Зміни розміру аліментів - можливі підстави і зміна суми

  1. стандартна виплата
  2. Які причини можуть прийматися судами
  3. Як зменшити суму виплат
  4. Підстави для зниження ставки
  5. подача позову
  6. Як підвищити суму відрахувань
  7. Підстави для підвищення розміру аліментів
  8. проведення індексації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до законодавства Російської Федерації, а саме положеннями Сімейного Кодексу, величина встановлених раніше виплат може бути переглянута. При цьому як в сторону збільшення аліментів , Так і зниження виплат неповнолітнім дітям.

стандартна виплата

Стаття 81 Сімейного кодексу України передбачає два варіанти визначення суми аліментів:

Якщо між батьками досягнуто взаєморозуміння, то укладається угода про сплату аліментів. В даному документі, що підлягає обов'язковому посвідченню у нотаріуса, обмовляється не тільки величина аліментів, а й сума, яка щомісяця буде перераховуватися батьком на утримання дитини.

Якщо укласти угоду не вдалося, то одна зі сторін, як правило, це мати, звертається з позовною заявою до суду.

Яка стандартна величина аліментів діє сьогодні на території Росії? Суд відповідно до СК РФ, встановлює такий розмір аліментів:

Сума розраховується як добуток встановленого рішенням суду відсотка відрахувань і загального заробітку, одержуваного щомісяця батьком. Однак при наявності вагомих підстав, що має бути доведено в судовому порядку, можлива зміна розміру аліментів, як в сторону збільшення, так і зменшення.

Які причини можуть прийматися судами

Як показує судова практика, для зміни розміру аліментів існує цілий ряд причин, в тому числі і матеріальні причини: зниження рівня доходів, втрата постійного місця роботи, втрата працездатності, зміна сімейного стану Як показує судова практика, для зміни розміру аліментів існує цілий ряд причин, в тому числі і матеріальні причини: зниження рівня доходів, втрата постійного місця роботи, втрата працездатності, зміна сімейного стану. Серед підстав для подання позовної заяви з проханням про перегляд справи і зміні встановленої раніше величини аліментів можуть бути важкі захворювання, виявлені у платника, лікування яких вимагає тривалого часу і матеріальних витрат. До речі, дізнайтеся, чи можливе скасування судового наказу про стягнення аліментів ?

Як зменшити суму виплат

Згідно з положеннями Сімейного кодексу (стаття 81 і 83) виплати можуть визначатися: у відсотках від загальної суми доходів платника; в фіксованому розмірі. У будь-якому випадку, зміна встановленого раніше відсотка аліментів можливо у випадках, коли у платника або одержувача змінилося сімейне чи матеріальне становище. Як домогтися зміни розміру аліментів?

Щоб знизити виплати, призначених раніше, доведеться звернутися до суду з позовною заявою про зміну розміру аліментів та довести, що розмір виплачуваних коштів занадто великий і не відповідає можливостям платником аліментів.

Підстави для зниження ставки

Підставою для перегляду виплат може бути низький заробіток, одержуваний батьком, якого зобов'язав суд виплачувати аліменти. У такій ситуації, подається позовна заява.

Зміна суми компенсації і перехід на тверду грошову суму також проводиться на підставі поданого однією зі сторін заяви до суду. Підставами для змін в такій ситуації може бути низький рівень доходів і неможливість платником заробляти більше з причини втрати працездатності, встановлення йому групи інвалідності.

подача позову

Заява про зменшення розміру аліментів   подається за місцем проживання платника Заява про зменшення розміру аліментів подається за місцем проживання платника. Згідно зі статтею 119 Сімейного кодексу до розгляду приймаються тільки випадки, які мають підстави та підтверджені документально. Щоб знизити свої витрати, доведеться зробити все для того, щоб переконати суддю в тому, що дійсно немає можливості виплачувати раніше встановлений розмір аліментів на утримання дитини.

Які підстави можуть розглядатися і бути прийнятими судом? У числі таких причин:

  • встановлена ​​інвалідність 1-ї чи 2-ї групи;
  • оплата аліментів кільком батькам або матерям;
  • ведення дитиною, яка досягла 16-річчя, підприємницької діяльності;
  • Дуже високий рівень доходів особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти;
  • зниження доходів платника.

При подачі звернення до суду з проханням про зміну розміру аліментів, обов'язково сплачується держмито. Її розмір прямо залежить від розміру оспорюваної суми.

Як підвищити суму відрахувань

На жаль, сьогодні непоодинокі випадки, коли розмір одержуваних одним з батьків коштів настільки низький, що мати або батько неповнолітньої дитини просто не в змозі його забезпечити. Це відбувається з кількох причин. Часто батьком або матір'ю представляються до суду відомості про занижений розмірі одержуваного заробітку, тоді як насправді рівень доходу платника цілком високий. У даній ситуації не варто витрачати час на розгляди і з'ясування відносин, а відразу подавати апеляційну скаргу про зміну розміру аліментів. Це стане реальною можливістю підвищити розмір одержуваних аліментів.

Підстави для підвищення розміру аліментів

Підставами, які приймаються до розгляду в суді, можуть бути:

  • зниження рівня доходу, отримуваного батьком, на чиєму утриманні знаходиться неповнолітня дитина;
  • збільшилися з об'єктивних причин витрати на забезпечення дитини (навчання, лікування);
  • погіршення стану здоров'я, що вимагає додаткових витрат;
  • в сім'ї з'явилися утриманці;
  • платник приховує додаткові доходи для розрахунків.

Важливо що всі представлені в суд обставини, які є підставами для зміни порядку і розміру виплати аліментів необхідно довести.

У випадках, коли дитина хвора, встановлений діагноз, і потрібні додаткові витрати на оплату медичних послуг, покупку лікарських препаратів, підтвердженням необхідності підвищення розміру аліментів на дитину, будуть служити чеки, копії укладених договорів з лікувальним закладом, медичною сестрою або доглядальницею.

Згідно із законодавством сума аліментів утримується з доходів, а також з пенсії вираховують аліменти , Виключення складають тільки доходи отримані від ведення комерційної діяльності, від передачі майна в оренду, доходу від розміщення акцій, депозитних рахунків. Здаючи в оренду свою квартиру, і отримуючи за це певну плату, чоловік зобов'язаний заплатити своїй дитині з цього доходу аліменти. Часто батьки рано виходять на пенсію і продовжують свою роботу. У такій ситуації подача позову до суду про зміну розміру аліментів дозволить домогтися для своєї дитини більш високих аліментів.

проведення індексації

Зі зміною порядку розрахунку аліментів, який залежить від прожиткового мінімуму, передбачено проведення індексації аліментів . Проведення індексації дозволить збільшити розмір одержуваних виплат.

Яка стандартна величина аліментів діє сьогодні на території Росії?
Як домогтися зміни розміру аліментів?
Які підстави можуть розглядатися і бути прийнятими судом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online