Збільшення розміру аліментів можливо без повторного позову

  1. Хто і чому зацікавлений в перегляді розміру аліментів?
  2. За яких умов можна претендувати на зміну аліментів?
  3. Як домогтися підвищення розміру аліментів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання виплати аліментів на загальних дітей після розлучення вважається одним з тих, що під час обговорення викликає бурхливі суперечки Питання виплати аліментів на загальних дітей після розлучення вважається одним з тих, що під час обговорення викликає бурхливі суперечки. На даний момент по ньому напрацьована чимала судова база, як і практика щодо примусового стягнення за допомогою приставів. З найбільш актуальних моментів можна відзначити збільшення розміру аліментів, а також перехід на оплату у твердій (фіксованій) грошовій сумі, що дозволяє забезпечити збільшення виплат до прожиткового мінімуму.

Законодавство РФ в напрямку обліку одержуваних доходів далеко від досконалості, а це дозволяє приховувати збільшення заробітної плати, показуючи не тільки податкову службу, а й приставам тільки мінімальний рівень. З цієї причини на практиці аліменти виявляються нижчими за прожитковий мінімум в тому регіоні, де проживає дитина (навіть незважаючи на регулярну сплату покладеного за рішенням суду відсотка від зарплати). Примусити до виплат у твердій грошовій сумі досить складно, тому що у багатьох платників немає стабільного доходу, а зарплата змінюється в залежності від результатів роботи.

Хто і чому зацікавлений в перегляді розміру аліментів?

Під час шлюборозлучного процесу не завжди питання про місце проживання дитини вважають найважливішим, нерідко він залишається жити з матір'ю, такою є звичайна практика Під час шлюборозлучного процесу не завжди питання про місце проживання дитини вважають найважливішим, нерідко він залишається жити з матір'ю, такою є звичайна практика. Але після реєстрації розлучення має бути ще одне рішення - про сплату аліментів. Зміст на дітей згідно із законом складає від офіційного заробітку:

  • 25% - одна дитина.
  • 33% - дві дитини.
  • 50% - троє і більше дітей.

Саме через цю особливість законодавства (розмір фінансової допомоги вказують у відсотках від доходів) збільшення аліментів рано чи пізно стає нагальною проблемою. Роботодавці ще не повністю позбулися зарплати «в конверті», даючи грунт штучному заниженню виплат на дітей, тому що розрахунок ведеться від «офіційного» окладу, як правило, не перевищує прожиткового мінімуму. Збільшення відбувається тільки при зростанні окладу.

Зацікавленою стороною завжди виступає той, з ким проживає дитина.

Не завжди це мати, іноді в інтересах неповнолітніх дітей їх залишають з батьком або передають тим же органам опіки і піклування. У будь-якому випадку сторона, кому присуджено діти, в подальшому отримує право на матеріальне утримання, або в добровільному порядку за нотаріальному угодою в твердій грошовій сумі, або за рішенням суду, коли доводиться писати позов про стягнення аліментів. Особливо якщо виплачується батьком мінімум не влаштовує одержувача.

Якщо виникне питання, як збільшити аліменти на свою дитину, його теж доведеться вирішувати через суд. Звичайно, завжди є шанс домовитися з платником про сплату в твердій грошовій сумі, але на практиці це рідко виходить зробити. Тоді залишається розраховувати на аліменти в процентному відношенні від заробітку платника. Більш детально з цим питанням можна ознайомитися в відео сюжеті:

За яких умов можна претендувати на зміну аліментів?

Дорогі читачі! Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію:

8 800 350-13-94 - Федеральний номер

8 499 938-42-45 - Москва і Московська обл.

8 812 425-64-57 - Санкт-Петербург і Ленінградська обл.

Сімейним законодавством РФ передбачено цілий перелік причин, що дозволяють одержувачу претендувати на збільшення суми аліментів. Світові суди враховують у своїй роботі різні нормативні акти, які регламентують застосування Сімейного Кодексу з даного питання, що дозволяє їм дотримуватися однотипних рішень з приводу позовів на збільшення розміру аліментів аж до прожиткового мінімуму.

На прийняття рішення судом впливає фінансове становище обох сторін: і одержувача, і платника. Але в будь-якому випадку клопотання до суду подається тільки при виникненні таких обставин:

  • Відсутність роботи у одержувача (наприклад, скорочення).
  • Суттєве зменшення заробітної плати.
  • Різке збільшення ціни на товари зі споживчого кошика.
  • Втрата працездатності (повна або часткова).
  • Збільшення кількості утриманців (престарілих родичів, дітей).

Перед подачею позову, щоб отримати рішення суду проводять переговори зі стороною, яка виплачує зміст на дитину.

При зростанні неофіційних доходів платника збільшення розміру аліментів, що розраховуються в твердій грошовій сумі, може виявитися більш раціональним, ніж спроби примусити його платити більше через суд.

Як домогтися підвищення розміру аліментів?

Процедура збільшення вимог щодо розміру аліментів залежить від того, яким чином в перший раз було досягнуто згоди - нотаріально або згідно з рішенням суду Процедура збільшення вимог щодо розміру аліментів залежить від того, яким чином в перший раз було досягнуто згоди - нотаріально або згідно з рішенням суду. При наявності договору про застосування твердій грошовій суми заявнику доведеться довести, чому потрібне збільшення, наприклад, змінився розмір прожиткового мінімуму.

Якщо ж мова йде про раніше присуджених 25-50% відрахування від зарплати, то доводити вже доведеться зміна матеріального становища платника. Наприклад, наявність двох робіт, факт приховування доходів. Тому питанням, як збільшити розмір виплачуваних аліментів, повинен займатися досвідчений юрист, який має практичні навички ведення подібних справ в досудовому і судовому порядку.

Коли відсутня позитивне рішення на укладення нотаріального угоди через зміненого прожиткового мінімуму одержувачу залишається звертатися в судові органи. Для цього треба підготувати цілий пакет документів:

  • Позовна заява і разом з копією (для відповідача).
  • Копія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.
  • Копія свідоцтва про народження спільних дітей (збільшення розміру аліментів відбувається пропорційно їх кількості).
  • Копія свідоцтва про розірвання або укладення шлюбу (у залежності від того, розведені подружжя чи ні).
  • Квитанція про сплату державного мита.
  • Документи, що підтверджують наведені в заяві аргументи.

Окремо варто згадати про розрахунок держмита. Перед тим як збільшити розмір аліментів на дитину спочатку доведеться витратитися одержувачу. Схема по обчисленню розміру мита виглядає наступним чином - береться сукупна сума до і після змін розміру аліментів, це різниця і буде вартістю позову.

Якщо сума не перевищує 20 тис. Рублів, то держмито складе 4% від неї, але не менше 400 рублів. При більш високій сумі краще уточнити в юридичній консультації, тому що в разі перевищення 20 тис., 100 тис. і 200 тис. рублів застосовуються різні формули (відбувається збільшення постійної ставки). У будь-якому випадку поки держмито сплачено не буде, рішення суду про збільшення розміру виплачуваних аліментів одержувач не побачить. Позов навіть не приймуть на розгляд і чекають, поки заявник надасть квитанцію про сплату.

Таке збільшення витрат при нестачі коштів і робить вигідним той варіант, коли в процесі нехай і тривалих переговорів, зате вдається домогтися виплати у твердій грошовій сумі як мінімум не менше прожиткового мінімуму. Судова практика показує, що збільшення розміру виплачуваних аліментів за подібною схемою вигідніше одержувачу. Детальніше у відео сюжеті:

Увага! У зв'язку з останніми змінами в законодавстві, юридична інформація в даній статті могла застаріти! Наш юрист може безкоштовно Вас проконсультувати - напишіть питання в формі нижче:

Коментарі

Коментарі відключені

Хто і чому зацікавлений в перегляді розміру аліментів?
За яких умов можна претендувати на зміну аліментів?
Як домогтися підвищення розміру аліментів?
Хто і чому зацікавлений в перегляді розміру аліментів?
Як домогтися підвищення розміру аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online