Амурські ветерани бойових дій вийшли з поодинокими пікетами в центр Благовещенська

У четвер, 28 вересня, голова «Бойового братерства» Валерій Вощевоз і ще кілька ветеранів бойових дій вийшли на поодинокі пікети, протестуючи проти того, що на програму поліпшення житлових умов для ветеранів не знаходять кошти. За словами Валерія Васильовича, двоє пікетувальників були затримані.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поодинокі пікети виникли майже одночасно в різних точках біля будівлі обласного уряду перед сесією обласної заксобранія. Люди хотіли звернути увагу органів влади на проблеми в реалізації програми поліпшення житлових умов ветеранам бойових дій.

«У нас на черзі за цією програмою коштує понад 800 осіб, - розповів Валерій Васильович. - Цього року на них виділено всього дві субсидії. Кажуть, грошей немає. Виходить, що за розрахунками нашої влади ветерани живуть по 400 років: дві субсидії в рік на 800 черговиків. У нас, правда, такого оптимізму немає ».

За словами, Валерія Вощевоз, на минулій сесії законодавчих зборів був прийнятий обласний закон про підтримку пайовиків. І, щоб цю проблему закрити, збираються витратити по 170 мільйонів протягом трьох років.

«Я нічого не маю проти пайовиків, - додав ветеран. - Вони молодці: б'ються за свої гроші, свої сім'ї. Але дивно, що для ветеранів, які мають заслуги перед державою, такі можливості не перебувають ».

Валерій Вощевоз розповів, що деякі амурські ветерани чекають субсидію понад 20 років. До речі, один з них вийшов на одиночний пікет з плакатом «Я ветеран-бомж. Пишайся, Росія! ». У самого Валерія Васильовича на плакаті було питання до депутатів і чиновникам: «А ветерани не в частці? Їм житла не буде? ».

Він додав, що двох ветеранів, які вийшли на поодинокі пікети, затримала поліція.

«Незрозуміло, на якій підставі це було зроблено. Пікети були не пов'язані один з одним, все стояли на великій відстані один від одного. Але з'явилися поліцейські. Мене, правда, не затримали, але інших повели. Я уважно читав закон про одиночному пікетуванні. На мій погляд, все витримали необхідні параметри - не менше 30 метрів один від одного », - розповів Валерій Вощевоз.

Він також додав, що це не єдиний його запитання до влади і він має намір їх задавати і далі, наприклад, по ситуації з кадетських корпусом .

У самого Валерія Васильовича на плакаті було питання до депутатів і чиновникам: «А ветерани не в частці?
Їм житла не буде?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online