Опис переданих документів, зразок реєстру передачі документів в електронному вигляді

  1. Порядок передачі документів за описом
  2. До чого призводять невраховані документи?
  3. Реєстр передачі документів в електронному вигляді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Практично кожна російська компанія у своїй діяльності накопичується колосальний обсяг паперових документів різного характеру, зокрема:

  • документи регламентованого кадрового та бухгалтерського обліку;
  • договірні документи;
  • установчі та корпоративні документи;
  • внутрішні організаційні документи;
  • документи в ході взаємодії з держорганами і контрагентами компанії.

Незважаючи на повсюдне впровадження технологій електронного, документи на паперових носіях продовжують існувати в будь-якій організації, як через необхідність їх дублювання поряд з електронними документами, або в зв'язку з відсутністю електронних копій в принципі (установчі документи).

Порядок передачі документів за описом

Протягом усього життєвого циклу документи нерідко переходять з рук в руки, передаються співробітникам, клієнтам, державним органам. Кінцевою точкою життєвого циклу документа є їх передача в архів. Передача документів до архіву відбувається за описом переданих документів, зразок якого затверджується наказом по підприємству і повинен містити:

  • № п / п,
  • Назва документу,
  • Кількість листів в документі,
  • Уточнюючі відомості.

Завантажити зразок опису переданих документів

Пропонуємо докладніше зупинитися на передачі документів виконавцю, тобто співробітнику компанії, який в зв'язку зі службовою необхідністю тимчасово отримав документ з місця його постійного зберігання. Перш за все, слід розмежовувати опис переданих документів як протокол, або акт прийому-передачі, і загальний журнал реєстрації, або реєстр переданих документів. Якщо метою першого документа є реєстрація та облік всіх переданих документів з фіксацією назви документа, його типу (оригінал-копія), кол-ва листів, дати передачі і дати повернення, то акт прийому-передачі є підтвердженням однієї записи в журналі передачі.

Для ведення опису переданих документів використовується або рукописний журнал, куди вручну вносяться відомості, або бланк в форматі MS Excel ( скачати бланк опису переданих документів ). Для фіксації факту передачі документа необхідно скласти протокол, або акт прийому-передачі документів, бланк якого може виглядати наступним чином . Акт прийому-передачі документів - це документ, який складається з метою підтвердження факту передачі від однієї особи іншій зазначених в ньому документів. Документи можуть передаватися однією юридичною особою іншій за договором, співробітником в разі його переведення на іншу посаду, при звільненні, ліквідації структурного підрозділу, тощо.

Зразок, бланк реєстру передачі документів не затверджена законодавчо, але наступна інформація повинна в ньому бути присутнім обов'язково:

  • Назва документу;
  • номер, дата і місце складання;
  • перелік переданих документів, їх кількість і тип - оригінал або копія;
  • найменування юридичних осіб, ПІБ сторін акту;
  • підписи відповідальних осіб, печатки.

Такий реєстр передачі документів складається за затвердженим зразком в двох примірниках, по одному для кожної із сторін. За допомогою нього можна передати як один документ, так і кілька відразу.

До чого призводять невраховані документи?

Недбале ставлення до переданих документів неминуче призведе до їх втрати, відповідно, до необхідності їх відновлення .

Реєстр передачі документів в електронному вигляді

Модуль «Юрайт: Управління справами юросіб» дозволяє формувати:

  1. Зразок опису переданих документів по організації в електронному вигляді: Практично кожна російська компанія у своїй діяльності накопичується колосальний обсяг паперових документів різного характеру, зокрема:   документи регламентованого кадрового та бухгалтерського обліку;   договірні документи;   установчі та корпоративні документи;   внутрішні організаційні документи;   документи в ході взаємодії з держорганами і контрагентами компанії
    Зручність даного звіту в тому, що в тому випадку, коли документ знаходиться на руках у виконавця, в звіті «опис документів» буде відображена інформація про це. Причому опис документів можна сформувати як по одному конкретному юрособі, так і по всіх організаціях відразу. Таким чином, даний звіт є готовою бланк реєстру передачі документів.
  2. Акт або протокол передачі конкретного екземпляра документа виконавцю: Сформований протокол передачі документів зручно відразу роздрукувати, підписати у виконавця, відсканувати і зберегти в програмі. За N днів і годин до (або після) закінчення терміну повернення документів виконавцем можливо налаштувати оповіщення будь-яким зручним способом (поштою, в програмі або по SMS), яке нагадає видав або були співробітнику документ про необхідність його повернення:

Вас також можуть зацікавити:

До чого призводять невраховані документи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online