Огляд кращих місць для катання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Завдяки програмі дептранса з розвитку велосипедної інфраструктури, Москва змінилася і з'явилася можливість не тільки безпечно доїхати на велосипеді до найближчого парку але і вибрати більш віддалений маршрут на іншому кінці міста. Багато в чому це стало можливо, завдяки мережі велодоріжок, пронизуючих місто, а також лінії МЦК, що дозволяє швидко переміщатися з велосипедом, минаючи промислові зони міста.

Для вибору безпечного велосипедного маршруту, оснащеного велодоріжкою зручніше буде скористатися ресурсом: mos.bike/map Ну а ми зараз розповімо про цікаві місця катання в стороні від автомобільних доріг.

Практично в серці міста проходить найдовший маршрут від парку Музеон до Воробйових гір, відомий дуже багатьом. Велопрогулка тут може затягнутися на цілий день якщо попутно похлюпатися в фонтанах, подивитися на картини художників, перекусити в кафешці, поплавати на катамарані, заїхати в скейт-парк, перепочити в тіні ненудного саду, зіграти в шахи, полазити в панда-парку, закрутити на оглядовий майданчик Воробйових гір і незабаром можна буде покататися на гондолі підйомника до Лужників, звідки продовжити маршрут по протилежному боці річки, якщо залишаться сили.

Ще одним варіантом продовження маршруту від Бережковській моста є долина річки Сетунь і подолавши невеликий підйом до Мосфільмовской вулиці ви зможете виїхати до доріжці веде вздовж Сетуни до Мінської вулиці.

Битцевский парк є найбільшим і різноманітним лісовим масивом. Маршрути до смаку знайдуться для будь-якого охочого. Асфальтова велодоріжка пронизує ліс від Чертаново до Бєляєво. А в різні боки від неї розходяться незліченні стежки, торовані покришками велосипедистів. Найвідважніші байкери вибирають маршрути по краях ярів, уздовж яких проходять ендуро траси з корінням, с'езжалкамі і різкими свічбекамі.

Протяжність алей Парку Сокільники становлять майже 10 км, а в проекті адміністрації, нанесення спеціального покриття, завдяки якому велодоріжки будуть накопичувати сонячне світло і підсвічуватися вночі, оскільки не вся територія парку обладнана ліхтарями. Зробивши паузу під час катання можна відвідати танцювальний майданчик, численні кафешки або послухати концерт. А в виставковому комплексі у вересні відбудеться виставка BikeExpo, присвячена новинкам велоїндустрії. Якщо сильно заглибитися в парк і переїхати Яузу, ви можете зійти з маршруту на станції МЦК Білокам'яна, де дозволений провезення велосипедів в першому або останньому вагонах. Або продовжити маршрут заглибившись аж до Лосиного Острови.

Найпопулярніший маршрут Лосиного острова проходить по "Бумажной алеї". Нескінченна асфальтова смуга оточена диким лісом, куди нерідко заглядають справжні лосі. Кількість пішоходів і дитячих колясок тут мінімальне, настільки глибоко втоплена алея в лісовому масиві. При цьому навколо основної алеї повно грунтових і розбитих асфальтових доріжок, а переїхавши через МКАД можна продовжити подорож за межі Москви. Але будьте обережні і стежте за знаками, які забороняють пересування на велосипедах, тому що у віддалених частинах парку знаходиться національний парк, катання по якому загрожує штрафом.

Царицинське - Борисовські ставки - цікавий маршрут із зеленою смугою, що з'єднує Царицинський парк з з парком 850-річчя жовтня.

Мар'їно-Капотня. Ось вже дійсно, бридке каченя перетворився на лебедя. Ідеальне покриття велодоріжок, чітка розмітка і тематичність графіті в поєднанні з доглянутим парком "850-річчя жовтня" і чудовим видом на Москву-ріку і Коломенський парк дає право назвати цей маршрут однієї з кращих велодоріжок в Москві. Його протяжність становить 6 км, починається практично від метро Мар'їно і завершується стадіоном "Нафтовик".

Ізмайловський парк чимось схожий на Лосиний острів, завдяки широким просіках, але людей тут гуляє дещо більше, оскільки житлові райони оперізують парк трохи щільніше.

Філевський парк підійде для любителів будь-якого стилю катання. Нижня частина набережної принесе задоволення на прогулянковому велосипеді, а трохи вище звивається гладка доріжка, що підходить як ніяк краще для гірських велосипедів. Любителі ж екстремального катання облюбували собі схили трохи вище, проклавши там безліч трас ендуро і даунхила і навіть накопавши невелике кільце памп-треку. Якщо проїхати трохи далі, в сторону області, можна виїхати до гребного каналу та на Крилатськіє пагорби, де проходить унікальна велосипедна траса для тренувань на шосейних велосипедах. Але доступ на трасу вільний і навіть на агресивної покришці можна легко розігнатися до 60 км / год на крутих спусках. Головне будьте обережні і дотримуйтесь правил руху, притискаючись до правої сторони треку для того щоб роз'їхатися із зустрічними спортсменами.

Якщо ж міських парків вашому велосипеду недостатньо, варто звернути увагу на походи вихідного дня (ПВД). Найбагатша колекція маршрутів та пропозиції про спільні покатушки зібрані на веломанів .

Організатори планують різноманітні маршрути, вибираючи лісові стежки і дороги з мінімальним трафіком, причому точка старту і фінішу як правило розташовані на станціях електричок, тому не обов'язково їхати за місто на машині. Досвідчені організатори планують маршрут з урахуванням вітру, таким чином щоб весь час тримати спину за вітром, завдяки чому навіть непідготовлений райдер легко подолає дистанцію більш 50 км.

Якщо звичайного катання по велодоріжка і паркам вам здається недостатньо, найкращим місцем для відточування азів агресивного катання буде кільцева траса памп-треку з штучними хвилями контр-уклону. Поступово збільшуючи швидкість і навчаючись проходити трек без педалювання.

Збірний памптрек в СПОРТЕКС. Даємо можливість тренуватися в теплі навіть в зимовий час. День катання обійдеться в 350р, але альтернатив для любителів в зимовий час просто немає.

Для любителів екстремального катання Байк-парк на Нагірній, єдиний офіційний спот в Москві. По-перше він легко доступний з будь-яких районів міста, перебуваючи в крокової доступності від метро Нагорна або в 1.5 км від станції МЦК, "Верхні Котли". По-друге два рази в тиждень тут працює підйомник і освітлення в нічний час. - середовище з 18:00 до 22:00 - субота з 12:00 до 18:00 Ну і оскільки він базується на гірськолижній схилі, тут є зручна інфраструктура: безкоштовна мийка, кафе, майстерня, велосипедний магазин і навіть грунтовий памп-трек.

До речі кажучи велосипедний сезон в Канті триває майже 9 місяців. Перший і останній сніг байкери із задоволенням розгортають своїми колесами.

Якщо ж ви хочете знайти екстремальний спот ближче до дому, зручно буде завантажити додаток .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online