Аліменти з інваліда - чи повинен інвалід платити аліменти дітям і скільки платить працюючий інвалід 1 або 2 групи, аліменти з непрацюючого батька-інваліда 3 групи, підстави для зменшення розміру

  1. умови
  2. Розмір аліментів та їх розрахунок
  3. Як оформити: суд і через нотаріуса
  4. Судове рішення
  5. Зменшення розміру аліментів
  6. Відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Цікавить, чи зобов'язаний платити аліменти дитині батько-інвалід? Дізнайтеся про особливості стягнення аліментів з працюючих і непрацюючих інвалідів 1, 2, 3 групи в нашій статті. Цікавить, чи зобов'язаний платити аліменти дитині батько-інвалід

Особливості аліментних виплат з інвалідів дітям

Відповідно до ст. 80 СК РФ, на кожного з батьків покладено зобов'язання по утриманню своєї дитини, для батьків-інвалідів ніяких винятків при цьому не передбачено.

У кожного інваліда, є мінімум одне джерело доходів - пенсія або допомога по інвалідності, не рахуючи того що багато інвалідів працюють і мають безліч інших джерел доходу.

Зміст статті

умови

Для стягнення аліментів з інваліда, застосовуються умови аналогічні тим, що використовуються в разі в працездатними громадянами. Непрацездатність не є умовою, за яким інвалід може бути звільнений від сплати аліментів.

Аліменти можуть бути призначені якщо:

  • дитина не досягла повноліття
  • платник є батьком дитини і це підтверджено юридично записом у свідоцтві про народження або генетичною експертизою (тест на батьківство)

Розмір аліментів та їх розрахунок

При призначенні аліментів враховуються всі джерела доходів платника, а також матеріальне та сімейне становище обох сторін.

Можливі два способи призначення виплат - у відсотку від доходу або у твердій грошовій формі.

У першому випадку, з офіційних доходів платника частина буде відраховуватися на аліменти: 1/4 на 1 дитину, 1/3 на 2 дітей, 1/2 або не більше 70% - на 3 і більше.

У випадку з стягненням в твердій грошовій сумі , Аліменти можуть бути довільного розміру і можуть виплачуватися щомісяця, щокварталу, щорічно або навіть одноразово великою сумою. Цей спосіб застосовується, коли доходи платника нестабільні або їх складно визначити.

Як оформити: суд і через нотаріуса

мирова угода

Коли батькам вдалося досягти добровільної домовленості, вони звертаються до нотаріуса і укладають мирову угоду про сплату аліментів - в ньому позначається розмір, термін і порядок сплати аліментів, умови для їх припинення. Також при нотаріальному угоді аліменти можуть бути виплачені у вигляді матеріальних цінностей і майна. Детальніше читайте тут .

Судове рішення

До суду одержувач аліментів подає, коли платник ухиляється від сплати аліментів або їм не вдається узгодити розмір і порядок виплат. При розрахунку розміру аліментів, суд бере до уваги всі джерела доходу платника - зарплата, кошти на депозитах в банках, доходи від здачі нерухомості в оренду.

Також враховується матеріальне становище самого одержувача і сімейний стан платника. Якщо у платника в новій сім'ї є діти, а одержувач має високе матеріальне становище, аліменти можуть бути істотно зменшені або взагалі скасовані.

Судом може бути призначена додаткова матеріальна підтримка дитини, якщо йому в наслідок важкої хвороби необхідний особливий догляд і лікування. У цій ситуації виплати призначаються у твердій грошовій формі.

Зменшення розміру аліментів

На яких підставах аліменти з інваліда можуть бути зменшені? Перелік наступний:

  • При наявності 1 або 2 групи інвалідності у платника, можливо зменшення суми аліментів, але не повне від них звільнення.
  • Колишня дружина вступила в новий шлюб - в цьому випадку платник може бути повністю звільнений від сплати аліментів.
  • При досягненні дитиною віку повноліття.
  • У новій сім'ї платника з'явилися неповнолітні діти, які також вимагають витрат на їх утримання.
  • Якщо аліменти виплачуються у відсотку від доходу, а оф. доходи платник дуже високі, суд може зменшити розмір відсотка який відраховується з доходів на аліменти (наприклад з 25% до 10%).
  • Коли дитина потрапила в дитячий будинок або школу-інтернат і знаходиться на забезпеченні від держави.

Відео

alimnt24

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online