Домашні Гроші колектори: як вибивають борги і як з ними боротися

  1. Хто працює з неплатниками?
  2. Як діє служба безпеки?
  3. Що таке виїзна бригада? Що вони можуть зробити?
  4. Що робити боржнику?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аркадій Григор'єв

Оновлене 21 квітня 2017

шрифт AA

Немає часу читати?

Колектори МФО Домашні гроші - це ті люди, з якими жоден боржник не планує зустрітися. Про співробітників колекторських агентств можна почути по новинах в кримінальних хроніках. Позичальників, які допустили прострочення, цікавить, хто вибиває борги, небезпечні ці люди, як з ними боротися.

Аркадій Григор'єв   Оновлене 21 квітня 2017   шрифт AA   Немає часу читати

МФО Домашні гроші

Хто працює з неплатниками?

Колектори - це посередники по стягненню заборгованості між позичальником і позикодавцем. У МФО Домашні гроші немає окремої колекторської служби, і бореться з боржниками служба безпеки організації.

Відділ безпеки МФО Домашні гроші працює з боржниками протягом одного - півтора року, потім, якщо борг не погашений, фірма або продає суму боргу стороннім колекторським агентствам, або звертається до суду. Однак, подає позов до суду мікрофінансових компанія вкрай рідко.

Однак, подає позов до суду мікрофінансових компанія вкрай рідко

У службі безпеки МФО Домашні гроші більшість співробітників - молоді й освічені люди, по ефективності свого впливу нітрохи не поступаються працівникам колекторських агентств. Як правило, колектори і співробітники МФО добре знають законодавство і діють тільки в рамках закону.

Факт! У службі безпеки і в колекторських агентствах є великий відсоток людей, які намагаються вилучити суму боргу будь-якими способами, переступаючи і закони, і моральні принципи. З ними варто боротися за законом.

Як діє служба безпеки?

У службі безпеки МФО Домашні гроші працюють персональні менеджери по роботі з заборгованістю, які в більшості своїй використовують методи психологічного тиску і маніпуляції. Якщо вони загрожують, то роблять це вкрай обережно.

Схема їх дії відбувається завжди за одним і тим же сценарієм.

З перших тижнів простроченої заборгованості менеджери служби безпеки МФО Домашні гроші починають дзвонити боржникам і нагадувати про необхідність внеску по мікрокредитів. Спочатку дзвінки позичальнику надходять раз тиждень, фахівець зі стягнення заборгованості розмовляє ввічливо і спокійно. Після закінчення декількох тижнів, менеджери починають дзвонити все частіше, і самі розмови стають грубіше.

Як відзначають боржники, фахівці фінансової компанії дошкуляють дзвінками не тільки вдень, але і вночі. При цьому вони загрожують конфіскувати майно, поширити інформацію, що порочить честь і гідність боржника у нього на роботі, серед друзів і родичів.

Мій двоюрідний племінник прострочив виплати по кредиту. Тепер колектори дзвонять не тільки йому, його родині, а й всім родичам, навіть далеким. Раджу взагалі не зв'язуватися з МФО.

Володимир, 40 років.

Моя сестра не змогла платити за кредит 3 тижні. Спочатку дзвонили і писали загрози їй, а потім взялися за всіх близьких родичів. Причому телефонували навіть неповнолітнім дітям! Довелося всім скинутися і погасити борг.

Іван, 34 роки.

Іван, 34 роки

Менеджери по роботі з заборгованістю МФО Домашні гроші ретельно шукають боржника в соціальних мережах і, якщо знаходять, пишуть його родичам і друзям про прострочену заборгованість. Потім, вони починають знищувати репутацію людини, розклеюють або кидають у поштові скриньки сусідів листівки з фотографією позичальника і зазначенням про те, який він негідник і шахрай.

Не так давно моя сусідка прострочила займ, і їй стали погрожувати розправою. Спочатку по телефону і в соціальних мережах нагадували про борг. Потім всі стіни в під'їзді обписали нецензурними словами в її адресу. Всі мешканці дуже налякані, ми боїмося за неї.

Ірина, 30 років.

Прострочила по кредиту 7000 руб. Через тиждень приїхали колектори і написали на вхідних дверях фарбою «Борг», поки мене не було вдома. Вважаю, що це вже занадто. Пішла в головний офіс розбиратися.

Аліна, 28 років.

Що таке виїзна бригада? Що вони можуть зробити?

Що вони можуть зробити

Менеджери служби безпеки МФО Домашні гроші не обмежуються тільки нічними дзвінками і однією зустріччю з боржником. Якщо через три місяці перераховані методи не діють і позика не погашається, в справу включається виїзна бригада.

Команда складається з одного або декількох фізично міцних чоловіків. Бригада чекає боржника у місця його проживання або роботи. Коли позичальника вдається зустріти, фахівець МФО Домашні гроші розмовляє з ним один на один, в той час як хлопці, які приїхали з ним, спочатку стоять осторонь, потім підходять до них. Такі заходи щотижня проводяться швидше для залякування і психічного тиску на людину.

Офіційно випадків побиття боржників працівниками служби безпеки поки не було виявлено.

Що робити боржнику?

Що робити боржнику

Домовитися про відстрочку платежу можна спробувати, але не по телефону з менеджером по роботі з простроченою заборгованістю. Щоб узгодити терміни повернення, потрібно звертатися до головного офісу МФО Домашні гроші.

У разі прострочення у боржника є кілька виходів:

  1. Погасити наявну заборгованість і обов'язково взяти довідку або чек, який підтверджує цей факт. МФО також пропонує рефінансування, в офісі можна докладно дізнатися про такий вихід з положення.
  2. Пережити всі загрози, шантажі і візити спочатку працівників служби безпеки, потім колекторів до того моменту, поки не закінчиться термін позовної давності (3 роки). У більшості випадків, справа до суду так і не доходить. За достовірними даними деякі колекторські агентства дзвонять і зустрічаються з боржниками, які взяли позику більше 5, і навіть 10 років тому. Варто проконсультуватися з юристом, можливо, термін давності вже минув.
  3. Позбутися від докучливих дзвінків - поміняти номер або встановити додаток «Антиколлектор».
    На будь-якому етапі стягнення можна найняти юриста, який міг би захистити і грамотно представити інтереси боржника.

Якщо від колекторів або працівників МФО Домашні гроші виходить пряма загроза життю або здоров'ю, а також відбулася псування майна, необхідно звертатися в поліцію із заявою. До нього потрібно долучити докази у вигляді аудіо або відеозаписи, роздруківки загроз.

Брав рік тому мікрокредит і не зміг вчасно виплатити через втрату роботи. Спочатку мені телефонували і погрожували. Але недавно взагалі знахабніли ці колектори - вночі битами вибили скло у машини мого тестя, який у нас гостював. Відразу викликали поліцію. З місцевих новин дізналися, що наш випадок - не єдиний і за цим фактом порушили кримінальну справу.

Костянтин, 37 років.

Якщо справа дійшла до суду, позичальникові буде не зайвим запросити якомога більше свідків незаконних дій з боку працівників зі стягнення заборгованостей. Як правило, суд стає на сторону позичальника, при тому, що надані істотні докази про неможливість погашення боргу в строк, і частина простроченої заборгованості списується. Крім того, боржник має право стягнути моральну шкоду зі служби безпеки або колекторів.

Мій свекор брав кредит і не став його повертати. Нещодавно моєму чоловікові стали надходити вимоги від колекторів про повернення боргу за питущого батька. Зверталися до юриста, суму позики в 5 разів вдалося зменшити.

Наталія, 35 років.

МФО Домашні гроші, як і будь-яка організація, яка займається кредитуванням фізичних осіб, звичайно, може піти на поступки позичальникові. Наприклад, надати кредитні канікули, реструктуризацію або рефінансування кредиту. Для цього необхідно надати вагомі підстави про неплатоспроможність. Але, домовлятися про це необхідно тільки в головному офісі компанії, який знаходиться в Москві.

Хто працює з неплатниками?
Як діє служба безпеки?
Що таке виїзна бригада?
Що вони можуть зробити?
Що робити боржнику?
Як діє служба безпеки?
Що таке виїзна бригада?
Що вони можуть зробити?
Що робити боржнику?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online