Стягнення аліментів з ІП: порядок, необхідні документи

  1. Як стягнути аліменти з індивідуального підприємця?
  2. Які потрібні документи для стягнення?
  3. виконавчі документи
  4. Терміни та вартість
  5. Розмір аліментів з ІП
  6. Загальний режим оподаткування (ОСН)
  7. Єдиний сільськогосподарський податок (ЕСХН)
  8. Спрощена система оподаткування (ССО)
  9. Патентна система оподаткування (ПСН)
  10. Єдиний податок на поставлений дохід (ЕНВД)
  11. Якщо доходи і витрати непостійні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Підприємець отримує доходи від різних видів діяльності. Отже, не маючи офіційного заробітку за трудовим договором, батько зобов'язаний виплатити аліменти з доходів підприємництва.

Як стягнути аліменти з індивідуального підприємця?


Розміри доходів від підприємництва залежать від певного правового порядку оподаткування ІП . При деяких способах оподаткування підприємець складає звіт про доходи в кінці року.

Однак утримання неповнолітньої дитини не може бути пов'язано з поданням річної звітності, щоб потім проводити розрахунок коштів на виплату аліментів.

Якщо ви хочете дізнатися, як в 2019 році вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Тому в переліку видів заробітку та інших доходів, визначених Постановою Уряду від 18 Тому в переліку видів заробітку та інших доходів, визначених Постановою Уряду від 18.07.1996 РФ № 841, доходи від підприємницької діяльності на загальних підставах беруть до уваги при призначенні аліментів по утримання неповнолітніх дітей.

Існують загальні правила при призначенні аліментних виплат для батьків-підприємців:

Спеціальний порядок виплат проводиться тільки при щомісячному режимі для з'ясування величини щомісячного доходу батьків.

Які потрібні документи для стягнення?


Список обов'язкових паперів, що надаються суду для призначення аліментних виплат, містить:

  • позовну заяву;
  • свідоцтво про розірвання шлюбу (При призначенні аліментів після офіційного розлучення);
  • свідоцтво про народження дитини (дітей), для утримання якого призначаються аліментні виплати.

Заявник також повинен оформити письмову прохання, щоб суд міг запросити додаткові папери.

виконавчі документи

Список виконавчих паперів, що застосовуються співробітниками ФССП по даному питанню: Список виконавчих паперів, що застосовуються співробітниками ФССП по даному питанню:

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

  • нотаріальний договір позовів про аліменти виплат, коли батько недобросовісно виконує свої зобов'язання;
  • судову ухвалу мирового суду;
  • постанову районного суду з виконавчим листом.

При примусовому утриманні аліментів з підприємця треба взяти до уваги його правовий статус. Підприємець сам виступає в ролі роботодавця. Тут потрібен інший підхід. Отже, єдино можливий варіант виділення аліментних виплат - підключення служби судових приставів для виконання виконавчого провадження.

Терміни та вартість

Якщо між батьками укладається мирова угода, то необхідно заплатити тільки за послуги нотаріуса - 5250 рублів. При цьому підприємець зобов'язується виплачувати аліменти відразу після вступу документа в силу.

Якщо ж доводиться стягувати аліменти через суд , То виплата держмита потрібно тільки в тому випадку, якщо ціна позову становить більше 1 000 000 рублів.

Слід зазначити, що вартість мита не може бути більше 60 000 рублів. Виплату аліментів доведеться здійснити відразу при постанові суду. При цьому може знадобитися виплатити і за попередні невиплачені періоди.

Розмір аліментів з ІП

Головну роль при призначенні аліментних виплат грає з'ясування величини доходу, з якого будуть здійснені утримання Головну роль при призначенні аліментних виплат грає з'ясування величини доходу, з якого будуть здійснені утримання.

Дохід підприємця визначається згідно з положеннями Податкового кодексу: дохід = сума загального прибутку - сумарні витрати на вироблені поточні роботи.

Якщо виплата аліментів визначена в постійній щомісячної суми, то величину доходів підприємця не враховують. Але при призначенні аліментів у відсотках від величини доходів, беруть до уваги порядок оподаткування підприємця.

Підприємець має право обрати зручну для нього систему оподаткування, відповідну його фінансову вигоду. Тому треба розглянути всі системи оподаткування , Якими користуються підприємці в 2018 році, щоб після визначити величину аліментних виплат у кожній окремій системі оподаткування.

Загальний режим оподаткування (ОСН)

При цій системі: чистий дохід = дохід від продажу товарів (послуг) - витрати по виробленим роботам. Витрати фіксуються в книзі обліку доходів і витрат, де відзначені всі оборотні операції по основним і додаткових робіт. Місячні витрати віднімаються із загальної прибутку, і утворюється чистий дохід.

Підприємець зобов'язаний 13% цього доходу виплатити державі. Тільки після цього розраховуються певні судом або договором аліментні виплати.

Єдиний сільськогосподарський податок (ЕСХН)

При даній системі оподаткування теж ведеться книга обліку доходів і витрат. По ній проводиться розрахунок податку і доходу, за яким будуть стягнуті аліменти.

Однак в даній системі всі витрати по здійсненню робіт встановлюються положеннями пункту 2 статті 346.5 НК РФ. Вони не повинні перевищити певну норму. Після вирахування цих витрат підприємець виплачує державі податок у 6%. За залишкової суми розраховуються аліментні виплати.

Погодинна форма оплати праці

- що це і коли вигідно її використовувати?

Більше дізнайтеся про проводках по зарплаті в нашому матеріалі !

Про те, як оплачується лікарняний лист в разі, якщо він випав на вихідні дні, ви можете дізнатися з засланні .

Спрощена система оподаткування (ССО)

За спрощеною схемою підприємець самостійно обирає спосіб оподаткування:

  • по доходу;
  • по доходу, за вирахуванням всіх витрат.

У першому випадку підприємець сплачує податок 6% від загального доходу без урахування витрат. За залишкової суми розраховуються аліментні виплати.

В іншому випадку аліментні виплати розраховуються відповідно до схем ОСН і ЕСХН по залишку суми, після вирахування витрат і сплати податку. Однак, при цьому також визначена норма по витраті, згідно зі статтею 346.16 Податкового кодексу РФ.

Патентна система оподаткування (ПСН)

За цією системою підприємець має патент, дозвіл на виконання обраного типу робіт За цією системою підприємець має патент, дозвіл на виконання обраного типу робіт.

Вартість патенту визначається з потенційно можливого доходу і розраховується за спеціальною формулою. При цьому доходом вважається чистий прибуток, що залишається після вирахування всіх витрат.

Єдиний податок на поставлений дохід (ЕНВД)

За цим порядком оподаткування визначають не фактичний дохід, а потенційно можливий. В даному випадку підприємець має право не вести книгу обліку доходів і витрат.

Тут неможливо визначити точну суму доходу. Тому поставлений дохід для кожного роду діяльності визначається державою.

Якщо доходи і витрати непостійні

Частина недобросовісних громадян - підприємців, які мають зобов'язання по аліментах, знаходять законні фінансові лазівки і фіксують витрати, після яких утворюється нульовий залишок або гранично занижений дохід.

Тому суд, враховуючи ці обставини і претензії сторони, яка отримує, призначає аліменти в певній грошовій сумі . При цьому оформляється позовну заяву в суд про зміну способу визначення аліментного зобов'язання.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


Як стягнути аліменти з індивідуального підприємця?
Які потрібні документи для стягнення?
Як стягнути аліменти з індивідуального підприємця?
Які потрібні документи для стягнення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online