Розподіл розміру, виплата та стягнення аліментів між дітьми від різних шлюбів

  1. Обсяги аліментів на дітей, прижитися від різних дружин
  2. Коли у жінки є діти від кількох чоловіків
  3. Як розрахувати суму виплат з кожного батька?
  4. З яких доходів аліменти стягуються, а з яких - ні?
  5. витребування аліментів
  6. Нюанси судочинства при наявності дітей від різних шлюбів
  7. Основні пункти позову
  8. Точка зору чоловіка (платника)
  9. вигода одержувача
  10. список законів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виплата аліментів - обов'язок того з батьків, який не живе разом з неповнолітнім. Коли люди розлучаються, розподіл виплат на загальних нащадків викликає багато суперечок. Ще проблематичніше визначити точно розмір аліментів на дітей від різних шлюбів. Таке трапляється, коли чоловік або жінка не в перший раз розривають стосунки і мають аліментні зобов'язання від колишніх зв'язків. Найчастіше в ролі платника «дитячих» виступає батько. Важливо знати, що згідно із законом, скільки б не було дітей у велелюбного чоловіка, в процентному відношенні він не повинен платити більше 50 - 70% від своїх сукупних доходів. Не має значення, від однієї жінки діти або від декількох - на існування чоловікові повинно залишатися 30 - 50% від «чистого» заробітку.

Таким чином, сума ділиться рівномірно між дітьми від різних шлюбів, і чим більше нащадків, тим менше коштів дістанеться кожному з них.

Обсяги аліментів на дітей, прижитися від різних дружин

Сума щомісячних стягнень залежить від загальної чисельності потомства. На одного малюка належить 25% доходів (1/4), на двох - всього 33% (1/3), а якщо дітей троє і більше, їх батько повинен віддавати 50% (1/2) своєї зарплати. В поодиноких випадках сума може досягати 70%.

Наприклад, гроші розподіляються між першою дружиною платника, матір'ю 2-х дітей, і другий екс-дружиною, що має від того ж чоловіки одного малюка. В даному випадку, першій жінці бухгалтерія відрахує 33%, а другий - тільки 16,6% замість 25%, які б вона отримала, не будь у колишнього благовірного інших зобов'язань. Тобто в цілому з чоловіки візьмуть ті ж 50%, які він платив би однієї «колишньої» з 3-тя дітьми.

Якщо у кожної дружини залишилося по одному чаду на вихованні, то 33% ділиться між ними порівну. Кожна отримує по 1/6 від заробітку батька, а не по 25% на чадо.

Якщо у чоловіка більше 3-х дітей до 18-и років, то кожній дитині покладена тільки рівна частина від 50% (трохи більше 12%, якщо їх четверо, по 10%, якщо п'ятеро і т.д.).

Коли у жінки є діти від кількох чоловіків

Коли у жінки є діти від кількох чоловіків

Єдиноутробним братам і сестрам в матеріальному відношенні «пощастило» більше, ніж єдинокровних. Особливо, якщо у їх різних батьків більше немає нащадків, і вони добре заробляють. Тоді діти однієї матері отримують відповідно ¼ (один малюк), 33% (двоє) і 50% (троє і більше) від доходів кровного батька. Нарахування проводяться індивідуально, без урахування загальної кількості ваших дітей.

Якщо ж у одного з колишніх чоловіків теж двоє і більше дітей від інших жінок під опікою, то кожному з них він повинен виділяти по 1/6 власних доходів (дивіться ст. №81 СК). Ніяких привілеїв по відношенню до дітей від тієї чи іншої жінки робитися не повинно.

Важливо! Матері дітей, прижитися з різними чоловіками, потрібно враховувати, що сума аліментних виплат на кожну дитину від різних чоловіків буде різною. Її формує кілька факторів:

  • основний дохід колишнього чоловіка (наявність стабільної високої зарплати);
  • відсутність у нього власних дітей до 18-и років від інших жінок;
  • додаткові джерела заробітку.

Як розрахувати суму виплат з кожного батька?

Щоб приблизно розрахувати розмір проплат на дітей від різних заміжжя, потрібно знати рівень зарплати кожного батька, розмір іншого регулярного або випадкового доходу і загальна кількість дітей чоловіки. Якщо все син один, то 25% дістануться повністю вам, якщо їх двоє, то не залежно від того, обидва вони ваші або один з них народжений від іншої жінки, 33% від загальної суми фінансових надходжень ділять надвоє, а якщо троє і більше - 50% доходу ділять на їх кількість.

приклад розрахунків

Припустимо, у колишнього чоловіка є двоє дітей: від вас і від іншої жінки. Зарплата чоловіка становить 25000 руб. чистими і інших доходів немає. Згідно із законом на двох діток він повинен відраховувати 33%. Це 1/3. Розрахунок здійснюється за формулою: сукупний дохід х 1/3: 2 = аліменти на кожного малюка. Підставляємо сюди відомі значення: 25000 х 1/3: 2 = 4125 руб. таку суму буде отримувати ваше чадо.

Формули для розрахунку «дитячих», якщо у чоловіка 3 і більше дітей: дохід х ½: N, де N - це кількість нащадків чоловіки-платника: 3 (4, 5 і т.д.).

Приклад: 25000 х ½: 3 = 4166,6 руб. на кожного.

З яких доходів аліменти стягуються, а з яких - ні?

З яких доходів аліменти стягуються, а з яких - ні

В рахунок аліментів йде частка від наступних сукупних доходів, крім зарплати:

  • доплат, надбавок;
  • премій;
  • майже всіх видів пенсійних проплат;
  • стипендій;
  • дивідендів від нерухомості і цінних паперів;
  • інтелектуальної власності;
  • приватного підприємництва;
  • грошового забезпечення військовослужбовців, співробітників МВС.

«Дитячі" не стягуються з:

  • відшкодувань шкоди здоров'ю;
  • компенсацій;
  • виплат по догляду за хворими родичами;
  • відрядних;
  • амортизаційних нарахувань за використання в роботі власного ТЗ, інструменту.

витребування аліментів

Стягнення виплат на нащадків від неодноразових шлюбів має свої нюанси. Є два варіанти дій:

Перший шлях простіше і дешевше. Все, що потрібно - домовитися мирним шляхом і закріпити письмова угода печаткою нотаріуса. Документ складається у відносно довільній формі, але з дотриманням вимог закону. Основне з них - не порушувати інтереси неповнолітніх. Тобто аліменти не можуть бути менше того рівня, який би призначив суд.

Правильно, без примусу однієї з сторін оформлена угода має силу виконавчого листа (ІЛ). Документ встановлює не тільки права і обов'язки батьків, але і міру покарання в разі невиконання пунктів договору.

Угода можна змінити в двосторонньому порядку, розірвати, визнати недійсним. При наявності діючої угоди йти в суд немає потреби.

Судовий розгляд щодо аліментних проплат ділиться на наказне (спрощене і більш швидке) і позовну (затяжне, при якому розбираються суперечки сторін).

Нюанси судочинства при наявності дітей від різних шлюбів

Нюанси судочинства при наявності дітей від різних шлюбів

Наказне судочинство, на жаль, є неприйнятним, якщо в справі фігурують треті особи - діти від різних заміжжя / одружень.

Тому позивачеві потрібно буде подавати заяву в загальному порядку за місцем проживання відповідача або свого власного. Попередньо доведеться сплатити державний збір і докласти квитанцію до позовної заяви та пакету супроводжувальної документації. Зразок позову можна скачати на сайті суду або списати з інформаційного стенду даної установи. Бланки заяв ідентичні тим, що призначені для стягнення виплат на дітей від одного шлюбу. Якщо ви не впевнені в правильності оформлення паперу - зверніться за консультацією до юриста.

Основні пункти позову

У позові обов'язково вказується:

  • назва судової інстанції;
  • ПІБ та інші особисті дані сторін (актуальні адреси, телефони для зв'язку);
  • підставу для права на аліменти (метрики дітей, свідоцтво про одруження, документ про розлучення, докази батьківства, якщо пара офіційно не була зареєстрована);
  • інформація про наявність інших неповнолітніх на утриманні відповідача.

Зверніть увагу! Останній пункт дуже важливий, адже суд буде враховувати, скількох дітей зобов'язаний утримувати відповідач, щоб розподілити кошти, не обмеживши інтереси жодного з них (а не тільки сина позивачки). При цьому на кожне чадо видається окремий ІЛ, на підставі якого пристави здійснюють стягнення, а бухгалтерія за місцем роботи батька виробляє відрахування на кожного.

Точка зору чоловіка (платника)

Незважаючи на пріоритет інтересів неповнолітніх, суд враховує кількість утриманців чоловіки, рівень його забезпеченості відповідно ПМ в регіоні, наявність стабільного заробітку, інші пом'якшуючі обставини.

Зарплати у всіх різні, тому з 2014-го р мінімальний розмір проплат на 2-х дітей - 1600 руб. в місяць, на трьох і більше - мінімум 10% на кожного.

вигода одержувача

Іноді вигідніше домогтися виплат у фіксованому грошовому еквіваленті замість відсотка з зарплати і обговорити це питання шляхом двосторонньої угоди. Суд навряд чи призначить на дитину більше, ніж належить, а в договорі можна прописати і завищену суму. Вона буде регулярно індексуватися відповідно до темпів зростання інфляції і розміру МРОТ.

список законів

Стягнення аліментів регулюється низкою законів:

  • СК РФ, ст. №80 - 81 (щодо фінансового забезпечення дітей після розлучення).
  • Російський ТК, ст.№ 138 (про обмеження на «дитячі» щомісячні відрахування).
  • ФЗ №229.

З яких доходів аліменти стягуються, а з яких - ні?
Як розрахувати суму виплат з кожного батька?
З яких доходів аліменти стягуються, а з яких - ні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online