Зразок заяви в бухгалтерію на аліменти (облік, бланк) - в 2019 році, перерахування, утримання, перевірки, виплату, як написати

  1. Закони та зобов'язання
  2. Як правильно написати
  3. Що стосується зразок заяви в бухгалтерію на аліменти
  4. виплата
  5. утримання
  6. Перевірка
  7. перерахування
  8. Куди подавати документи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Існує безліч варіантів стягнення аліментів у свого колишнього чоловіка, але найшвидшим і дієвим залишається відправка виконавчого листа в відділ бухгалтерії тієї компанії, в якій він працює.

Головною перевагою такого варіанту є те, що співробітники бухгалтерії будуть самостійно віднімати зазначену суму із зарплати свого співробітника і переводити її на рахунок стягувача, в зв'язку з чим жодної зі сторін взагалі не потрібно замислюватися про своєчасність погашення аліментів або будь-яким іншим питанням.

Найголовніше тут - правильно заповнити всі документи, і зокрема, надати зразок заяви в бухгалтерію на аліменти, так як законодавство в 2019 році зазнало певних змін, і багато хто не знає особливостей оформлення різних паперів.

Закони та зобов'язання

Утримання аліментів із зарплати здійснюється у випадках, передбачених нормами 137 статті Трудового кодека, а також деякими іншими федеральними законами, але при цьому сама процедура стягнення повністю регулюється правилами Сімейного кодексу.

Відповідно до норм, прописаних у статті 109 цього зводу правил, адміністрація тієї компанії, в якій працює платник, бере на себе зобов'язання щомісячно стягувати з нього встановлену суму аліментів із заробітної плати та будь-яких інших видів доходу.

Стаття 109. Обов'язок адміністрації організації утримувати аліменти

Надалі зазначена сума переводиться на рахунок одержувача, причому переклад здійснюється також за рахунок платника, а не компанії. Головним правилом для організації в даному випадку є перерахування аліментів одержувачу протягом трьох днів з моменту отримання зарплати платником.

Існує безліч варіантів стягнення аліментів у свого колишнього чоловіка, але найшвидшим і дієвим залишається відправка   виконавчого листа   в відділ бухгалтерії тієї компанії, в якій він працює

В якості підстави для утримання коштів приймається договір про сплату аліментів, який завіряється у нотаріуса, а також виконавчий лист, заснований на відповідному рішенні судді, при цьому варто відзначити, що обидва документи повністю рівні за своєю законною силі

Як правильно написати

Заява в бухгалтерію оформляється відповідно до загальних правил діловодства.

Даний документ повинен повністю заповнюватися від руки в письмовому вигляді або складатися за допомогою ПК, включаючи в себе наступну інформацію:

  • інформація про адресата: «відділ бухгалтерії», «головний бухгалтер» або якісь інші особи, а також найменування компанії або приватного підприємця, співробітником якого є платник;
  • інформація про заявника в родовому відмінку: «від ПІБ і посада стягувача»;
  • повне найменування документа: «заяву»;
  • вказівка ​​відповідного прохання, а також переліку підстав для її виконання;
  • перелік письмових документів, які підтверджують правомірність стягнення з працівника організації зазначеної суми аліментів на підставі заяви в бухгалтерію з боку стягувача.

Варто зазначити, що заява має в обов'язковому порядку підписуватися заявником із зазначенням дати оформлення. Надалі подати дану папір може або сам співробітник, або ж його законний представник, які можуть це зробити через канцелярію своєї компанії або безпосередньо звернувшись до співробітників відділу бухгалтерії.

Добровільне заява працівника на відрахування аліментів

Що стосується зразок заяви в бухгалтерію на аліменти

Для того, щоб правильно скласти заяву, яке буде відправлятися в відділ бухгалтерії, потрібно правильно розуміти, що включається в цей документ і як його правильно заповнити.

виплата

При оформленні заяви на виплату аліментів даний документ повинен в обов'язковому порядку включати в себе кілька основних реквізитів:

  • інформація про адресата, тобто його посаду, найменування компанії, ПІБ керівника;
  • інформація про відправника, тобто посада та ПІБ (причому вказати обов'язково в родовому відмінку;
  • заголовок (стандартно пишеться просто «Заява»).

Після оформлення цієї інформації прописується основний текст заяви, який може складатися на спеціалізованому бланку або ж у вільній формі. Варто зазначити, що в тексті в обов'язковому порядку потрібно вказати, з якої причини відправник наполягає на виплаті аліментів і які має особливі обставини. Крім цього, потрібно вказувати перелік доданих копій, що підтверджують дані обставини.

утримання

Для того, щоб роботодавець почав перераховувати аліментні виплати відразу після того, як його співробітник отримає належну йому зарплату, до відділу бухгалтерії має бути подано кілька документів, і це:

  • заяву самого співробітника;
  • перелік документів, що підтверджують наявність підстав для відрахування;
  • реквізити отримувача.

Аліменти в даному випадку стягуються в тому розмірі , Який передбачений зазначеним документом.

Аліменти в даному випадку стягуються в тому   розмірі   , Який передбачений зазначеним документом

Варто зазначити, що відповідно до чинного законодавства, крім зарплати, передбачається ще досить великий перелік інших видів доходу, з яких може стягуватися відповідна сума на забезпечення дитини

Перевірка

Нерідко буває так, що в процесі стягнення аліментів в примусовій формі повинна проводитися детальна перевірка бухгалтерії боржника. У переважній більшості випадків це пов'язано з тим, що при наявності офіційного місця працевлаштування з боку платника стягувачу не провадиться перерахування відповідних платежів.

У переважній більшості випадків заяву заповнюється стандартно, але з певними застереженнями:

  • в якості адресата вказується «Начальник відділу - старший судовий пристав»;
  • в заголовку ставиться «Клопотання про перевірку бухгалтерії компанії, а також залучення її до відповідальності при визначенні будь-яких порушень»;
  • в основному тексті вказується номер документа, на підставі якого щомісяця одержувач повинен приймати на свій рахунок певні суми аліментних виплат, причому найкраще заздалегідь в цьому ж документі вказати, який розмір офіційної зарплати встановлений в процесі судового розгляду або при оформленні угоди між сторонами;
  • вказати на те, що відділ бухгалтерії зазначеної компанії отримав відповідну постанову, але при цьому не поспішає перераховувати ніякі засоби, незважаючи на те, що даний працівник не був звільнений і повинен отримувати відповідну зарплату;
  • вказується прохання про проведення детальної перевірки бухгалтерії зазначеної компанії, зокрема, на наявність даного виконавчого документа, коректності утримання аліментних виплат, а також коректності та своєчасності перерахування виплат на користь стягувача;
  • вказується прохання про притягнення до відповідної відповідальності посадової особи в разі виявлення будь-яких виявлень.

В кінцевому підсумку, відповідно, обов'язково вказується дата оформлення документа і особистий підпис заявника.

перерахування

чинне законодавство передбачає можливість пред'явлення заяви на перерахування аліментів особисто одержувачем в бухгалтерію підприємства, але при бажанні це може довірятися судовим приставам (Особливо якщо одержувач не знає, де саме працює платник).

Відповідно до норм закону при оформленні заяви на перерахування аліментних виплат на рахунок одержувача в ньому потрібно вказати кілька основних пунктів:

  • найменування адресата (якщо документ подається безпосередньо до відділу бухгалтерії, то в такому випадку його потрібно оформляти на ім'я головного бухгалтера, в той час як при передачі його службі судових приставів в якості адресата потрібно вказувати ПІБ того пристава, який займається веденням цієї справи);
  • основна інформація про заявника;
  • основна інформація про те виконавчому листі, який служить підставою для стягнення аліментних виплат;
  • перелік даних, зазначених у виконавчому листі;
  • якщо на даний момент ще не відкрилося відповідного виконавчого провадження, має зазначатися вимога про його відкритті;
  • прохання про перерахування аліментів на карту одержувача з обов'язковою вказівкою її конкретних реквізитів;
  • перелік документів, які надаються уповноваженим особам разом із заявою;
  • дата оформлення документа і підпис заявника.

Варто зазначити, що до заяви обов'язково потрібно додати копії всіх паперів, що засвідчують особу одержувача, виконавчий лист, а також виписку з банку, яка підтверджує реквізити рахунку.

Куди подавати документи

Найшвидший шлях отримання аліментів - це відправка заяви в службу судових приставів. При цьому варто відзначити, що якщо боржник намагається всіляко ховатися, не має офіційного місця працевлаштування або воно невідомо одержувачу, то в такому випадку в принципі взаємодія з судовими приставами є єдиним можливим варіантом виконання судового рішення .

Якщо платник аліментів має місце працевлаштування і непоганий заробіток, то в такому випадку можна відправити повний пакет документів безпосередньо в його відділ бухгалтерії або його роботодавцю.

В даному випадку цілком достатньо просто написати заяву на ім'я керівника даної компанії, а також прикласти до нього оригінал виконавчого документа, після чого зареєструвати передачу всіх паперів в приймальні підприємства. Варто відзначити, що на руках у одержувача повинен бути відповідний екземпляр даного клопотання з печаткою підприємства, датою прийняття документів та номером їх реєстрації.

Крім усього іншого, можна звернутися для стягнення безпосередньо до Пенсійного фонду, але передбачається це, відповідно, тільки в тому випадку, якщо аліменти будуть стягуватися з пенсії платника.

Для цього потрібно буде надати клопотання про перерахування аліментних виплат, паспорт або будь-якої іншої документ, що засвідчує особу, а також виконавчий лист і реквізити свого банківського рахунку. Надалі державні службовці також проводитимуть самостійне стягнення аліментів з пенсії платника з подальшою їх відправкою одержувачу.

Надалі державні службовці також проводитимуть самостійне стягнення аліментів з пенсії платника з подальшою їх відправкою одержувачу

Один з пунктів законодавства передбачає можливість повернення виконавчого листа по аліментах , Нарахування по якому не були вироблені або ж виплачені частково.

Зразок заяви про розрахунок заборгованості по аліментах ви можете знайти ось тут .

Як скласти позовну заяву для скасування аліментів на дитину - можна прочитати в нашій публікації .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online