Як платити аліменти через пошту, перерахування поштовим переказом

  1. терміни виплати
  2. Як правильно оформити документи
  3. Хто оплачує переклад
  4. тарифи пошти
  5. В яких випадках підходить поштовий переказ
  6. Порядок отримання грошових коштів
  7. Що робити, коли виплати не приходять
  8. нюанси
  9. резюме

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стаття розповідає, як платити аліменти через пошту, роз'яснює інші нюанси законодавства.

Стаття розповідає, як платити аліменти через пошту, роз'яснює інші нюанси законодавства

терміни виплати

Гроші мають цільове призначення Гроші мають цільове призначення. Аліменти призначаються для дитини. Терміни виплати визначаються угодою, укладеною між подружжям. Юридичну силу документ отримує після завірення в нотаріальній конторі.

Також час перерахування аліментів може визначатися судовим рішенням. Трапляється, що між дружиною і чоловіком встановлюються довірчі відносини, і вони між собою узгоджують термін перерахування грошових коштів.

Можливі терміни перерахування:

  • щомісяця;
  • щотижня;
  • кожні півроку.

На практиці, виплати найчастіше встановлюються щомісячно.

Як правильно оформити документи

Платнику важливо не тільки гроші вчасно перевести, а й оформити документацію таким чином, щоб в подальшому не виникало претензій від одержувача Платнику важливо не тільки гроші вчасно перевести, а й оформити документацію таким чином, щоб в подальшому не виникало претензій від одержувача. Як це зробити?

Важливо! Необхідно проявити увагу до деталей. Заповнюється зворотна сторона талона до поштового відправлення. В розділ «Для письмового повідомлення» включаються важливі деталі, що стосуються здійснення.

6 правил заповнення:

  1. Вказати місяць, за який здійснюється переказ аліментів через пошту.
  2. Пояснити, скільки днів відпрацював боржник за місяць.
  3. Вказати суму заробітної плати, одержаної відправником.
  4. Пояснити, яку суму становить податок на доходи фізичних осіб.
  5. Вказати розмір утримання.
  6. Пояснити, яка сума заборгованості числиться за відправником, якщо така є.

Коли аліменти поштовим переказом відправляються, необхідно проявити увагу до деталей. За умови правильного заповнення платник отримає доказ того, що справно виконує свої обов'язки. Цей документ буде прийнятий судом в разі виникнення суперечок між сторонами.

Якщо питання, як відправити аліменти, вирішується за угодою, необхідно уточнити наступну інформацію:

  • ім'я, прізвище та по батькові подружжя;
  • банківські реквізити;
  • сума перерахування.

Нерідко між сторонами виникають розбіжності з приводу того, хто оплачує поштовий збір. Здавалося б, якщо дружина потребує перекладу, то вона і повинна платити. Насправді, це не так.

Хто оплачує переклад

У 2019, як і раніше, платить той, хто переводить гроші поштою У 2019, як і раніше, платить той, хто переводить гроші поштою. Це обумовлено тим, що розмір перерахувань не може бути менше тієї суми, що вказується в судовому рішенні. Інтереси дитини не повинні порушуватися.

Колишньому чоловікові доведеться заплатити трохи більше. Адже до суми переказу додається комісія. Розмір утримання залежить від суми, що перераховується.

тарифи пошти

Якщо ви вирішуєте, як платити аліменти дитині: через пошту або іншим способом, ознайомтеся спочатку з вартістю поштових послуг.

діючі тарифи

Сума переказу Розмір комісії (р.) До однієї тисячі рублів 40 р. + 5% від розміру виплат Від тисячі до п'яти тисяч рублів 50 р. + 4% від суми переказу Від п'яти до двадцяти тисяч 150 р. + 2% від розміру перерахування Від двадцяти до п'ятдесяти тисяч 250 р. + 1,5% від розміру виплат

Не варто поспішати викидати документи після того, як зроблений переклад. Вони є доказом належного виконання обов'язків, тому необхідно зберегти квитанції.

В яких випадках підходить поштовий переказ

Сьогодні є і інші способи переказу коштів Сьогодні є і інші способи переказу коштів. Але є випадки, коли отримати аліменти можна тільки поштою.

2 приклади з практики:

  1. Жінка проживає в віддаленому місці і не має можливості отримати переклад на картку.

Приклад. Після розлучення подружжя стало шукати відповідний спосіб перерахування аліментів. Дружина проживає в селі, що знаходиться в Нижньогородській області. Чоловік працює в Москві. Банківських відділень поблизу місця, де живе жінка, немає. Тому немає можливості зробити перерахування на банківський рахунок. І сторони домовилися переказувати гроші поштою.

  1. Чоловік не має постійної роботи.

Приклад. Григор'єв Н.М. не має постійного місця роботи. У вихідні він підробляє кур'єром, а на тижні навчається в інституті. Сторони вирішили, що аліменти будуть перераховуватися поштою.

Зручно, що отримати гроші можна в будь-якому відділенні. Так що одержувач може сам вибрати, куди зручніше звернутися.

Порядок отримання грошових коштів

У відділенні зв'язку відправлення отримати можна при пред'явленні паспорта У відділенні зв'язку відправлення отримати можна при пред'явленні паспорта. Відправнику приходить квитанція, яка підтверджує отримання переказу.

Засоби, як правило, надходять не пізніше п'яти днів. У відділенні можна зробити переклад на банківську картку. Кошти переказуються за банківськими реквізитами, коли сума не перевищується п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Що робити, коли виплати не приходять

У житті трапляється і таке: гроші не приходять одержувачу. Звернутися можна до керівництва компанії, де працює платник. Але юридична особа не зобов'язана надавати письмову відповідь.

Якщо відповіді з компанії не надійшло, то необхідно звернутися зі скаргою до судових виконавців для проведення перевірки. Обов'язково скарга направляється на підприємство, де працює платник.

Звинувачення в створенні перешкод для перерахування аліментів можна пред'явити до керівництва підприємства, виконавцям, а також працівникам пошти. Посилатися слід на статтю 315 Кримінального кодексу.

нюанси

Чоловік може проявити відповідальність по відношенню до дитини і робити перерахування добровільно Чоловік може проявити відповідальність по відношенню до дитини і робити перерахування добровільно. Але чи визнаються переклади аліментами чи ні?

Якщо договір між сторонами що немає підписувався і платник не вказує призначення перекладів, то вони приймаються за матеріальну підтримку. Але матеріальна підтримка і аліменти - це не одне і те ж. Тому такі добровільні переклади, не передбачені СК РФ, можна робити тільки при наявності взаєморозуміння і довіри між сторонами.

резюме

  1. Поштовий переказ - це по-справжньому надійний спосіб відправки коштів. Але у нього є і недолік. Вартість послуг пошти додається до розміру виплат.
  2. Тому має сенс звернути увагу на інші способи оформлення. Наприклад, переводити гроші на картку або рахунок, що належить дитині.
  3. Найчастіше заборгованість зростає, коли визначена тверда сума виплат, а платник має невисокий дохід. Сума відрахувань не може перевищувати сімдесяти відсотків від доходу.
  4. Тому так важливо коректно заповнити розділ «Для письмового повідомлення». Детальна розшифровка перерахувань допомагає досягти взаєморозуміння між сторонами.

Як це зробити?
Але чи визнаються переклади аліментами чи ні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online