Як відбувається утримання аліментів з лікарняного листа?

  1. Законодавство
  2. умови утримання
  3. порядок утримання
  4. Документальні нюанси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Законодавство максимально захищає інтереси дитини в разі виконання аліментних зобов'язань одного з батьків.

Потреби чада не залежить від життєвих обставин, в які потрапляє платник аліментів. Тому навіть хвороба не звільняє його від цього обов'язку.

Яким чином утримуються виплати з «Лікарняного» , І які потрібні документи?

Законодавство

непрацездатність ( тимчасова ) Не є підставою для звільнення від аліментних зобов'язань. В цьому випадку сума стягнення розраховується виходячи з «лікарняного» виплати. Процедура строго регламентована основними правовими актами: непрацездатність (   тимчасова   ) Не є підставою для звільнення від аліментних зобов'язань

  • ФЗ «Про виконавче провадження» (для служби приставів);
  • Сімейний кодекс;
  • Постанова Уряду №841 (вказує вичерпний перелік доходів, з яких нараховуються аліментні виплати).

Для цього він повинен віддати в бухгалтерію лікарняний лист, завірений медучреждением за всіма правилами. Варто врахувати, що « зарплата за лікарняним »оподатковується.

умови утримання

Аліменти відраховуються тільки при наявності виконавчого документа:

  • судове рішення;
  • або виконавчий лист (На підставі вердикту суду);
  • або письмове аліментні угоду батьків, завірена нотаріально.

Ніяка інша «папір» не є підставою для аліментного стягнення - ні заяви самого платника, ні судового пристава Ніяка інша «папір» не є підставою для аліментного стягнення - ні заяви самого платника, ні судового пристава.

Виконавчий лист - законна підстава для утримання коштів на утримання дитини з лікарняного листа. Тому сам факт хвороби ніяк не впливає на його фінансові зобов'язання перед дитиною.

порядок утримання

порядок утримання

  1. Виконавчий документ передається роботодавцю платника. Якщо справою займається судовий пристав, то він вияснает місце роботи, розмір доходу і суму аліментів.
  2. Бухгалтер, отримавши документ, насамперед розраховує розмір виплати в період непрацездатності працівника. Розрахунок регламентується внутрішнім статутом підприємства і ТК РФ.
  3. З отриманої суми віднімаються податки, а лише потім утримуються аліменти, їх розмір відповідає виконавчим документом. Належна сума переводиться на банківський рахунок в повному обсязі по зазначеним платником реквізитами. Банківські витрати також бере на себе сторона платника.

Законодавством за судовим актом встановлено такі розміри виплат:

  • одна дитина - 25% доходу;
  • дві дитини - 1/3 частина;
  • три і більше дітей - 50%.

Утримання аліментів може проводитися не тільки за місцем роботи, береться до уваги також місце проживання і знаходження майна. У разі виникнення заборгованості, закон передбачає сувору відповідальність.

Документальні нюанси

Пункт «стягнення аліментів з лікарняного листа» повинен бути відображений у виконавчому документі. Якщо його немає, то дія буде вважатися незаконним і навіть малоймовірним.

Для того щоб отримувати відрахування на утримання дитини з «зарплати за лікарняним» необхідно представити ряд документів:

  • довідки з місця проживання кожного боку;
  • свідоцтво про розлучення;
  • копія метрики народження дитини;
  • копія паспорта заявляє боку.

На їх підставі складається клопотання про зміст чада На їх підставі складається клопотання про зміст чада. Рішення оформляється або за взаємною згодою, або на підставі рішення суду. На виконавчому листі пристав вказує призначення стягнення за всіма видами доходів, включаючи допомогу і лікарняні листи. На цій підставі бухгалтерія робить розрахунки.

Якщо така відмітка відсутня, можна звернутися в суд з проханням утримувати аліменти з виплат по «лікарняному». У заяві вказується причина, по якій суддя повинен задовольнити клопотання.

Суд може відмовити в тому випадку, якщо це сильно підірве матеріальне становище «аліментщика». У більшості випадків клопотання задовольняється.

Виплата коштів на утримання дитини з «лікарняного» відбувається за стандартною схемою, як у випадку з іншими доходами. Порядок строго регламентується законодавством. Головна умова - це наявність виконавчого листа, оформленого за всіма правилами з відповідними позначками.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online