На який термін найвигідніше взяти іпотеку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотечні позики були і раніше вважаються єдиним способом стати власником власного житла за максимально короткі терміни для багатьох росіян. Причому більшість позичальників всіляко намагаються розрахуватися з подібним боргом і погасити кредит швидше, адже навряд чи хтось бажає виплачувати банку грошові кошти, варто відзначити, що не маленькі протягом 15, а то і 25 років ...

При цьому деякі люди настільки боятися можливості тривалої боргової кабали, що звертаючись до фінансової установи, з метою отримати іпотеку , Спочатку просять кредит щодо на невеликий термін, причому це аж ніяк не завжди розумно, як може здатися.

При цьому деякі люди настільки боятися можливості тривалої боргової кабали, що звертаючись до фінансової установи, з метою   отримати іпотеку   , Спочатку просять кредит щодо на невеликий термін, причому це аж ніяк не завжди розумно, як може здатися

взяти іпотеку

З іпотекою, як і з будь-якою іншою кредитною програмою потрібно відшукати золоту середину, що дозволяє зайвий раз не наражатися на ризик, переплатити поменше і не потрапити до лав неблагополучних позичальників, яких в нашій країні стає все більше.

короткострокова іпотека

Причин, які штовхають позичальника до оформлення іпотечної позики на відносно короткий термін існує кілька, однієї з головних є кінцева переплата.

Таким чином, в банківській кредитній практиці процентна ставка встановлюється виходячи з багатьох факторів, одним з них, як раз таки, і виступає термін кредиту, причому чим довше буде термін погашення, тим вище ставка.

Безумовно, річна ставка іпотеки, яка була оформлена на 25 років, стане вище відсотка за позикою на житло оформленого на термін в 15 років, проте варто розуміти, що ця різниця зовсім незначна і складе не більше 0,5-1%.

Зрозуміло, за весь термін навіть такі мізерні і, здавалося б, незначні пів відсотка виллються позичальникові в істотну суму, проте важливо розуміти, що навіть значна переплата не варто ризику, з яким неодмінно піддасть така ситуація, якщо ви значно скоротите дію кредитної угоди.

Таким чином, величина щомісячних платежів перетвориться в досить істотні суми, особливо коли сплачений перший внесок був не дуже великим.

Якщо кредитна організація вважає, що подібні виплати вам просто не під силу, то, найімовірніше, він не стане позичати грошей на даних умовах, при цьому якщо величина таких внесків буде менше половини від загального бюджету позичальника, то іпотеку можуть все-таки надати.

Втім, будь-яке коливання фінансового стану позичальника може викликати прострочення, які миттєво спровокують банк покарати вас штрафами.

Довгострокова іпотека не означає погано

Іпотечна програма кредитування в нашій країні може бути надана на максимально допустимий термін, який складає 30 років. Найімовірніше, за ці роки позичальник переплатить банку, що дозволяє придбати таку саму квартиру, а в деяких випадках і дві.

Відсоток за таким кредитом відносно високим, адже кожний наступний рік збільшує ризик того, що боржник просто виявиться не в змозі погасити борг повністю. Так квартира, яка виступає в якості застави, з роками старіє, а значить, падає її ліквідність.

Проте всі ці переплати стануть не так помітні в процесі погашення загального боргу і не будуть віднімати значну суму від гаманця позичальника, адже величина щомісячних платежів буде самої мінімальної, отже платити ці внески позичальник зможе навіть якщо у нього виникнуть невеликі фінансові складнощі. Таким чином, можна уникнути можливого псування кредитної історії і штрафів.

Як отримати іпотеку з мінімальними ризиками?

Подібна ситуація може будь-якого завести в оману, і тисячі потенційних позичальників турбує питання - який термін стане оптимальним, при оформленні іпотеки?

Кредитори радять позичальникам не поспішати і оформляти позику на покупку житла строком не менше 15 років. Даний термін вважається оптимальним, пояснюється це тим, що переплата вийде не настільки величезною, і ризик не осилити борг мінімальний.

Більш того, зараз багато фінансових установ не карають боржників штрафами за повернення грошових коштів раніше терміну, що надає позичальникові практично абсолютну свободу дій. Хоча, деякі банки встановлюють мораторій, згідно з яким не можна виробляти дострокове погашення позики протягом першого року, але навряд чи знайдеться багато позичальників здатних виплатити іпотеку за рік, так що подібна заборона ніяк не впливає.

Визначитися з терміном слід ще до укладення договору, адже змінити щось згодом буде вкрай важко. На допомогу при ухваленні рішення прийде кредитний калькулятор онлайн, знайти який можна на сайті банку, після чого ви зможете прикинути майбутню величину платежів і обдумати заздалегідь по кишені виявиться вам такий термін.

Важливим фактором виявиться розмір першого внеску. Коли він становить більше 30%, надається можливим скоротити термін кредитування, адже сума позики тоді буде не настільки великий. Якщо передоплата склала не більш 15 відсотків, то краще не варто ризикувати і брати кредит на короткий термін.


Як отримати іпотеку з мінімальними ризиками?
Подібна ситуація може будь-якого завести в оману, і тисячі потенційних позичальників турбує питання - який термін стане оптимальним, при оформленні іпотеки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online