Як подати на аліменти самому на себе

  1. Обов'язок батьків утримувати своїх дітей
  2. Добровільні перерахування в рахунок аліментів
  3. Як оформити добровільну оплату аліментів?
  4. Чи можна самому подати до суду?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найчастіше на практиці аліментні спори вирішуються виключно в суді. Багато в чому це пов'язано з відсутністю взаємної згоди між колишнім подружжям. Зазвичай колишні чоловіки дуже неохоче йдуть на врегулювання питання, внаслідок чого матерям доводиться подавати на стягнення аліментів. Але в деяких випадках батьки самі добровільно виконують зобов'язання по аліментах. Розглянемо, як батькові подати на аліменти на самого себе.

Розглянемо, як батькові подати на аліменти на самого себе

Обов'язок батьків утримувати своїх дітей

Сімейне законодавство закріплює зобов'язання кожного з батьків матеріально забезпечувати своїх дітей. Дане зобов'язання в принципі має виконуватися добровільно. Однак в деяких випадках другий з батьків, наприклад, мати намагається перешкодити виконанню батьком даного зобов'язання. В такому випадку чоловік має право сам на себе взяти аліментні зобов'язання в судовому порядку, щоб примусити матір приймати матеріальне забезпечення.

Отже, як подати на аліменти самому на себе? Батько не може подати на аліменти на себе. Він може направити до суду лише позов про призначення виплат на утримання дітей. Така необхідність може виникнути, наприклад, коли колишнє подружжя не можуть домовитися про аліменти.

Якщо батько не бажає добровільно виконувати свій обов'язок щодо забезпечення дитини, то мати може в судовому порядку примусити його до цього. У такому випадку вже мати подає на аліменти.

Добровільні перерахування в рахунок аліментів

У більшості подібних ситуацій матері не погоджуються на отримання аліментного змісту від колишнього чоловіка.

З цієї причини доцільніше буде заздалегідь відкрити банківські рахунки безпосередньо на імена своїх малюків.

Крім того, коли дітям виповнюється 14 років, батько має право передавати грошові кошти їм особисто. А також при наявності відомостей про їхні банківські рахунки, він може перераховувати аліменти туди. Поштові перекази за адресою проживання малюків також є добровільним виконанням аліментних зобов'язань.

Всі зазначені дії законодавства визнаються в якості добровільного перерахування на утримання своїх чад. Якщо батько не буде робити цього добровільно, то на вимогу матері орган правосуддя може примусити його щомісяця перераховувати певні кошти на її рахунок.

Як оформити добровільну оплату аліментів?

При добровільному виконанні даного зобов'язання батьком можливі наступні варіанти дій:

  • Він звертається до бухгалтерії і надає рахунок, на який організація-роботодавець щомісяця буде відраховувати аліменти. На підставі перерахувань бухгалтерія видає відповідну довідку, що служить підтвердженням виконання батьком своїх аліментних зобов'язань.
  • Якщо мати не погоджується на отримання матеріальної підтримки від колишнього чоловіка, той може відкрити банківські рахунки на ім'я своїх чад. А ті зможуть скористатися зазначеними засобами по досягненню повноліття.
  • Колишній чоловік може виступити ініціатором укладення аліментного угоди, коли дружина не подає на нього до суду позов про стягнення аліментів. Така ініціатива розцінюється, як добровільне виконання своїх зобов'язань з утримання дітей.

Така ініціатива розцінюється, як добровільне виконання своїх зобов'язань з утримання дітей

Зрозуміло, при добровільному виконанні своїх зобов'язань батьком без постанови суду ніяких документів не потрібно. Винятком є ​​випадки укладення аліментного угоди. Так, при укладанні даної угоди або при подачі до органу правосуддя з собою необхідно мати такі документи:

  • документ, що засвідчує особу чоловіка;
  • документ, що засвідчує факт укладення шлюбу або припинення шлюбних відносин;
  • свідоцтва з РАГСу, що засвідчують факт народження спільних дітей подружжя;
  • документ, що підтверджує факт непридатності подружжя до праці.

Варто зазначити, що при наявності достатнього заробітку у матері і її відмову від отримання матеріального утримання на малюків, орган правосуддя можливо відмовить у встановленні аліментів. З цієї причини в суд необхідно представити документ, що засвідчує недостатній рівень заробітку матері.

Батьки намагаються добровільно виконувати свої зобов'язання по утриманню своїх чад з наступних причин:

  • через відповідальності за ухилення від аліментів;
  • через ризик бути позбавленим батьківських прав.

Коли батька позбавляють батьківських прав, то правовий зв'язок між ним і його дітьми обривається. Тобто за законом вони визнаються в якості чужих один одному людей.

Але це не є підставою для відмови батькові у виконанні його зобов'язання щодо забезпечення дітей. Адже в будь-який час позбавлений своїх прав батько зможе піти в суд за їх відновленням.

Таким чином, колишні чоловіки вправі самостійно йти в суд для встановлення розмірів та порядку сплати аліментів, які вони ж самі будуть виплачувати. Така необхідність виникає в силу різних обставин, але головним чином, через відмову матерів приймати допомогу від своїх колишніх подружжя або їх вимоги занадто великий вміст.

Чи можна самому подати до суду?

Чи може чоловік подати на аліменти сам на себе? Якщо батьківство чоловіка встановлений факт, то він має право через орган правосуддя встановити порядок сплати аліментів. Так, якщо мати проти отримання матеріального утримання на малюків від колишнього чоловіка, то суд видає батькові виконавчий документ. На його підставі судові пристави будуть в примусовому порядку перераховувати кошти, отримані від батька, на рахунок дітей або матері.

Отже, чи можна подати на аліменти на самого себе і як це зробити? З цього приводу не подається позов до суду. Отже, батько не може подати на себе на аліменти. Він може в судовому порядку лише вимагати встановлення батьківства або порядку сплати аліментів та їх розмірів. Процедура встановлення батьківства і аліментів може бути ініційована:

через ЗАГС

Батькові досить звернутися в ЗАГС і вписати своє ім'я в графі батько. Для цього необхідно визнання і участь матері. Багато матерів спеціально зберігають за собою статус одинокої матері, щоб отримувати соціальну допомогу від держави, так що з визнанням факту батьківства може виникнути проблема.

Через орган правосуддя

Якщо факт батьківства досі не встановлено, то для початку необхідно подати в суд для визначення факту батьківства. Для цього проводиться експертиза ДНК. Питання про аліменти може бути вирішене на тому ж судовому засіданні, якщо батько подавав відповідну вимогу.

При відповіді на питання про те, чи може батько подати позов на аліменти в орган правосуддя, необхідно відповісти, що немає. Але це не означає, що з колишнього чоловіка знімаються аліментні зобов'язання.

Чи можна самому подати до суду?
Отже, як подати на аліменти самому на себе?
Як оформити добровільну оплату аліментів?
Чи можна самому подати до суду?
Чи може чоловік подати на аліменти сам на себе?
Отже, чи можна подати на аліменти на самого себе і як це зробити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online