Яким способом можна провести стягнення аліментів за минулий період?

Чи можливо вимога виплат за минулий період через суд?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найчастіше батьки думають, що, чи не зажадавши виплати після шлюборозлучного процесу, стягнення аліментів за минулий період часу буде вже неможливо. Однак це не зовсім так. Уряд нашої держави всіляко намагається підтримати батька, який змушений самостійно виховувати і утримувати дітей. Тому в СК РФ передбачено низку статей, які дозволяють провести стягнення аліментів за минулий період часу, а саме за останні три роки. При цьому, якщо другий з батьків не йде на контакт і не реагує на прохання про допомогу в утриманні дітей, стягнення аліментів за минулий період передбачено в будь-якому випадку.

Для початку такого процесу досить подати позовну заяву до судових органів і надати максимум доказів того, що другий з батьків не бажає брати участь в житті своїх дітей. Такими доказами можуть бути:

  • усне звернення до другого з батьків з проханням про фінансову допомогу на утримання дітей. Дане звернення повинно підтверджуватися свідками, бажано щоб це були не близькі родичі позивача;
  • листування з відповідачем. При відправленні листів поштою, бажано зробити копію і листів, і квитанцій. До речі, якщо боржник знаходиться в іншому регіоні, то можливий переказ аліментів через пошту ;
  • виписка з банку, яка підтвердить рух фінансів на розрахунковому рахунку неплатника.

Судова практика показує, що, складаючи позов про стягнення аліментів за минулий період, обов'язково необхідно підготувати наступну документацію: Судова практика показує, що, складаючи позов про стягнення аліментів за минулий період, обов'язково необхідно підготувати наступну документацію:

  • чеки з магазинів на придбані засоби першої необхідності: одяг, взуття та багато іншого;
  • квитанції про оплату за дитячий садок, школу або інші розвиваючі заходи, що підтверджують зроблені витрати на дитину;
  • чеки придбаних лікарських препаратів, які застосовувалися за весь час виховання дітей.

Однак не варто плутати стягнення заборгованості по аліментах за певний проміжок часу з виплатами за минулий проміжок часу, адже це абсолютно різні процедури. Заборгованість настає при невиплату допомоги відповідачем після того, як було винесено рішення суду і виданий на руки виконавчий лист. Вимога виплат за минулий час передбачає, що позивач жодного разу не звертався до суду для отримання фінансової допомоги від відповідача. Тому корисно ознайомитися з інформацією, про те як стягнути борг з аліментів .

Для впевненості в позитивному результаті справи бажано залучити адвоката, який зможе контролювати весь процес від початку і до кінця. Він і надасть зразок позовної заяви про стягнення аліментів , Допоможе правильно оформити позов про стягнення аліментів за минулий період і розповість, які саме нюанси зможуть вплинути на результат засідання.

Таким чином, для того щоб вимагати стягнення аліментів за минулий період, необхідно ретельно підготуватися. Для досягнення позитивного рішення судді необхідно не тільки надати докази фінансових витрат на дитину за останні три роки, а й підтвердження того, що відповідач не реагує на численні прохання позивача про надання допомоги. До речі, якщо платник вам заборгував чималу суму грошей, то необхідно розібратися, як розраховується неустойка по аліментах , А також яка настане адміністративна відповідальність за несплату аліментів надалі.

Чи можливо вимога виплат за минулий період через суд?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online