Неустойка по аліментах в 2019 році

  1. Що таке неустойка по аліментах
  2. Формула для розрахунку
  3. як стягнути
  4. Відповідальність за межі не виплату

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виплата аліментів повинна проводитися регулярно і в обов'язковому порядку. Це є обов'язком того з батьків, на кого вони покладені. Ухиляючись від них, а також за їх прострочення, можна отримати стягнення неустойки по аліментах.

Якщо угода про сплату аліментів передбачає інший% за прострочення у виплаті, вкажіть цей відсоток (приклад введення: 5% = 5).

Що таке неустойка по аліментах

Неустойка за несвоєчасну сплату аліментів виражається штрафними санкціями, і ставиться з батьків за невиконання обов'язків забезпечення дитини. Свого роду, це також певний мотиватор для дотримання виконавчого рішення, так як штраф в даному випадку не маленький, а зростає пропорційно часу.

Стягнення може бути двох видів:

  1. Виплата аліментів повинна проводитися регулярно і в обов'язковому порядку Договірним, при укладанні угоди між батьками про виплату грошей дитині, його розмірі, і пені по аліментах. Розміри тут не обмежуються, батьки встановлюють їх самостійно.
  2. Законним, при винесенні судового рішення. Регулюється законодавством, а саме Сімейним Кодексом РФ (стаття 115). Там описані штрафи, налагающиеся за прострочення і розмір неустойки, що дорівнює 0,5% в день.

У будь-яких з цих двох видів штрафів борг буде вважатися кожен день, і його нарахування буде припинено тільки при повному його погашенні. За неустойку за аліментами судова практика не викликає особливої ​​радості у платників, тому вони намагаються строго дотримуватися приписи судових приставів.

Формула для розрахунку

Якщо з'явилася необхідність подати позов для накладення штрафу, то потрібно знати, як розрахувати неустойку за аліментами Якщо з'явилася необхідність подати позов для накладення штрафу, то потрібно знати, як розрахувати неустойку за аліментами. Хто розраховує її? Можна порахувати самостійно, потім точно вираховувати суму будуть співробітники служби судових приставів. Розрахунок неустойки по аліментах проводиться за певною формулою. Тут враховується призначений розмір аліментів, час прострочення, відсоток по неустойку, встановлений законом.

Як правильно розрахувати суму боргу, візьміть готовий калькулятор розрахунку неустойки по аліментах, підставивши значення зможете його знайти.

Сума боргу = Платіж по аліментах * дні прострочення * 0,5%.

Якщо подивитися це в цифрах, щоб було наочно видно, який може бути великий штраф за несплачений період, то вийде наступне.

Наприклад, сума на аліменти становить 8000 рублів. Батько не платив 2 місяці.

Загальний розмір боргу складе 16000 рублів.

Переходимо до розрахунку.

Сума боргу = 16000 * 61 день * 0,5 = 4880 рублів.

Загальний борг буде вважатися з накопиченої суми і відсотків за несплачений період, і буде це 16000 + 4880 = 20880 рублів.

Тому, можна сказати, використовуючи по аліментах калькулятор, видно, що дуже невигідно доводити справу до такого розкладу не виплачуючи борг, штраф за несвоєчасну сплату буде тільки рости.

як стягнути

Підставою для стягнення неустойки за несплату аліментів є фактичне ненадходження грошових коштів для дитини Підставою для стягнення неустойки за несплату аліментів є фактичне ненадходження грошових коштів для дитини. Як стягнути неустойку за аліментами необхідно подати позов. Позов про стягнення неустойки по аліментах подається до суду за своїм місцем проживання. Необхідно правильно заповнити позовну заяву про стягнення неустойки по аліментах. Для цього користуйтеся зразком онлайн на нашому сайті. До позову необхідно додати розрахунок неустойки. Для цього необхідно звернутися до судових приставів, провідним виконавче справа, він підтверджує факт прострочення і розраховує неустойку.

До позовної заяви необхідно додати копії:

  • рішення суду про призначення виплати аліментів;
  • виконавчого листа;
  • свідоцтва про народження дитини (дітей);
  • постановлення судового пристава про заборгованість, розрахунок боргу;
  • квитанцію оплати держмита. Величина розміру держмита залежить від суми позову.

Обов'язок сплачувати відсотки за несплату настає за будь-яких обумовлених вище способах призначення, як договірної, так і законною. У будь-якому з цих випадків пишеться позовну заяву про стягнення неустойки по аліментах.

Відповідальність за межі не виплату

Також, при поставленні виплати неустойки, можна стягувати компенсацію за збитки, понесені під час відсутності грошових надходжень Також, при поставленні виплати неустойки, можна стягувати компенсацію за збитки, понесені під час відсутності грошових надходжень. Подаючи позовну заяву за неустойку за аліментами, і вказуючи про таку вимогу, позивачеві доведеться озброїтися неспростовними доказами цього факту.

Першому необхідно буде довести, що він виплачував певні платежі, які вносилися до цього за рахунок коштів, одержуваних на утримання дитини іншим батьком, і тому під час відсутності даних платежів їх доводилося оплачувати самому. У той же час другий учасник може довести свою невинність в несвоєчасному переказ коштів для дитини, якщо на те була поважна причина.

Є випадки, коли вина платника відсутня:

  • важке матеріальне становище, підтверджене документами;
  • адміністративну відпустку, ініційований роботодавцем через відсутність роботи;
  • важка і тривала хвороба, що не дозволяє працювати і отримувати дохід.

Але якщо підсудність неплатника буде доведена, а він все одно продовжить ухилятися від її виплати і призначених штрафів, то його можуть притягнути вже до кримінальної відповідальності, що спричинить за собою арешт строком до 3-х місяців.

Матеріальна підтримка - це обов'язок батьків, який не бажає належним чином утримувати свою дитину. Тому, не варто залишати це питання без уваги, необхідно строго стежити за перерахуванням коштів. І в разі їх відсутності зробити всі кроки для виправлення ситуації. Закон завжди на боці дитини і буде надавати свій вплив на неплатника.

Хто розраховує її?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online