В якому банку вигідніше взяти іпотеку молодій сім'ї без початкового внеску

  1. Основні види іпотечної позики
  2. Оцінка іпотеки від споживчих кооперативів
  3. Іпотека «Молода сім'я»
  4. Іпотека в рахунок материнського капіталу
  5. Іпотечний кредит без початкового внеску
  6. Вигідні умови для молодої сім'ї
  7. Спеціальні програми від банків
  8. Що необхідно для оформлення іпотеки
  9. Де краще оформити іпотечний кредит

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У молодих сімей часто відсутня можливість на придбання власного житла за допомогою готівкових коштів, тому іпотека стає практично єдиним виходом. Про те, в якому банку вигідніше взяти іпотеку молодій сім'ї, а також про основні питання іпотечної позики буде розказано в даній статті.

Основні види іпотечної позики

Під іпотечним кредитом розуміють передачу в заставу нерухомого майна, метою якого є отримання грошової позики Під іпотечним кредитом розуміють передачу в заставу нерухомого майна, метою якого є отримання грошової позики.

При цьому саме заставне майно залишається у позичальника, але повне право володіння ним з'являється після погашення всього іпотечного боргу.

Всі угоди оформляються виключно на договірній основі і в разі чого всі розбіжності з'ясовуються в суді.

Розрізняють основні види іпотечної позики:

  • Кредит на нерухомість.
  • Іпотечний позику на приватний будинок.
  • Іпотека на житлове майно.
  • Іпотечний кредит на заміський будинок.
  • Іпотечний кредит на квартиру під вторинному житло.
  • Іпотечний кредит на квартиру в новобудові.
  • Іпотечний кредит на частину квартири.
  • Іпотека на будівництво.

Також на російському ринку існують види іпотечних кредитів під заставу:

  • Будинки.
  • Майна.
  • Квартири.
  • Будь нерухомості.

Оцінка іпотеки від споживчих кооперативів

Останнім часом все більш затребуваними серед населення на ринку іпотечних позик стають споживчі кооперативи. Тому задаючись питанням: «У якому банку вигідніше взяти іпотеку?» - для початку можна звернути увагу саме на них. За рахунок своїх широких можливостей на надання позик дані кооперативи завойовують відмінний авторитет і довіру громадян. За допомогою споживчих кооперативів можна придбати не тільки житло, але й грошову позику для ремонту нової квартири і покупку меблів. Так що це може бути одним з відповідей на питання про те, де краще взяти іпотеку.

Одним з деяких переваг споживчих кооперативів перед банківськими організаціями є невеликий пакет документів на оформлення іпотечної позики. Однак спочатку необхідно вступити в ПК, а вже потім з'явиться можливість на оформлення іпотеки.

Деякі споживчі кооперативи готові співпрацювати з населенням без початкового внеску. Тобто, згідно з накопичувальною системою для отримання житла, молодій сім'ї досить певний період часу вкладати на свій рахунок певну суму грошей і згодом мати можливість на придбання житла. Коли підійде черга на вибір нової квартири або житлового будинку, в учасників системи вже буде певна накопичена грошова сума, яка і буде виступати в ролі початкового внеску. Далі просто необхідно виплачувати борг, що залишився рівними частками під невисокий відсоток.

Іпотека «Молода сім'я»

Одним з найбільш вигідних варіантів на придбання житла в кредит є іпотека «Молода сім'я». У даній пільговою програмою іпотечні позики надаються на доступних умовах. Однак для того, щоб стати учасником цієї програми і отримати можливість взяти кредит, необхідно відповідати наступним вимогам:

  • Соціальний статус повинен бути сімейної людини, т. Е. Потрібен офіційно зареєстрований шлюб.
  • Вік не більше 30-35 років.
  • Підтверджена платоспроможність.
  • Документально завірена необхідність поліпшення житлових умов.

Як правило, для того, щоб брати участь в програмі «Молода сім'я», необхідно встати на чергу, а це означає, що відразу оформити іпотечний кредит не вийде. Відповідно, у молодих сімей, які не мають початкового внеску на покупку житла, з'явиться можливість накопичити певну грошову суму для отримання вигідного іпотечної позики. Така програма працює в багатьох російських банках. Тому, щоб визначитися, в якому банку вигідніше взяти іпотеку, досить порівняти їх умови кредитування.

Іпотека в рахунок материнського капіталу

Згідно з чинною з 2007 року державною програмою з підтримки багатодітних сімей, у громадян з'явилася можливість придбати житло в іпотеку за допомогою материнського капіталу. За законодавством материнським капіталом можна погасити частину іпотечного боргу, або використовувати його як початковий внесок.

щоб взяти іпотеку під материнський капітал, необхідно подати такі документи:

  • Спеціальний сертифікат на право отримання материнського капіталу.
  • Паспорт.
  • Документ, що підтверджує угоду на іпотечний кредит.
  • Свідоцтво про шлюб.
  • Суму іпотечного боргу, зазначену у виписці з банку.
  • Документ, що містить банківські реквізити для перерахування материнського капіталу.

Не всі банки приймають материнський капітал в якості початкового внеску, однак, згідно із законодавством, кожна банківська організація зобов'язана прийняти державну материнську субсидію для сплати іпотечного боргу. Щоб дізнатися, в якому банку вигідніше взяти іпотеку під материнський капітал, спочатку необхідно вивчити, які банки працюють за такими програмами. Наприклад, Банк "ВТБ 24" і Ощадбанк створили спеціальні програми під назвою «Іпотека + материнський капітал», відповідно в цих банках можна початковий внесок сплатити материнським капіталом.

Іпотечний кредит без початкового внеску

Для тих молодих сімей, які не мають ніяких фінансових накопичень, діють послуги з надання іпотечного кредиту без початкового внеску. Банківські організації, які працюють на таких умовах, як правило, страхують свої ризики. Це підтверджується більш високими процентними ставками і найбільш суворої перевіркою платоспроможності потенційних позичальників.

Тому, перш ніж дізнаватися, як взяти іпотеку без внеску, необхідно визначитися, чи настільки вона необхідна на таких умовах, а якщо молода сім'я готова платити вищі відсотки, то чи впевнені подружжя в кредитних стандартів.

Вигідні умови для молодої сім'ї

Найбільш вигідним варіантом придбання власного житла за допомогою іпотеки є державна програма, мета якої - допомогти молодим сім'ям поліпшити свої житлові умови. Суть її полягає в тому, що значну частку іпотечного боргу погашає держава, а іншу частину - сама молода сім'я рівними частками. Ще однією перевагою даної програми є те, що можлива відстрочка платежів на термін до трьох років.

Однак щоб стати учасником державної програми допомоги молодим сім'ям, необхідно встати на чергу і відповідати деяким умовам.

Спеціальні програми від банків

Кредитні організації також зацікавлені в завоюванні своєї ніші на ринку, тому пропонують різні програми з менш жорсткими вимогами і умовами.

Наприклад, для залучення клієнтів деякі банки оформляють іпотечний кредит без комісій. Інші пропонують взяти в іпотеку житло, яке перебуває в заставі у банку, під більш низькі відсотки.

Інші пропонують взяти в іпотеку житло, яке перебуває в заставі у банку, під більш низькі відсотки

Як молодим взяти іпотеку без початкового внеску? Це серйозне питання. Необхідно спочатку зважити всі плюси і мінуси. Банки, що пропонують швидко оформити кредит, як правило, завищують відсотки. Участь в державних програмах - занадто довге очікування своєї черги, але більш лояльні умови погашення платежів. Тому молодій сім'ї, перш ніж вибрати кредитора, необхідно ознайомитися з усіма варіантами і пропозиціями на іпотечному ринку і вже за своїми можливостями підібрати собі іпотечну програму.

Що необхідно для оформлення іпотеки

Визначившись, в якому банку вигідніше взяти іпотеку, молодій сім'ї необхідно буде підготувати ряд документів для оформлення угоди. Як правило, у всіх банках вимагають однаковий перелік. Однак якщо потенційні позичальники вирішили взяти іпотеку через державну підтримку, тоді будуть потрібні додаткові довідки і папери, що підтверджують статус позичальника за умовами програми.

Список основних документів для оформлення іпотечної позики через комерційні банки:

  • Паспорт.
  • Свідоцтво про шлюб.
  • Довідка про доходи.
  • Медичний поліс.
  • Довідка з податкової служби про наявність майна (у разі застави).

Де краще оформити іпотечний кредит

Лідерами на іпотечному ринку є банк «ВТБ 24», а також «Сбербанк». Умови кредитування в даних банках краще, а також їх репутація заслуговує довіри.

У банку «ВТБ 24» найнижчі відсоткові ставки, однак більш високий рівень початкового внеску.

Якщо клієнт отримує заробітну плату в тому банку, де збирається взяти іпотечний кредит, тоді він отримує деякі переваги перед іншими клієнтами у вигляді можливості відстрочки платежів, відсутності комісій.

У будь-якому випадку молодій сім'ї потрібне житло, і хорошою можливістю може бути знайомство з відгуками клієнтів про те, в якому банку вигідніше взяти іпотеку. Відгуки багатьох клієнтів, що вже встигли ознайомитися з умовами конкретних банків, можуть розходитися. І причиною тому є, як правило, не банки, а самі громадяни, які не розрахували свої фінансові можливості.

Тому задаючись питанням: «У якому банку вигідніше взяти іпотеку?
Як молодим взяти іпотеку без початкового внеску?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online