Розмір аліментів за законом в 2019 році: максимальний, як зменшити

  1. Який максимальний розмір аліментів за законом
  2. Якими законами регулюється розмір аліментів
  3. Як зменшити розмір аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Максимальний розмір аліментів на дитину або на утримання непрацездатної дружини сімейним законодавством не регламентується, так само як і мінімальний. Теоретично він не обмежений у абсолютному вираженні. У відносному ж вираженні розмір аліментних відрахувань не може перевищувати 70% від усіх доходів платника, за винятком випадків, коли стягуються борги з аліментів.

Який максимальний розмір аліментів за законом

При стягненні аліментів за угодою максимальний розмір аліментів не обмежений нічим, крім можливості виплачувати заявлену суму зобов'язаною особою При стягненні аліментів за угодою максимальний розмір аліментів не обмежений нічим, крім можливості виплачувати заявлену суму зобов'язаною особою. Однак за законом розмір виплат не може перевищувати 70% його доходу.

При складанні добровільного угоди можна призначити тверду суму аліментів і умови їх індексації, або певний відсоток від доходу. Відповідно до закону розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим 25% і більше 70% від доходу платника.

Якщо стягувати аліменти в судовому порядку , Можливі варіанти:

  • Максимальний розмір аліментів у частці від заробітку становить 50% - при виплаті грошей на утримання трьох і більше дітей. У виняткових випадках суд може підвищити цей відсоток - якщо, наприклад, один з дітей інвалід . Але загальна сума відрахувань не може перевищувати 70%.
  • При призначенні аліментів у твердій сумі верхньої межі немає. Якщо позивач зможе довести, що йому необхідна на утримання дітей саме така сума, вона і буде призначена, але за умови, якщо вона не перевищує 70% щомісячного доходу платника.

Таким чином, в грошовому вираженні максимальний розмір аліментів не обмежений, це можуть бути і десятки тисяч рублів - все залежить від доходів платника і потреб дитини.

Якими законами регулюється розмір аліментів

Головні документи, які регулюють розмір аліментних виплат в Росії, є:

  • Сімейний кодекс Росії. Статті 81, 83, 103 регулюють розміри аліментів, що призначаються за згодою або в примусовому порядку.
  • Постанова Уряду РФ від 18 липня 1996 року №841. У ньому перераховані джерела доходів, з яких стягуються аліменти, а також ті, з яких стягнення аліментів не передбачено.
  • Федеральний Закон «Про виконавче провадження». У ньому, крім процедури справляння аліментів та заборгованості по них, в статті 99 вказано максимальний розмір відрахувань із доходів боржника і особливості податкових відрахувань з доходу платником аліментів.
  • Податковий кодекс РФ. У статтях 212 і 220 описуються розрахунки аліментів і податків в окремих випадках, коли платник аліментів користується податковим вирахуванням.

Як зменшити розмір аліментів

Якщо розмір аліментів надмірно високий, то його можна скорегувати Якщо розмір аліментів надмірно високий, то його можна скорегувати. Робиться це виключно в судовому порядку. Зазвичай на зменшення аліментів подає платник. Для цього йому необхідно звернутися в той же світовий або районний суд, який призначив аліменти.

У разі, якщо є Угода , То можна спробувати провести переговори з одержувачем. Якщо одержувач не згоден на зменшення платежів, то потрібно звернутися до суду за місцем його проживання.

У позові слід обгрунтувати свою позицію і докласти документальні докази. Причинами, які суд визнає достатніми, зазвичай бувають такі:

  • Отримання важкого каліцтва, що спричинило за собою тимчасову або стійку втрату працездатності, або тривала хвороба, яка вплинула на працездатність. Підставою для зменшення або навіть тимчасового призупинення виплат може послужити і складна операція, і тривалий стаціонарне лікування.
  • Придбання інвалідності 1 або 2 групи по будь-якої причини.
  • Придбання у дитини, на якого виплачуються аліменти, власного джерела доходу. Якщо ж дитина влаштувався на роботу за трудовим договором або відкрив ІП, то можна взагалі претендувати на скасування аліментів внаслідок емансипації неповнолітнього.
  • Поява у платника інших осіб, щодо яких у нього є обов'язок по утриманню (зазвичай це діти в повторному шлюбі, можуть бути старі батьки, чоловік-інвалід та інші члени сім'ї).
  • Збільшення кількості аліменти зобов'язань, наприклад, на дитину від другої дружини.
  • Зменшення доходу платника з різних причин: звільнення, переведення на нижчу посаду, банкрутство ІП і так далі.
  • Занадто великий розмір аліментів, що істотно перевищує потреби дитини.

Наступ цих обставин не звільняє від сплати аліментів і не означає автоматичне зменшення виплат (якщо тільки виплати не призначені в частці від доходу ).

Для зменшення частки аліментів або зменшення твердої суми потрібно звернення до суду.

Щоб зробити документальне оформлення зменшення аліментів, потрібно:

  • У разі добровільної згоди сторін: скласти текст угоди, підписати і засвідчити його у нотаріуса в присутності обох сторін.
  • В судовому порядку: отримати новий судовий наказ і передати його в бухгалтерію або в службу приставів.


Якщо у Вас є питання, зверніться до нашого юрист-консультанта

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online