Як оплатити аліменти через пошту в 2019 році

  1. Способи виплати аліментів
  2. Які варіанти поштового переказу існують
  3. Як заповнити бланк
  4. Якщо виплата здійснюється за судовим рішенням
  5. Якщо виплата здійснюється по аліментного угоди
  6. Хто і в якому розмірі оплачує поштовий збір
  7. Строки проведення переказу
  8. Що потрібно зробити, щоб отримати переклад
  9. Переклад від організації і його особливості
  10. Складнощі при перекладі аліментів через пошту
  11. Які проблеми можуть бути у одержувача
  12. Можливі проблеми з боку відправника
  13. Як діяти, якщо переклад не прийшов
  14. Перерахування аліментів на рахунок дитини
  15. висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Час читання: 7 хвилин

Оплата аліментів може проводитися різними способами, наприклад, з рук в руки, перерахуванням на банківський рахунок або на платіжну карту. Одним з найбільш популярних способів оплати залишається переклад через пошту. Завдяки тому, що поштові відділення існують практично в кожному населеному пункті країни, оплачувати аліменти з їх допомогою зручно для багатьох громадян. У той же час для того, щоб розуміти, як оплатити аліменти через пошту, слід враховувати деякі моменти, про які ми і поговоримо в цій статті.
Оплата аліментів може проводитися різними способами, наприклад, з рук в руки, перерахуванням на банківський рахунок або на платіжну карту

Способи виплати аліментів

Існують різні способи виконання аліментних зобов'язань. Відповідно до Сімейного кодексу РФ аліменти можуть надходити до одержувача декількома способами:

  • передача з рук в руки;
  • утримання із зарплати через бухгалтерію (при офіційному працевлаштуванні платника);
  • переказ грошей на банківську карту або поточний рахунок;
  • поштовий переказ.

Ці способи встановлюються виходячи з конкретних обставин справ.

Аналіз статистики судових рішень показує, що на сьогоднішній день найбільш поширеним способом сплати аліментів є утримання із зарплати. У цьому випадку за рішенням суду частина доходу аліментщика підлягає перерахуванню на користь одержувача.

Рідше застосовуються такі способи стягнення, як передача натуральної продукції, оскільки це стосується лише тих категорій населення, які здійснюють сільськогосподарську діяльність. Щоб детальніше розібратися в способах перерахування фінансового змісту, ознайомтеся з тим, як проводиться в РФ виплата аліментів .

Які варіанти поштового переказу існують

Сучасна пошта виконує не тільки функцію з пересилання листів, але і є установою, уповноваженою на здійснення грошових переказів. При цьому користувачі наділені правом вибору терміновості і вартості поштових послуг.

Скориставшись послугами пошти для перерахування аліментів, ви можете вибрати зручний для вас варіант поштового переказу як з точки зору швидкості послуги, так і щодо її вартості.

Якщо говорити про варіанти існуючих перекладів, то в першу чергу можна виділити адресні і безадресні відправлення.

Адресний переклад отримати можна лише в певному поштовому відділенні. Безадресних варіант передбачає, що одержувач аліментів зможе забрати гроші в тому відділенні, де йому зручно. Для ідентифікації особи буде достатньо паспорта.

Крім того, поштові перекази можна класифікувати за швидкістю їх здійснення як термінові і нетермінові (звичайні). Якщо підтискають терміни (а аліменти вимагають точності в датах їх оплати), то для платника існує можливість замовити терміновий грошовий переказ. Це дозволить перевести кошти вже протягом декількох годин.

При нетермінових перекладах цей час, звичайно ж, буде великим, при цьому не виключено і вплив таких чинників, як віддаленість поштового відділення, погодні умови і так далі.

Процес оформлення перекладів через пошту досить простий, однак у тих, хто вперше зіткнувся з подібною необхідністю, часом виникають складнощі.

У деяких платників аліментів виникає питання, як перераховувати аліменти через Пошту Росії, що для цього необхідно, скільки це займе часу.

Насправді все досить просто. Вам необхідно взяти з собою документ, що засвідчує особистість, без цього вам не вдасться здійснити переклад. Потім потрібно виконати ряд нескладних дій:

  1. Взяти у співробітника пошти бланк поштового переказу.
  2. Розбірливим почерком заповнити бланк, вказавши в ньому всі необхідні реквізити.
  3. Надати співробітникові пошти бланк і власне засоби на сплату аліментів.
  4. Оплатити поштові послуги.

Як бачимо, оплатити поштовим переказом аліменти не так вже й складно. Досить мати трохи часу і слідувати простому алгоритму.
Як бачимо, оплатити поштовим переказом аліменти не так вже й складно

Для тих, хто ніколи не користувався поштою для грошових переказів, повідомляємо, що такий спосіб перерахування аліментів за своєю суттю не сильно відрізняється від звернення в звичайну банківську касу. Для успішного здійснення переказу вам знадобиться особисто з'явитися в поштове відділення і пред'явити співробітнику пошти документ, що засвідчує вашу особу. Інших документів для оформлення перекладу, як правило, не потрібно.

Як заповнити бланк

Мабуть, найскладніше, з чим доведеться зіткнутися платникам в процесі перерахування аліментів через пошту, це заповнення бланка поштового переказу. Потрібно бути уважним і точно вносити дані відправника та адресата, суму переказу, його цільове призначення і так далі.

Обов'язково підпишіть бланк і не забудьте поставити дату. Правильно зазначені реквізити - запорука успішної доставки переказу отримувачу.

Якщо виплата здійснюється за судовим рішенням

Якщо аліменти виплачуються на підставі судового рішення, то при заповненні бланка слід приділити увагу наступним моментам:

  • вказати повні дані платника (П.І.Б.);
  • обов'язково вказати, що сплачуються саме аліменти (у призначенні платежу);
  • вказати, за який саме період ви платите;
  • якщо ви погашаєте заборгованість , То обов'язково вкажіть це.

Якщо виплата здійснюється по аліментного угоди

Якщо виплата аліментів проводиться на підставі добровільного аліментного угоди, то замість реквізитів рішення суду вам потрібно вказати відомості про нього: ви пишете, що платите на підставі угоди про сплату аліментів, вказуєте дату його укладення, а також відомості про нотаріальне посвідчення (реєстраційний номер нотаріуса) . В іншому необхідно вказати ті ж дані, що і в разі стягнення за судовим рішенням.

Хто і в якому розмірі оплачує поштовий збір

Оскільки послуги пошти є платними, слід передбачити, що крім самих аліментів доведеться сплатити поштовий збір.

Поштовий збір з аліментів в 2019 році оплачується по тарифікації, яка враховує:

  • перераховується суму платежу;
  • фіксовану суму за надання послуги з поштового переказу.

Слід враховувати, що сума збору залежить від суми переказу (від 1,5 до 5%).

Пам'ятайте, що поштовий збір не входить в суму аліментів.
Пам'ятайте, що поштовий збір не входить в суму аліментів

Строки проведення переказу

Терміни поштового переказу будуть залежати від декількох факторів. Так, при замовленні послуги в терміновому порядку гроші перерахують швидше. Зазвичай же, як показує практика, швидкість перекладу варіюється від декількох годин до декількох днів.

Максимально передбачений термін здійснення поштового переказу - вісім днів.

Якщо скористатися сервісом «Форсаж», то гроші можна перевести в лічені хвилини. Однак не кожне поштове відділення оснащено за останнім словом техніки, що може вносити свої корективи в терміни надання поштових послуг та можливість користуватися деякими платіжними системами.

Що потрібно зробити, щоб отримати переклад

Для того щоб одержувач аліментів зміг забрати перераховані йому гроші в поштовому відділенні, слід просто прийти за ними, не забувши взяти з собою паспорт.

При надходженні коштів за поштовим переказом листоноша відділення, в яке надійшли гроші, сповіщає про це одержувача особисто або ж залишає повідомлення в його поштовій скриньці. Однак якщо ви чекаєте переклад, то краще самі зверніться на пошту і уточніть, чи прийшли гроші.

Якщо ж переклад був оформлений з доставкою додому, вам його доставлять і вручать під розпис з рук в руки.

Якщо одержувач не може самостійно отримати переклад, то інша особа зможе зробити це замість нього по довіреності .

Переклад від організації і його особливості

Юридичні особи точно так же, як і звичайні громадяни, можуть скористатися послугами пошти для перекладу аліментів. Для цього представнику організації потрібно заповнити бланк поштового переказу.

Зразок заповнення поштового переказу на аліменти від організації можна отримати в кожному поштовому відділенні. Найпростіший спосіб - заповнити та роздрукувати його з офіційного.

Сума, що підлягає перекладу, визначається адміністрацією підприємства, виходячи з виконавчого листа або аліментного угоди. При перекладі аліментів організацією гроші перераховуються протягом трьох днів з моменту нарахування аліментник зарплати. Тягар оплати поштових витрат повністю покладається на співробітника, з якого стягуються аліментні зобов'язання.

Складнощі при перекладі аліментів через пошту

При перекладах аліментів можуть виникати певні складнощі. Як правило, це негаразди технічного характеру: збої програмного забезпечення, порушення електропостачання поштового відділення, погодні умови тощо.

Не слід скидати з рахунків і той факт, що на пошті працюють звичайні люди. У зв'язку з цим не можна виключати і людський фактор.

Найчастіше складності з переказу грошей виникають з вини відправників і одержувачів: нерідко люди приходять за грошима без паспорта або вказують невірні реквізити в документах.

Які проблеми можуть бути у одержувача

Перш за все несвоєчасно отримання аліментів негативно впливає на одержувача, адже він розраховував на ці гроші. Наприклад, одержувач аліментних платежів міг планувати оплатити за їх рахунок комунальні послуги, придбати лікарські препарати або необхідні продукти харчування тощо.

Крім того, переклад може йти від декількох годин до декількох днів, що передбачає необхідність постійно контролювати, чи прийшли гроші. Багатьом це також доставляє певні незручності.
Крім того, переклад може йти від декількох годин до декількох днів, що передбачає необхідність постійно контролювати, чи прийшли гроші

Можливі проблеми з боку відправника

У відправника проблеми можуть бути серйозніше, адже якщо з якоїсь причини не вийде вчасно перевести гроші, то до нього можуть бути застосовані штрафні санкції. Припустимо, що внаслідок якоїсь технічної проблеми співробітники пошти об'єктивно не змогли провести платіж, але ж якщо це був останній день оплати, то виходить, що аліментник не виконав свої зобов'язання.

Відправнику потрібно особливу увагу приділяти своєчасності перекладу аліментів, а також правильному вказівкою всіх реквізитів. Наприклад, якщо у аліментних зобов'язань вже нараховані борги, то слід вказувати, що ви вносите: черговий платіж або утворився борг.

У разі будь-якої неточності гроші просто можуть «не дійти» до одержувача, і вина в такому випадку буде повністю покладено на неуважного відправника.

На жаль, нікуди не дітися і від черг, адже це теж не дуже приємний момент, супутній відвідування державних установ, як для клієнтів, так і для самих співробітників пошти.

Як діяти, якщо переклад не прийшов

Якщо переклад не надійшов, перш за все необхідно не панікувати, а спробувати розібратися, з яких причин склалася така неприємна ситуація.

Слід з'ясувати, а чи був здійснений переказ, і якщо так, то коли саме. Зробити це можна в поштовому відділенні. Трапляються ситуації, коли внаслідок віддаленості відділення зв'язку або погодних умов поштові послуги можуть надаватися з затримками. У будь-якому випадку гроші нікуди не подінуться, адже отримати їх зможе тільки адресат, пред'явивши паспорт.

Перерахування аліментів на рахунок дитини

Багато платники аліментів часом не хочуть, щоб колишній чоловік або дружина отримували гроші, які платяться на дитину. Чинне законодавство дозволяє перераховувати кошти на відкритий на ім'я дитини рахунок, проте тут існують певні обмеження. На такий рахунок можливо зарахування аліментів лише в розмірі 50% від доходу платника.

У той же час ніщо не заважає батькові, що турбуються про благо своєї дитини, відкрити для нього окремий рахунок (НЕ аліментних) і перераховувати туди кошти на свій розсуд. Для того щоб глибше розібратися в особливостях даного питання, ознайомтеся з тим, можна перераховувати аліменти на рахунок дитини .

висновки

Переклад поштою - популярний спосіб виконання аліментних зобов'язань серед населення на сьогоднішній день. Завдяки широкій мережі поштових відділень не складає труднощів відправити гроші з будь-якого куточка країни. Повсюдне ж впровадження сучасних технологій дозволяє надавати поштові послуги все швидше і якісніше.

Перевагами такого способу сплати є:

  • надійність: пошта - це державне підприємство;
  • швидкість: можливість за бажанням визначати терміновість перекладу;
  • офіційний характер перекладу.

Однак не можна не відзначити, що, пересилаючи аліменти поштою, ви можете зіткнутися і з певними незручностями, наприклад, з необхідністю стояти в чергах. Крім того, не всі можуть розібратися з тим, як заповнити бланк на переклад.

Незважаючи на деякі незручності, з якими можуть зіткнутися користувачі пошти, слід зазначити, що даний спосіб отримання аліментів залишається найбільш популярним і затребуваним серед населення. Завдяки ж впровадження таких платіжних систем, як «Форсаж» і «Вестерн Юніон», перераховувати гроші стало ще швидше і зручніше.

Як правильно платити аліменти: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online