видається особисто отримувачу допомоги (якщо це зазначено в заяві) для передачі зазначеному Управлінню.

У разі отримання запиту особової справи отримувача допомоги Управління зобов'язане не пізніше ніж у триденний термін припинити виплату соціальної допомоги та направити особову справу за місцем вимоги разом з Супровідним листом до особової справи отримувача допомоги (додаток 15). До справи додається Довідка-атестат (додаток 16) і довідка про призначені та виплачені протягом останніх 6-ти місяців соціальні допомоги. На обкладинці особової справи робиться відповідна позначка, яка скріплюється печаткою та підписом начальника Управління.

У разі якщо отримувач допомоги особисто пред'являє запит особової справи, за його заявою особова справа та супровідні документи можуть бути видані йому в запечатаному конверті. Відповідальність за збереження документів та своєчасну доставку їх за новим місцем отримання соціальної допомоги покладається в такому випадку виключно на отримувача допомоги.

9.4. Після отримання особової справи отримувача допомоги особова справа, довідка про останні призначення і зроблені виплати і заяву одержувача допомоги передається координатору (головному спеціалісту) опрацювання заяв. Не пізніше триденного терміну готується рішення про продовження виплати соціальної допомоги. У журналах реєстрації прийнятих рішень і видачі довідок та повідомлень проводяться відповідні записи.

9.5. У разі здійснення виплат в централізованому порядку особова справа після зняття з обліку в Управлінні надсилається Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат (далі - Центр), який готує довідку-атестат та довідку про всі види допомог, призначених і виплачених протягом останніх 6-ти місяців.

Разом із супровідним листом до особової справи отримувача допомоги та необхідні документи направляються Центром в Управління праці та соціального захисту населення за новим місцем проживання (реєстрації) отримувача допомоги.

10. Зберігання особових справ і документів

10.1. Справи отримувачів соціальної допомоги зберігаються в спеціально обладнаному приміщенні Управління.

Справи, за якими проводяться виплати, зберігаються окремо від справ, за якими виплата допомоги припинена.

Справи, за якими проводяться виплати, можуть зберігатися за нумерацією, виду допомоги, місцем отримання допомоги (згідно поштовим відділенням, селищам, вулицями і т. П.).

10.2. Зберігання справ покладається на спеціаліста Управління чи відповідного підрозділу наказом начальника Управління.

10.3. Термін зберігання архівних особових справ визначається відповідно до чинних нормативно-правовими актами.

<... readability = "20.433674743942">

10.5. При переїзді отримувача допомоги, на якого було заведено справу, в інше житлове приміщення, але в тому ж районі (місті) за розпорядженням начальника Управління фахівцем згідно із заявою отримувача допомоги, зареєстрованого координатором (головним спеціалістом) з прийому в Журналі реєстрації заяв, до особової справи і особовий рахунок вноситься нове місце проживання (реєстрації). Номер справи при цьому не змінюється. У Журналі реєстрації прийнятих рішень в графі «Місце проживання» робиться відповідна позначка.

10.6. Закриті особисті справи, а також справи, по яких було відмовлено в призначенні соціальної допомоги, реєструються в Журналі архівних справ. Їм присвоюється архівний номер (арх. № <... readability = "8.8934758569849">).

<... readability = "21.200295094061">

10.7. Після припинення роботи з журналами останні передаються начальнику відповідного підрозділу і за розпорядженням начальника Управління передаються на зберігання в архів Управління. При цьому Журнал реєстрації прийнятих рішень зберігається постійно.

Заступник директора Департаменту державного соціального захисту населення І. ПОЛІЩУК

Про митне оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України з метою ремонту   Лист Держмитслужба України от 16 Про митне оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України з метою ремонту
Лист Держмитслужба України от 16.10.2006 № 11 / 4-15 / 11576-ЕП
оподаткування
Митне оформлення товарів, що ввозяться в Україну з метою ремонту та не підлягають обкладенню митом, слід здійснювати із зазначенням коду пільги в обкладенні ввізним митом - «097». На запити митних органів та суб'єктів ...

Про декларування товарів, за якими встановлено додатковий імпортний збір   Лист ДПС України от 26 Про декларування товарів, за якими встановлено додатковий імпортний збір
Лист ДПС України от 26.3.2015 № 10447/7 / 99-99-24-02-02-17
№ 20 (18.5.2015) :: Оподаткування
Декларування під одним класифікаційним кодом згідно з УКТ ЗЕД товарів, по
яким встановлено додатковий імпортний збір, не передбачено. ...

Щодо оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів   Лист ДПС України от 30 Щодо оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів
Лист ДПС України от 30.3.2015 № 6490/6 / 99-99-19-03-0275
№ 20 (18.5.2015) :: Оподаткування
Поставка ліків, заборонених для виробництва та застосування в Україні або
не внесених до Держреєстру лікарських засобів, оподатковується ПДВ за ставкою 20%. ...

</ ...> </ ...> </ ...> </ ...> </ ...> </ ...> </ ...> </ ...> </ ...> </ ...>

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online